בס"ד
ראיתי בתחרות בישול כלשהי שהכינו עוגת גבינה עם לאבנה וחשבתי לעצמי "וואי מעניין איך זה יהיה, שווה לנסות".
אני כמעט ולא אוכלת לאבנה, ונסיון אחד שלי ליצור מתכון עם לאבנה, הלך לא יותר מדי טוב. אכלנו את זה, אבל לא היה מוצלח.
ראיתי מתכון לעוגת גבינה רגילה וחשבתי "רגע, אז אני אעשה ככה ואשנה את זה והוסיף במקום את זה" וככה נולדה בעצם העוגה הזו שלי, שכבר לא קשורה למתכון הרגיל.
העוגה מאוד קרמית וטעימה-טעימה, וממש קלה להכנה.
כמו כל עוגת גבינה, חשוב לשים את העוגה לפחות לילה במקרר -
עוגות גבינה משתבחות פלאים במקרר.
המרכיבים:
500 גרם גבינת לאבנה אסלית על בסיס יוגורט פיראוס 9%
200 גרם גבינה לבנה 5%
100 גרם קורנפלור (1 כוס פחות כף)
1 כוס סוכר
4 חלמונים L
לתחתית:
180 גרם ביסקוויטים (כ-24 ביסקוויטים)
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לחתיכות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-130, טורבו.
מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון.
מוסיפים את החמאה ומרסקים שוב, עד שהחמאה נבלעת.
מרפדים תבנית אפייה עגולה ומתפרקת 25 ס"מ בנייר אפייה, ומהדקים עליה את תערובת הביסקוויטים. בקערה נפרדת, מערבבים יחדיו את הגבינות, מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
מוסיפים את הסוכר והקורנפלור ומערבבים היטב.
יוצקים על תחתית הביסקוויטים ואופים שעה.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לשעה בתנור סגור.
מעבירים למקרר ואוכלים רק יום למחרת, בתאבון :-)
ראיתי בתחרות בישול כלשהי שהכינו עוגת גבינה עם לאבנה וחשבתי לעצמי "וואי מעניין איך זה יהיה, שווה לנסות".
ראיתי מתכון לעוגת גבינה רגילה וחשבתי "רגע, אז אני אעשה ככה ואשנה את זה והוסיף במקום את זה" וככה נולדה בעצם העוגה הזו שלי, שכבר לא קשורה למתכון הרגיל.
העוגה מאוד קרמית וטעימה-טעימה, וממש קלה להכנה.
כמו כל עוגת גבינה, חשוב לשים את העוגה לפחות לילה במקרר -
עוגות גבינה משתבחות פלאים במקרר.
המרכיבים:
500 גרם גבינת לאבנה אסלית על בסיס יוגורט פיראוס 9%
200 גרם גבינה לבנה 5%
100 גרם קורנפלור (1 כוס פחות כף)
1 כוס סוכר
4 חלמונים L
לתחתית:
180 גרם ביסקוויטים (כ-24 ביסקוויטים)
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לחתיכות
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-130, טורבו.
מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון.
מוסיפים את החמאה ומרסקים שוב, עד שהחמאה נבלעת.
מרפדים תבנית אפייה עגולה ומתפרקת 25 ס"מ בנייר אפייה, ומהדקים עליה את תערובת הביסקוויטים. בקערה נפרדת, מערבבים יחדיו את הגבינות, מוסיפים את החלמונים ומערבבים.
מוסיפים את הסוכר והקורנפלור ומערבבים היטב.
יוצקים על תחתית הביסקוויטים ואופים שעה.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לשעה בתנור סגור.
מעבירים למקרר ואוכלים רק יום למחרת, בתאבון :-)
Look really tasty. :).
השבמחקIt is a great cheesecake! Thank you very much
מחק