בס"ד
עוגת שיש עסיסית עם ציפוי מתוק של קרם שוקולד וקליק.
עוגת שיש עסיסית עם ציפוי מתוק של קרם שוקולד וקליק.
Moist marble cake with sweet chocolate coating and chocolate candies.
את מותג קליק מבית יוניליוור אני מאוד אוהבת ועכשיו הם יצאו עם מהדורה מיוחדת לחורף - קליק דאבל - כדורי קליק עם ציפוי כפול.
מדובר במהדורה הכוללת שני טעמים: כדורי דגנים פריכים בציפוי קרם חלב ושוקולד חלב וכדורי דגנים פריכים בציפוי קרם שוקולד ושוקולד לבן.
קיבלתי את המוצרים להתנסות והם מאוד טעימים, אומנם אני עדיין מעדיפה לקנות את הקליקים הנוסטלגיים: קליק קורנפלקס וקליק כריות.
Kik from Unilever is a brand I really love and now they offer a special winter edition - Klik double - Klik chocolate balls with extra coating.
The new edition includes two flavors: crispy cereal balls coated with milk cream and milk chocolate and crispy cereal balls coated with chocolate cream and white chocolate.
I got to review the new tastes and they are very tasty, however I still prefer the nostalgic Kliks: Cornflakes klik and Cariot klik.
את שני הטעמים החדשים שילבתי עם עוגת שיש וקרם שוקולד ויצא מעולה.
העוגה הכי מוצלחת ביום ההכנה, אך אם תשמרו עליה בכלי אטום מחוץ למקרר היא תהיה טובה גם למחרת.
I combined the new flavors with the marble and chocolate coated cake I made and it was an excellent combo.
The cake is at its best on the first day, but if you save it in an air tight container outside the fridge it will be good for the next day too.
המרכיבים:
100 גרם חמאה רכה
1/4 כוס סירופ מייפל טהור
1/4 כוס סוכר
2 ביצים L
1/2 כפית תמצית וניל
4 כפות חלב
3/4 כוס קמח
3/4 כפית אבקת אפייה
2 כפיות קקאו
לציפוי:
100 גרם חמאה מומסת
1/3 1 כוסות אבקת סוכר
4 כפות סירופ מייפל טהור
2 כפות קקאו
שקיות קליק דאבל לבן וחום
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מרככים את החמאה עם כף עץ עד שמקבלים מעין משחה.
מוסיפים את הסוכר והמייפל ומקציפים יחדיו.
מוסיפים את הביצים ומקציפים עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את החלב ותמצית הוניל ומקציפים עד שנטמע בתערובת.
מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
מחלקים את התערובת לחצי - לשתי קערות נפרדות.
לאחת הקערות מוסיפים את הקקאו ומערבלים עד שמקבלים צבע אחיד.
מניחים על תבנית מרובעת 30X30 ס"מ (ואם יש תבנית קטנה יותר אז עדיף, פשוט לי זו הייתה התבנית הכי קטנה), מרפדים בנייר אפייה ומעבירים את התערובת החומה לתבנית ומיישרים.
יוצקים מעל את התערובת הלבנה, בצורה כזו שנוצרים מגוון צורות (ראו תמונה).
אופים כ-10 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין ואז עוברים להכנת הקרם.
מערבבים את כל מרכיבי הקרם וחבילה של קליק חום ויוצקים על העוגה, מורחים היטב את הקרם על כולה.
לוקחים קליק דאבל לבן, חותכים אותו לחצאים ותוקעים על הקרם איך שרוצים.
מניחים את העוגה במקרר לכמה דקות, רק עד שהקרם מתייצב, חותכים ומגישים.
בתאבון :-)
Ingredients:
100 gram / 3.527 oz. softened butter
1/4 cup pure maple syrup
1/4 cup sugar
2 L eggs
1/2 tsp. vanilla extract
4 Tbsp. milk
3/4 cup flour
3/4 tsp. baking powder
2 tsp. cocoa powder
100 gram / 3.527 oz. softened butter
1/4 cup pure maple syrup
1/4 cup sugar
2 L eggs
1/2 tsp. vanilla extract
4 Tbsp. milk
3/4 cup flour
3/4 tsp. baking powder
2 tsp. cocoa powder
Coating:
100 gram / 3.527 oz. melted butter
1 1/3 cup powdered sugar
4 Tbsp. pure maple syrup
2 Tbsp. cocoa powder
Klik chocolate candies or other chocolate candies
100 gram / 3.527 oz. melted butter
1 1/3 cup powdered sugar
4 Tbsp. pure maple syrup
2 Tbsp. cocoa powder
Klik chocolate candies or other chocolate candies
Preparation:
Preheat oven to 180C/356F, turbo.
Soften the butter with a wooden spoon to get a paste.
Whip the butter with the maple and sugar.
Add the eggs and whip for 2-3 minutes.
Add the milk and vanilla extract and whip until blended.
Add in the flour and baking powder and mix until you get a unified mixture. Divide the mixture to half in two bowls.
Take the cocoa and add it to one of the mixtures and mix until unified.
Take a 30X30cm / 11.8X11.8 inch squared pan (and if you have smaller pan it is recommended, I used it because that's the smallest pan I had), line it with parchment paper and transfer the brown mixture in, flattening it.
Pour the white mixture on top, thus making shapes in the brown mixture (see photo), no knife or other tool needed to make the shapes.
Bake for about 10 minutes or until a toothpick comes out clean.
Set the cake aside to cool and then make the coating.
Mix together all of the coating ingredients, except from the package of white Klik.
Spread on the cake evenly and decorate with the white kliks, set in the fridge to set for a few minutes and serve, enjoy :-)
Preheat oven to 180C/356F, turbo.
Soften the butter with a wooden spoon to get a paste.
Whip the butter with the maple and sugar.
Add the eggs and whip for 2-3 minutes.
Add the milk and vanilla extract and whip until blended.
Add in the flour and baking powder and mix until you get a unified mixture. Divide the mixture to half in two bowls.
Take the cocoa and add it to one of the mixtures and mix until unified.
Take a 30X30cm / 11.8X11.8 inch squared pan (and if you have smaller pan it is recommended, I used it because that's the smallest pan I had), line it with parchment paper and transfer the brown mixture in, flattening it.
Pour the white mixture on top, thus making shapes in the brown mixture (see photo), no knife or other tool needed to make the shapes.
Bake for about 10 minutes or until a toothpick comes out clean.
Set the cake aside to cool and then make the coating.
Mix together all of the coating ingredients, except from the package of white Klik.
Spread on the cake evenly and decorate with the white kliks, set in the fridge to set for a few minutes and serve, enjoy :-)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!