בס"ד
חיתוכיות שוקולד וחמאת בוטנים, ללא אפייה, קלות הכנה ומאוד טעימות.
חיתוכיות שוקולד וחמאת בוטנים, ללא אפייה, קלות הכנה ומאוד טעימות.
Chocolate and peanut butter bars - delicious, easy to prep and no bake treat.
אני אוהבת מאוד את הבלוג של חברתי וויני, יש לה מגוון מתכונים מרשים ביותר!
ראיתי אצלה מתכון לחיתוכיות חמאת בוטנים ושוקולד, והחלטתי להכין משהו דומה.
I really love the blog of my dear friend Winnie, she has an impressive collection of recipes.
I Saw this chocolate and peanut butter recipe on her blog, and I decided to make something similar.
חברת רפאל'ס, יצרנית חטיפי גרנולה וחטיפי דגנים, השיקה סדרת תערובות דגנים חדשה: פתיתי דגנים - 7 מוצרי דגנים ללחמים, עוגות, עוגיות, שייקים, פשטידות ועוד.
Refael's company, granola and grain bars manufacturer, have launched new grains series: grain flakes - 7 grain products for breads, cakes, cookies, shakes, pies etc.
סדרת פתיתי הדגנים של רפאל'ס כוללת: פתיתי כוסמין מלאים, חיטה מלאה, שעורה מלאה, שיפון מלא, שיבולת שועל מלאה (עבה), שיבולת שועל מלאה (דקה) ומיקס פתיתי דגנים.
האריזות משווקות באריזות 400 גרם, בכשרות מהדרין במחיר הנע בין 7-9 ש"ח.
The grain flakes of Refael's include: whole spelt flakes, whole wheat, whole barley, whole rye, whole oatmeal (thick), whole oatmeal (thin) and a mix of grain flakes.
Each package contains 400 gram, Kosher mehadrin, priced at 7-9NIS.
תערובת הדגנים של רפאל'ס בעלות ערכים תזונתיים גבוהים, מיועדות ללחמים, דברי מאפה, שניצלים ועוד.
רפאל ממבר, מנהל המכירות והשיווק ברפאל'ס, אמר כי הם רוצים לתת לצרכנים אפשרות להנות מדגנים נוספים ולא רק משיבולת שועל.
לחברת רפאל'ס מגוון מוצרים נוספים כ: תערובות לסלט (צ'וקולומומו), חטיפי אנגריה, גרנולה ועוד.
לחברת רפאל'ס מגוון מוצרים נוספים כ: תערובות לסלט (צ'וקולומומו), חטיפי אנגריה, גרנולה ועוד.
Refael's grain mixes has high nutritional values and are suitable for breads, pastries, schnitzel etc.
Refael Member, sales and marketing director at Refael's, said they want to give the possibility to use other grains beside oatmeal.
Refael's company has variety of additional pproducts, such as: salad mixtures (chucolomomo), energy bars, granolas and more.
את החיתוכיות הכנתי עם מיקס פתיתי הדגנים שקיבלתי להתנסות ואני מאוד אהבתי את זה, אך הדעות היו חלוקות ולא כולם אהבו את החיתוכיות האלה אז לשיקולכם.
This chocolate and peanut butter bars were made with the grain mix of Refael's I got to try and I really loved it, but there were different opinions regarding the liking of these bars.
המרכיבים:
לתחתית:
100 גרם חמאה
1/4 כוס סוכר חום דחוס
1.5 כוסות פתיתי דגנים רפאל'ס
מילוי:
חמאת בוטנים בטעם דבש או אחרת (למי שלא אוהב, ניתן לוותר או להחליף לממרח אהוב אחר כמו חלווה או ריבת חלב)
לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (1/2 כוס) שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר את החמאה והסוכר תוך כדי ערבוב מתמיד על אש בינונית-נמוכה.
ברגע שהכל נמס, מוסיפים את פתיתי הדגנים ומבשלים בין 3-4 דקות על אש נמוכה, כאשר מדי פעם מערבבים. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה משומן ומשטחים עם כף.
מזלפים מעל חמאת בוטנים כמה שרוצים (אם החמאת בוטנים קשה מדי, ממיסים לכמה שניות במיקרו) ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
לקראת סוף ההקפאה, ממיסים את השוקולד והחמאה יחדיו עד לקבלת קרם אחיד ומניחים לדקה-שתיים להתקרר. יוצקים מעל חמאה הבוטנים מכסים בנייר אלומיניום ומעבירים למקרר ללילה או עד שמתמצק.
Ingredients:
bottom:
100 gram butter / 3.53 oz.
1/4 cup packed brown sugar
1.5 cups grain mix or oatmeal
100 gram butter / 3.53 oz.
1/4 cup packed brown sugar
1.5 cups grain mix or oatmeal
filling: peanut butter, any flavor of choice or halva or dulce de leche spread
Coating:
200 gram / 7 oz. bittersweet chocolate
1/2 cup whipping cream
200 gram / 7 oz. bittersweet chocolate
1/2 cup whipping cream
Preparation:
Melt together the butter and sugar on a medium-low heat, mixing occasionally.
When melted, add the grains and cook for 3-4 minutes on low heat, mixing occasionally.
Transfer into a baking pan with a greased baking paper and flatten with a spoon.
Pipe on top the peanut butter (of needed, melt for couple of seconds in the microwave) and transfer for 10 minutes to the freezer.
Towards the end, melt the butter and chocolate until you get a ubified cream, set aside to cool for 1-2 minutes.
Pour on top of the peanut butter and cover with aluminum foil and place in the refrigerator overnight.
Melt together the butter and sugar on a medium-low heat, mixing occasionally.
When melted, add the grains and cook for 3-4 minutes on low heat, mixing occasionally.
Transfer into a baking pan with a greased baking paper and flatten with a spoon.
Pipe on top the peanut butter (of needed, melt for couple of seconds in the microwave) and transfer for 10 minutes to the freezer.
Towards the end, melt the butter and chocolate until you get a ubified cream, set aside to cool for 1-2 minutes.
Pour on top of the peanut butter and cover with aluminum foil and place in the refrigerator overnight.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!