6/19/2016

קפה ג'ו בתפריט קיץ חדש - Joe's cafe summer menu

בס"ד

 


קפה ג'ו משיקים את תפריט הקיץ החדש שלהם וקיבלתי את ההזדמנות להתנסות בחלק מהמנות החדשות.

Joe's café have launched their new summer menu and I got the chance to try some of their new dishes.

 
בתפריט הקיץ החדש לשנת 2016, קפה ג'ו חברו למשתתפי תוכנית הבישול "משחקי השף" ומשק צוריאל ויצרו יחדיו מנות המוגשות בקלושים, ממש כמו שהגישו בתוכנית, ומנות חדשות נוספות.
החלטנו להזמין את המנה של השפית המקסימה יעל בגינסקי - ארוחת בוקר איכרים גלילית ואת המנה של השף סלאח כורדי - מסאח'ן ג'יבנה.

On 2016 summer menu, Joe's café have joined the participants of the Israeli cooking show "Chef games" and Zuriel farm and created dishes that are served in cloches, just like they served in the show, and other new dishes.
We ordered chef's Yael Baginsky dish - Galilean peasant breakfast and chef's Salah Kurdy - Msahn Gibne. 


המנות הגיעו, כצפוי, בקלושים, המלצר פתח אותם בפנינו והתחלנו בטעימות.
התחלנו במנה של השף סלאח כורדי - מאפה ערבי גלילי שטוח המרוח בשמן זית ומעליו גבינות מלוחות עם תערובת בצל סגול, סומק ומנצ'גו עם שקדים פרוסים, משמש מיובש וזעתר (46 ש"ח).
מבחינה ויזואלית, המנה הייתה נראית קצת חסרת חיים (על אף איך שהצלחתי לצלם אותה יפה בתמונה), שונה ממה שהיא נראית בתמונה במסעדה וחבל, אני מניחה שזה פשוט עניין של עוד קצת ירקות על המנה שהיו מפיחים בה רוח חיים.
בשלב הטעימות (כותבת כאילו אני שופטת בתוכנית :-) ), אני דווקא חשבתי שהמנה טעימה והטעמים משתלבים מצויין יחד. אולם מי שהיו איתי, פחות התלהבו מהמנה ואמרו כי המנה הייתה יבשה ולא מוצלחת.

The dishes arrived, as expected, in cloches, the waiter opened them in front of us and we started tasting.
We first started with the dish of chef Salah Kurdy - a flat Arabic-Galilean pastry that is spread with olive oil and topped with salted cheese and a mixture of red onion, sumac and Manchego with sliced almonds, dried apricot and hyssop (46 NIS).
Visually, the dish seemed a bit lifeless (even though it looks beautiful in the photo I have taken), different from what you see at the restaurant's picture and that is a shame, probably a bit more of veggies could bring thi bauty to life.
In the tasting phase (I write just like I'm a judge in the show :-) ), I thought the dish was tasty and the flavors combine really well together. However, those who were with me, didn't like the dish much and said it was dry and not very good.



עברנו לטעימת המנה של השפית יעל בגינסקי - פריטטה ירקות קלויים עם גבינות מלוחות, מוגשת עם סלט איכרים, יוגורט מתובל בעשבי תבלין, לחם וחמאה, פרי, קפה ומיץ סחוט מתפוזים אדומים (59 ש"ח).
המנה הוגשה בצורה יפה ומזמינה ואומנם מדובר במשהו יחסית פשוט, אך עדיין מדובר במנה טעימה.
אני חושבת שבשלב כלשהו נכנסתי יותר מדי לאווירת התוכנית של "משחקי השף", כי חשבתי שהכול אמור להשתלב ביחד (שכחתי שמדובר בארוחת בוקר - עיקרית - פריטטה, לחם וממרחים, קינוח - פרי ושתייה) אז ניסיתי יחדיו את האגס והתפוח עם היוגורט המתובל והפריטטה ומאוד אהבתי את השילוב.

We then tasted chef's Yael Baginsky dish - roasted veggies frittata with salted cheese, served with peasant salad, spiced yogurt with herbs, butter and bread, a fruit, coffee and red orange juice (59 NIS).
This dish was presented beautifully and was inviting, and although it is a simple dish, it was a tasty dish.
I think in some point I got too much into the "chef games" atmosphere and though I should try all together (I forgot this is a breakfast with a main - frittata, bread and spreads, dessert - a fruit and a drink), so I tried the peach and apple together with the spiced yogurt and frittata and I really liked the combination.


בהמשך טעמנו גם את אחת המנות החדשות בתפריט - טורטיה דייגים - דג פריך בטורטיה עם איולי, עגבנייה, בצל סגול וחסה, מוגש עם צ'יפס בתבלין ג'ו, חמוצים וסלסת עגבניות. מוגש עם סלט לבחירה (55 ש"ח).
חלק אמרו כי המנה הייתה נחמדה וחלק אמרו כי הדג היה עשוי היטב וטעים, אולם הטורטיה לא הייתה מוצלחת. אני מאלה שחשבו כי הדג היה טעים, אולם לטעמי הטורטיה והתיבול שלה לא הכי השתלב כאן. 

בנוסף למנות שטעמנו, תוכלו למצוא מנות חדשות נוספות כ: כרובית מטוגנת על מצע לבנה (29 ש"ח), סלט קינואה ופטריות (49 ש"ח) ועוד, ומשקאות קיץ חדשים: סדרת קפוא לימונענע בטעמים (18-26 ש"ח), משקאות קפה קר בטעמים (17/21 ש"ח), שייק ללא תוספת סוכר בטעם תות בננה (22 ש"ח) ועוד ועוד.
בטוחה שתמצאו מנה שתהנו ממנה מהתפריט העשיר המכיל כ-70 מנות שונות.

Later we tasted one of the new dishes on the menu - fisherman's tortilla - a crunchy fish with tortilla, aioli, tomato, red onion and lettuce, served with fries with Joe's spice, pickles an tomato salsa. Served with a salad on the side (55 NIS).
Some said this dish was nice and some said the fish was tasty and well done, but the tortilla wasn't a success. I was from those who thought the fish was tasty, but to me the seasoning and tortilla didn't combine well in here.

In addition to what we tasted, you can find in Joe' Café new dishes such as: fried cauliflower on labaneh (29 NIS), quinoa and mushroom salad (49 NIS) etc. , and new summer drinks: frozen mint lemonade series (18-26 NIS), cold coffee drinks in flavors (17/21 NIS), strawberry banana smoothie without added sugar (22 NIS) and more and more.
I'm sure you will find a dish you'll enjoy here from the rich menu of 70 different dishes.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use