בס"ד
נשאר לכם בצק עלים במקפיא? הנה שני רעיונות טעימים וקלים לביצוע לשימוש בבצק העלים - פיצות אישיות מבצק עלים בסגנון פיצת צ'יזי בייטס וקינוח אישי עם קצפת, רוטב שוקולד ואצבע שוקולד.
בהמשך אולי אעלה עוד רעיונות לניצול חמץ, בתקווה שאספיק ביחד עם הניקיונות שלא ממש התחילו 😨. איך הולך אצלכם הניקיונות לפסח? מתחילים מיד אחרי פורים או שמגדילים לעשות ועוד מט"ו שבט התחלתם? מוזמנים לשתף בתגובות.
אני, כל שנה לפני פסח, משתדלת לסיים את רוב המץ ולהשאיר רק קצת לביעור חמץ, אז הפעם הלכתי על בצק העלים שרק חיכה שאעשה איתו משהו. הכנתי איתו שני מתכונים ממש קלים להכנה וטעימים-טעימים. מצורף סרטון הכנה שעשיתי - חלקו בגרסת סטופ מושן וחלקו סרטון רגיל.
מכיוון שלפני פורים קיבלתי להתנסות אצבעות שוקולד של שופרסל ביחד עם סוכריות גומי ושוקולד עם פצפוצי אורז, החלטתי לשלב את אצבעות השוקולד במתכון וזה יצא מעולה! אגב, השוקולד עם פצפוצי האורז ממש טעים וגם הסוכריות גומי נשיקות.
מרכיבים:
לפיצות:
בצק עלים
ביצה
אצבעות גבינה מוצרלה
רוטב פיצה
גבינה מגוררת
תוספות שאוהבים
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.
מרדדים את הבצק לבצק דק וחותכים את הבצק לעיגולי פיצה אישיים. מניחים עיגול (רינג) באמצע העיגול בצק ובעזרת סכין חותכים קווים מהרינג שבאמצע לקצה העיגול, כך עושים מסביב לכל העיגול (להסבר מובן יותר, ראו סרטון) ומזיזים הצידה את הרינג.
חותכים את אצבעות המוצרלה לפרוסות. מניחים פרוסות בין הקווים שחתכנו. סוגרים את שני הקצוות על פרוסת הגבינה ומגלגלים את יתרת הבצק על הגבינה וסוגרים היטב שהגבינה לא תשפך באפייה. מחוררים את מרכז הבצק עם מזלג, מורחים בביצה טרופה ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות. מוציאים מהתנור, מורחים ברוטב פיצה, מפזרים גבינה מגוררת ותוספות שאוהבים ואופים עוד כ-10 דקות או עד שמקבלים גוון חום-זהוב.
בתאבון!
לקינוח:
בצק עלים
ביצה
שמנת מתוקה או קצפת צמחית
אינסטנט פודינג וניל
לרוטב שוקולד*
שוקולד מריר כ-40 גרם
ככף שמנת מתוקה או קצפת צמחית
לקישוט: אצבעות שוקולד או מה שאוהבים
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות. מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים באיזה גודל שרוצים, כמות זוגית. מחצית מהעיגולים קורצים בתוכם עוד עיגולים, ליצירת עיגול עם חור. את העיגול עם החור מניחים על העיגול הסגור, מורחים בביצה טרופה ומעבירים לתנור ל-25-30 דקות.
ברגע שמוציאים מהתנור, מוציאים את הבפנוכו עם מזלג (לא מגיעים לתחתית) או עם הצד השני של המזלג ומניחים להתקרר. בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה ביחד עם אינסטנט פודינג וניל, מוסיפים לפי הטעם. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה, לא חייב קצפת נוקשה ומעבירים לשקית זילוף.
ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת המתוקה (אני כתבתי 40 גרם וכף שמנת, אולם במידת הצורך תמיסו יותר, רק נתתי לכם את היחס שאני השתמשתי בו). יוצקים מעט מהרוטב שוקולד לכל מאפה ומעל מזלפים את הקצפת. תוקעים אצבע שוקולד ובתאבון!
נשאר לכם בצק עלים במקפיא? הנה שני רעיונות טעימים וקלים לביצוע לשימוש בבצק העלים - פיצות אישיות מבצק עלים בסגנון פיצת צ'יזי בייטס וקינוח אישי עם קצפת, רוטב שוקולד ואצבע שוקולד.
Have you left with puff pastry in the freezer? here are two tasty and easy ideas to make using your puff pastry - cheesy bites style mini pizzas and a personal dessert with whipped cream, chocolate sauce and chocolate fingers.
בהמשך אולי אעלה עוד רעיונות לניצול חמץ, בתקווה שאספיק ביחד עם הניקיונות שלא ממש התחילו 😨. איך הולך אצלכם הניקיונות לפסח? מתחילים מיד אחרי פורים או שמגדילים לעשות ועוד מט"ו שבט התחלתם? מוזמנים לשתף בתגובות.
אני, כל שנה לפני פסח, משתדלת לסיים את רוב המץ ולהשאיר רק קצת לביעור חמץ, אז הפעם הלכתי על בצק העלים שרק חיכה שאעשה איתו משהו. הכנתי איתו שני מתכונים ממש קלים להכנה וטעימים-טעימים. מצורף סרטון הכנה שעשיתי - חלקו בגרסת סטופ מושן וחלקו סרטון רגיל.
I might upload more ideas for using chametz, hoping I will manage with all the cleaning that haven't really started 😨 . How are you dealing with Passover housecleaning? Do you start immediately after Purim or maybe you already started in Tu Bishvat? You're welcome to share with me on the comments section below.
I, every year before Pesach, try to finish the chametz and leave just a bit to burn before the holiday. So this time I went with puff pastry I had in my freezer that just waited for me to do something with it. prepared two really easy and just so tasty recipes with it. You can watch the attached video tutorial I made - part of it in stop motion and the rest a regular video,
מכיוון שלפני פורים קיבלתי להתנסות אצבעות שוקולד של שופרסל ביחד עם סוכריות גומי ושוקולד עם פצפוצי אורז, החלטתי לשלב את אצבעות השוקולד במתכון וזה יצא מעולה! אגב, השוקולד עם פצפוצי האורז ממש טעים וגם הסוכריות גומי נשיקות.
Because I got to try just before Purim new candies from Shufersal community, I decided to incorporate the chocolate fingers we got in my recipe and it turned out great! BTW, the chocolate with rice krispies and the gummy candies that we got are a hit!
מרכיבים:
לפיצות:
בצק עלים
ביצה
אצבעות גבינה מוצרלה
רוטב פיצה
גבינה מגוררת
תוספות שאוהבים
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות.
מרדדים את הבצק לבצק דק וחותכים את הבצק לעיגולי פיצה אישיים. מניחים עיגול (רינג) באמצע העיגול בצק ובעזרת סכין חותכים קווים מהרינג שבאמצע לקצה העיגול, כך עושים מסביב לכל העיגול (להסבר מובן יותר, ראו סרטון) ומזיזים הצידה את הרינג.
חותכים את אצבעות המוצרלה לפרוסות. מניחים פרוסות בין הקווים שחתכנו. סוגרים את שני הקצוות על פרוסת הגבינה ומגלגלים את יתרת הבצק על הגבינה וסוגרים היטב שהגבינה לא תשפך באפייה. מחוררים את מרכז הבצק עם מזלג, מורחים בביצה טרופה ומעבירים לאפייה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ-20 דקות. מוציאים מהתנור, מורחים ברוטב פיצה, מפזרים גבינה מגוררת ותוספות שאוהבים ואופים עוד כ-10 דקות או עד שמקבלים גוון חום-זהוב.
בתאבון!
לקינוח:
בצק עלים
ביצה
שמנת מתוקה או קצפת צמחית
אינסטנט פודינג וניל
לרוטב שוקולד*
שוקולד מריר כ-40 גרם
ככף שמנת מתוקה או קצפת צמחית
לקישוט: אצבעות שוקולד או מה שאוהבים
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות. מרדדים את הבצק, קורצים עיגולים באיזה גודל שרוצים, כמות זוגית. מחצית מהעיגולים קורצים בתוכם עוד עיגולים, ליצירת עיגול עם חור. את העיגול עם החור מניחים על העיגול הסגור, מורחים בביצה טרופה ומעבירים לתנור ל-25-30 דקות.
ברגע שמוציאים מהתנור, מוציאים את הבפנוכו עם מזלג (לא מגיעים לתחתית) או עם הצד השני של המזלג ומניחים להתקרר. בינתיים מקציפים את השמנת המתוקה ביחד עם אינסטנט פודינג וניל, מוסיפים לפי הטעם. מקציפים עד לקבלת קצפת יציבה, לא חייב קצפת נוקשה ומעבירים לשקית זילוף.
ממיסים במיקרו את השוקולד והשמנת המתוקה (אני כתבתי 40 גרם וכף שמנת, אולם במידת הצורך תמיסו יותר, רק נתתי לכם את היחס שאני השתמשתי בו). יוצקים מעט מהרוטב שוקולד לכל מאפה ומעל מזלפים את הקצפת. תוקעים אצבע שוקולד ובתאבון!
Ingredients:
Pizza:
puff pastry
egg
Mozzarella fingers
pizza sauce
grated cheese
toppings you like
Pizza:
puff pastry
egg
Mozzarella fingers
pizza sauce
grated cheese
toppings you like
Preparation:
Preheat oven to 200C/400F. Roll the dough thinly and cut it to individual round pizzas. Place a smaller ring in the middle of the round and with a knife cut lines from the ring to the edge, doing so around the entire circle (watch video to more understood) and take the ring aside.
Cut the mozzarella fingers into slices. Place the slices between two lines and close the edges on the slice. Then roll the entire piece on the cheese slice and do so with the rest of the pieces. Make sure to close tightly the dough on the cheese, so it won't spill while baking. Cut holes in the middle and brush with a beaten egg. Bake for about 20 minutes and then sprinkle with cheese and toppings (tuna, onion, olives etc.) and bake for about 10 more minutes or until golden brown. Enjoy!
Preheat oven to 200C/400F. Roll the dough thinly and cut it to individual round pizzas. Place a smaller ring in the middle of the round and with a knife cut lines from the ring to the edge, doing so around the entire circle (watch video to more understood) and take the ring aside.
Cut the mozzarella fingers into slices. Place the slices between two lines and close the edges on the slice. Then roll the entire piece on the cheese slice and do so with the rest of the pieces. Make sure to close tightly the dough on the cheese, so it won't spill while baking. Cut holes in the middle and brush with a beaten egg. Bake for about 20 minutes and then sprinkle with cheese and toppings (tuna, onion, olives etc.) and bake for about 10 more minutes or until golden brown. Enjoy!
Dessert:
puff pastry
egg
whipping cream
instant vanilla pudding
puff pastry
egg
whipping cream
instant vanilla pudding
chocolate sauce*
about 40 gram bittersweet chocolate
about 1 Tbsp. whipping cream
about 40 gram bittersweet chocolate
about 1 Tbsp. whipping cream
Decoration: chocolate fingers or whatever you prefer
Preparation:
Preheat oven to 200C/400F. Roll the dough, Cut circles the size you want, even numbers. Take half the rounds and using a smaller ring cut circles in the middles. Place the hollowed dough on the whole dough, make holes in the middle using a fork, brush with beaten egg and bake for 25-30 minutes.
Once done, take the inside of the dough using the back of a fork (not reaching the bottom) and set aside to cool. Meanwhile whip a cream with instant vanilla pudding, add as much instant vanilla as you want. Whip until steady, no need to be too stiff and transfer into a piping bag.
Melt in the microwave the chocolate with the whipping cream (I gave you the ration I used 40 grams chocolate per 1 Tablespoon whipping cream, you can double this quantity as needed).
Pour a bit of the chocolate sauce to the pastry and then pipe with the whipped cream. Stick inside the chocolate fingers and enjoy!
Preheat oven to 200C/400F. Roll the dough, Cut circles the size you want, even numbers. Take half the rounds and using a smaller ring cut circles in the middles. Place the hollowed dough on the whole dough, make holes in the middle using a fork, brush with beaten egg and bake for 25-30 minutes.
Once done, take the inside of the dough using the back of a fork (not reaching the bottom) and set aside to cool. Meanwhile whip a cream with instant vanilla pudding, add as much instant vanilla as you want. Whip until steady, no need to be too stiff and transfer into a piping bag.
Melt in the microwave the chocolate with the whipping cream (I gave you the ration I used 40 grams chocolate per 1 Tablespoon whipping cream, you can double this quantity as needed).
Pour a bit of the chocolate sauce to the pastry and then pipe with the whipped cream. Stick inside the chocolate fingers and enjoy!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!