11/05/2018

מתוק ובריא של אביגיל מייזליק + מתכון Sweet & healthy by Avigail Maizlik

בס"ד

עוגיות שוקולד צ'יפס מקמח מלא whole wheat chocolate chip cookies


זהו ספרה ה-20 של השפית המאוד מוכשרת, אביגיל מייזליק, וגם כאן, כמו ביתר ספריה, היא דואגת להביא את הפשטות וקלות ההכנה למטבח.
ניסיתי מהספר את עוגיות השוקולד צ'יפס שלה, שמה שיפה בהן ובשאר מתכוני הספר הזה, זו העובדה שהם עשויים ממרכיבים טבעיים.


This is the 20th cookbook of the very talented chef, Avigail Maizlik, and here too, just like the rest of her books, she brings the simplicity and easiness of preparation to the kitchen.
I tried the chocolate chip cookies from the cookbook, and what's beautiful on this recipe and the other recipes of the book, is the fact that all are made of natural ingredients.


מתוק ובריא אביגיל מייזליק ביקורת review of sweet and healthy Avigail Maizlik

לא משנה כמה הטכנולוגיה מתקדמת, וכיום ניתן לאחוז פשוט בטאבלט או פלאפון ולצפות בספרי מתכונים ישירות דרך המכשיר, אני פשוט אוהבת לאחוז ספר ביד ולדפדף בעמודים כמו פעם.
יש לי אוסף די רחב של ספרי בישול, חלקם קיבלתי מאמא שלי, חלקם רכשתי בעצמי וחלקם קיבלתי ממישהי שרצתה להעיף את כל ספרי הבישול מביתה ואני שמחתי לאסוף אותם הביתה.
בין כל הספרים האלה, יש לי מקבץ לא קטן של ספריה של אביגיל מייזליק, ואני תמיד שמחה להרחיב את המקבץ הזה, מכיוון שלשפית אביגיל מייזליק ישנם מתכונים כל כך פשוטים להכנה ומאוד מוצלחים.

קיבלתי לסקירה את הספר החדש של אביגיל מייזליק "מתוק ובריא" בהוצאת דני ספרים ומה ששונה בו משאר הספרים, הוא השאיפה של אביגיל להוציא ספר מתוקים על טהרת הבריא והטבעי. שימוש בחומרי גלם כמה שיותר בריאים, בלי לוותר על הדבר הכי חשוב - הטעם.
בספר תמצאו מגוון מתכונים מתוקים ובריאים כ: מוס נוגט בכוסות, כדורי שוקולד לוז בסגנון פררו רושה, גלידת קפה מקרם קוקוס, פאי קרם שוקולד וקרמל מלוח, שבלולי קינמון, קראנץ' שמרים ועוד רבים אחרים.
כל המתכונים בספר הינם פרווה, כלומר ללא מוצרי חלב בכלל וחלקם אף מגיעים עם אופציה להפיכתם למתכונים לטבעונים או מתכונים ללא גלוטן.
את הספר ניתן לרכוש בחנות המקוונת של דני ספרים כאן במחיר של 49 ש"ח לא כולל משלוח או במגוון חנויות הספרים במחיר של 128 ש"ח.



Nowadays you can download a cookbook straight to your device and flip pages virtually. I still prefer holding a real cookbook and flipping the pages by my fingertips.
I have a wide collection of cookbooks, some of which are my mom, others I purchased and some I got from a lady who wanted to get rid of all of her books and I was more than happy to take them home.
Between these cookbooks, I have a nice collection of Avigail Maizlik's cookbooks, and I'm always happy to expand that collection because chef Avigail Maizlik has simple and successful recipes.

I got to review Avigail's new cookbook "Sweet and Healthy" by Dani books publishing and what's different in this cookbook, compare to the other cookbooks of Avigail is the ambition of Avigail to make this cookbook a book consisting of sweets made entirely with healthy and natural ingredients. Using raw materials which are as healthy as possible, without neglecting the most important things of all - the taste.
In the cookbook, you'll find a variety of healthy sweets, such as hazelnut mousse in cups, Ferrero Rocher chocolate balls, coconut cream coffee ice cream, chocolate cream pie with salted caramel, cinnamon rolls, yeast cake and many more.
All the recipes are parve, so there is no use of dairy products at all and some come with an option of turning them into vegan or gluten-free recipes.
The book can be purchased online at the publishing website in here at the cost of 49 NIS (not including shipment) or at various bookstores for 128 NIS.


 

לפני שבכלל מגיעים למתכונים, אביגיל מעניקה מדריך ממוקד ומלא המסביר על אותם מרכיבים מיוחדים, איך להשתמש בהם ואיך להמיר אותם. כל כך נהנתי מהחלק הזה, שקראתי אותו שוב ושוב, כי יש בו כל כך הרבה ידע שעוזר למי שמעוניין גם לפתח מתכונים בעצמו.
ניסיתי את עוגיות השוקולד צ'יפס מהספר "מתוק ובריא" ואומנם שיניתי כמה דברים במתכון, בעקבות כמה בעיות שנתקלתי בהם (המייפל בדיוק התקלקל והקמח לא היה בדיוק לפי המתכון), אך עדיין יצאו עוגיות ממש טעימות שגם כמה ימים אחרים כל כך כיף לנשנש.

אני כותבת את המתכון לפי המרכיבים בספר ובסופו את ההערות שלי לאיך שאני הכנתי
המרכיבים ל15-20 עוגיות:
2 כוסות קמח מלא 80% או קמח כוסמין מלא 80% או קמח שקדים או קמח קוקוס *
 1/3 כוס שמן או חמאת קוקוס
1 כפית אבקת אפייה
1 ביצה M
 1/2 כוס סוכר קוקוס או סירופ מייפל טבעי**
 150 גרם שוקולד צ'יפס או שוקולד מריר, קצוץ גס
 1/2 כוס אגוזי פקאן, קצוצים גס***

אופן ההכנה:
 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים יחדיו את כל המרכיבים ויוצרים מהבצק עוגיות שמנמנות בקוטר 3-4 ס"מ. מניחים בתבנית אפייה עם נייר אפייה ואופים בין 12-15 דקות עד שקצות העוגיות ותחתיתן מזהיבה.
מוציאים ומניחים להתקרר.
הערות שלי:
* מכיוון שלא היה לי את אף אחד מהקמחים האלה בבית, השתמשתי בקמח מלא 100%. הטעם שלו כמובן יותר דומיננטי והוא יותר כבד, אולם העוגיות עדיין יצאו טעימות.אם פחות אוהבים את טעם ה"בריא", מומלץ להשמש באחד הקמחים שאביגיל המליצה.
**הסירופ מייפל שהיה לי התקלקל, ולכן החלטתי ללכת על דבש.
*** לא השתמשתי.
העוגיות לא משתטחות כל כך בתנור, ולכן מומלץ לעצב אותן מראש בצורה די יפה.


Before you even get to the recipes, Avigail gives you a focused manual filled with an explanation of the special ingredients, how to use them and how to substitute them. I really enjoyed that part, that I read it over and over because there is so much information in it which helps for those who like developing recipes on their own.
I tried the chocolate chip cookies on the sweet and healthy recipe and had to change it a bit because I encountered some problems (my maple syrup has gone bad and the flour wasn't just like the one on the recipe), but still I got delicious cookies that even couple days after, you can't help but munch.

I write the recipe with the exact ingredients from the cookbook, and at the end of it my notes
Ingredients for 15-20 recipes:
2 cups 80% whole wheat flour or 80% spelt flour or almond flour or coconut flour*
1/3 cup oil or coconut butter
1 tsp. baking powder
1 M egg
1/2 cup coconut sugar or pure maple syrup
150-gram chocolate chips or bittersweet chocolate, chopped roughly**
1/2 cup pecans, chopped roughly***

Ingredients:
Preheat oven to 180C/356F. Mix all of the ingredients and form cookies with 3-4 cm in diameter. Place in a baking pan with baking paper and bake for 12-15 minutes or until the edges of the cookie and the bottom, turn gold. Take out of the oven and let cool.
My notes:
* Since I didn't have any of those flours, I used 100% whole wheat flour. Its flavor is, of course, more dominant and a bit heavier, but the cookies still came out tasty. If you like it less healthy, I recommend using one of the flours chef Avigail suggested.
**My maple syrup has gone bad, so I instead decided to go with honey.
***I omitted the pecans.
The cookies don't spread much while baking, so you should try and shape them as beautiful as you can.

 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use