סבתא שלי הייתה מכינה את המרק הזה, והוא פשוט טעים, נפלא וניתן להכנה בקלי קלות - מרק קישואים במרקם חלק וקטיפתי.
את המרק סבתי הייתה מתבלת עם ממש מעט תבלינים, כאשר הדומיננטי שבהם הוא שמיר. אך, אל דאגה, גם מי שאינו אוהב שמיר יכול להכין את המרק הזה ולהנות ממנת מרק נפלאה, משביעה וטעימה.
אני במיוחד אוהבים מרקים מהסוג הזה של מרקי ירקות טחונים וסמיכים. יש שמכינים מרקים טחונים עם בסיס שמנת, אך אני לרוב מכינה את המרקים שלי פרווה.
כמובן שבבלוג תוכלו להנות ממתכונים נוספים של מרקים, גם חלביים, גם מחיתיים וחלקים וגם מרקי ירקות רגילים. אז אם אתם לא מחובבי מרק קישואים ושמיר, מוזמנים לנסות את מרק הבצל החלבי שלי, מרק הקניידלך הנפלא הזה עם קניידלך תוצרת בית מענגים וטעימים, מרק כרובית כתום, מרק כתום מעקצץ, מרק עדשים ירוקות, מרק מינסטרונה חורפי, מרק פתיתים וכדורי עוף, מרק קובה דלעת, מרק קובה סלק ועוד ועוד.
המרק הזה נפלא לערבי החורף הקרירים, אך גם בזמן שיושבים בבית בקיץ ליד המזגן :-) .
מרק הקישואים הזה הוא מאוד בריא, מתאים לטבעונים והוא פשוט מושלם.
המרק מכיל רק 4 מרכיבים, הוא בלי שמן בכלל והוא ממש דל קלוריות ומושלם לדיאטה.
מרק קישואים ושמיר במרקם קטיפתי/מתכון: Con Delight עם תענוג
המדידות נעשו בכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
5 קישואים גדולים, קלופים, שטופים וחתוכים לקוביות
צרור שמיר טרי, רק העלים (או פטרוזיליה טרייה), שטוף ומיובש בנייר סופג
2 כפיות מלח, או לפי הטעם
מים, רק עד שמכסים את הקישואים
אופן ההכנה:
1.שמים בסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה.
2. מבשלים על אש גבוהה 20 דקות עם מכסה.
3. לאחר מכן, מורידים את המכסה ומבשלים ללא מכסה למשך 10 דקות, עד שהירקות רכים.
4.טוחנים עם בלנדר מוט או מעבירים לבלנדר וטוחנים היטב. טוחנים בזהירות רבה, במיוחד עם הבלנדר מוט. אני בד"כ טוחנת עם מגבת סביב הבלנדר מוט, על מנת שהמרק החם יתיז רק על המגבת.
5.אם רוצים את המרק יותר דליל, מוסיפים עוד מים.
6.לפני הההגשה בודקים תיבול ומתקנים במידת הצורך.
7.מי שאוהב מרקים קרים, המרק הזה נפלא גם להגשה בטמפרטורת החדר.
8.לא ניסיתי, אך לדעתי גם בזיליקום ילך כאן במקום השמיר או הפטרוזיליה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!