בס"ד
לכבוד שבת, החלטתי להכין קובה דלעת מצויינת עם סרטון הכנה מלא וסיר אחד חדש ומעולה.
בעבר הכנתי את המתכון לקובה דלעת מהספר "עשתידכ", אולם החלטתי לעשות במתכון כמה שינויים קטנים ויצא פשוט מושלם.
את הקובה הכנתי בסיר חדש שקיבלתי לסיקור - סיר ואקום. זה בעצם סוג של סיר לחץ בלי כל הלחץ :-) .
סיר הואקום מבית Happy Call, מותג בינלאומי מדרום קוריאה, הינו סיר עשוי יציקת אלומיניום טהור עם ציפוי Non Stick פנימי.
על ידית המכסה ישנו שסתום סיליקון, הנועד לשחרור אדים במהלך הבישול. הסיר נאטם על ידי טבעת הסיליקון שבתחתית המכסה ועל ידי ידיות הזזה הממוקמות על הסיר (מוזמנים לצפות בסרטון ולגלות איך הסיר בפעולה).
סיר הואקום אידאלי ומעולה במטבח מכמה בחינות:
*בניגוד לסיר לחץ, ניתן לפתוח את מכסה סיר הואקום בכל זמן במהלך הבישול.
* בזכות ידיות ההזזה שנועלות את הסיר, אין חשש שנוזלים ישפכו החוצה.
* ידיות הסיר אינן מתחממות.
* אין צורך בשמן (אך אני כמובן שמה מעט לטעם :-) )
* קיצור זמן הבישול.
* שמירה על ערך המזון.
* האוכל לא נדבק והסיר מתנקה ממש בקלות!
* אחסון המזון המבושל בסיר לזמן רב יותר.
* מתאים לכל סוגי הכיריים: גז, חשמל, קרמי, אינדוקציה.
*מתאים לשטיפה במדיח הכלים.
סירי Happy Call מגיעים עם 5 שנות אחריות ע"י מכסף, וניתן לרכוש את סדרת הסירים והמחבתות בואקום במגוון סניפי רשת ספייסז ברחבי הארץ ובאתר www.spicesonline.co.il במחיר של החל מ279 ש"ח.
כל סדרת הסירים והמחבתות נמכרת עכשיו בהנחה של 30% הנחה.
רק לא מזמן יצא לי לבשל בסיר לחץ בפעם הראשונה וזה היה ממש מלחיץ, שבמהלך כל הבישול התחבאתי מאחורי המקרר והשגחתי מהצד. לדעתי הסיר הזה הוא פתרון מושלם ולא מלחיץ בכלל, ובמיוחד כיף לגלות בסוף הבישול שכל כך קל לנקות את הסיר.
ובנימה זו, מוזמנים להכין את קובה הדלעת המעולה הזה ושיהיה המשך חורף חמים, נעים וטעים!
המרכיבים ל15 קובה + 2 קציצות נטולות מעטפת:
למרק:
ככף שמן זית
2 בצל, קצוץ
100 גרם רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
כ-800 גרם דלעת, חתוכה לחתיכות
3 כוסות מים
2 כפיות מלח או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור
3 כפות סוכר
למעטפת הקובה:
2 כוסות סולת
2 כפיות מלח
1 כף שמן זית
1 כוס מים
למילוי:
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל, קצוץ
1 כף פטרוזיליה יבשה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-2-3 דקות, מדי פעם מערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה והדלעת. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-5 דקות. מוסיפים את המים, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
ברגע שרותח, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כ-15-20 דקות (אני חתכתי את הדלעת לחתיכות גדולות, אם חתכתם לחתיכות קטנות, זמן הבישול יהיה קצר יותר).
בינתיים מכינים את מעטפת הקובה: מערבבים את כל המרכיבים ומניחים בצד ל-15 דקות. מערבבים היטב את מרכיבי המילוי ויוצרים כ-17 קציצות בשר.
בעזרת ידיים רטובות, לוקחים מתערובת הסולת ומשטחים על היד, דק ככל האפשר. שמים באמצע את קציצת הבשר ועוטפים אותה בתערובת הסולת. ממשיכים כך, תוך כדי שמרטיבים מדי פעם את הידיים, עד שמסיימים עם כל הסולת (נותרו לי 2 קציצות ללא מעטפת).
ברגע שהמרק מוכן, פותחים את המכסה ומכניסים פנימה את הקובה. סוגרים עם המכסה וידיות ההזזה שעל הסיר ומשקשקים לכיסוי הקובה ברוטב. מבשלים כ-15-20 דקות או עד שמוכן. בסיום הבישול, מכבים את האש וכשרוצים להגיש משחררים את הואקום שנוצר על ידי הזזת השסתום לכיוונכם ופתיחת ידיות ההזזה.
בתאבון!
לכבוד שבת, החלטתי להכין קובה דלעת מצויינת עם סרטון הכנה מלא וסיר אחד חדש ומעולה.
I made for Shabbos a wonderful pumpkin Kubeh with a full cooking tutorial and one new amazing pot.
בעבר הכנתי את המתכון לקובה דלעת מהספר "עשתידכ", אולם החלטתי לעשות במתכון כמה שינויים קטנים ויצא פשוט מושלם.
את הקובה הכנתי בסיר חדש שקיבלתי לסיקור - סיר ואקום. זה בעצם סוג של סיר לחץ בלי כל הלחץ :-) .
סיר הואקום מבית Happy Call, מותג בינלאומי מדרום קוריאה, הינו סיר עשוי יציקת אלומיניום טהור עם ציפוי Non Stick פנימי.
על ידית המכסה ישנו שסתום סיליקון, הנועד לשחרור אדים במהלך הבישול. הסיר נאטם על ידי טבעת הסיליקון שבתחתית המכסה ועל ידי ידיות הזזה הממוקמות על הסיר (מוזמנים לצפות בסרטון ולגלות איך הסיר בפעולה).
In the past, I made a recipe of pumpkin patties from the "Ashtideq" cookbook, but I've decided to make a few mild changes to it, and it turned out just perfect.
I made the Kubeh in a new pot I got to review - Vaccum pot. It is some sort of a pressure cooker without all the pressure :-)
The vacuum pots by Happy Call, the South Korean international brand, is a pot made of pure aluminum casting with a non-stick inner coating.
On the lid handle, there is a silicone valve, which is used to release steam during cooking. The pot is sealed by a silicone ring found at the bottom of the lid and by sliding handles placed on the pot (you're welcome to watch the pot at work on my video).
I made the Kubeh in a new pot I got to review - Vaccum pot. It is some sort of a pressure cooker without all the pressure :-)
The vacuum pots by Happy Call, the South Korean international brand, is a pot made of pure aluminum casting with a non-stick inner coating.
On the lid handle, there is a silicone valve, which is used to release steam during cooking. The pot is sealed by a silicone ring found at the bottom of the lid and by sliding handles placed on the pot (you're welcome to watch the pot at work on my video).
סיר הואקום אידאלי ומעולה במטבח מכמה בחינות:
*בניגוד לסיר לחץ, ניתן לפתוח את מכסה סיר הואקום בכל זמן במהלך הבישול.
* בזכות ידיות ההזזה שנועלות את הסיר, אין חשש שנוזלים ישפכו החוצה.
* ידיות הסיר אינן מתחממות.
* אין צורך בשמן (אך אני כמובן שמה מעט לטעם :-) )
* קיצור זמן הבישול.
* שמירה על ערך המזון.
* האוכל לא נדבק והסיר מתנקה ממש בקלות!
* אחסון המזון המבושל בסיר לזמן רב יותר.
* מתאים לכל סוגי הכיריים: גז, חשמל, קרמי, אינדוקציה.
*מתאים לשטיפה במדיח הכלים.
סירי Happy Call מגיעים עם 5 שנות אחריות ע"י מכסף, וניתן לרכוש את סדרת הסירים והמחבתות בואקום במגוון סניפי רשת ספייסז ברחבי הארץ ובאתר www.spicesonline.co.il במחיר של החל מ279 ש"ח.
כל סדרת הסירים והמחבתות נמכרת עכשיו בהנחה של 30% הנחה.
The vacuum pots are ideal in the kitchen thanks to several functions:
*In contrast to a pressure cooker, you can open the lid at any time during cooking.
*Thanks to the sliding handles, there is no danger that liquids will spill out.
*The pot handles do not heat up.
* No need for oil (but of course I add a bit to taste :-) )
*Shorten cooking time.
*Maintaining food value.
*The food does not stick and the pot is easily cleaned!
*The cooked food can be stored in the pot for a longer time.
*Suitable for all types of stove: gas, electric, ceramic, induction.
*Suitable for washing in a dishwasher.
Happy Call pots come with 5 years warranty by Michsaf, and you can purchase the vacuum series of pots and pans in the variety of Spices branches around the country and their website www.spicesonline.com for a price of 279 NIS.
The entire series of pots and pans are now sold at a 30% discount.
*In contrast to a pressure cooker, you can open the lid at any time during cooking.
*Thanks to the sliding handles, there is no danger that liquids will spill out.
*The pot handles do not heat up.
* No need for oil (but of course I add a bit to taste :-) )
*Shorten cooking time.
*Maintaining food value.
*The food does not stick and the pot is easily cleaned!
*The cooked food can be stored in the pot for a longer time.
*Suitable for all types of stove: gas, electric, ceramic, induction.
*Suitable for washing in a dishwasher.
Happy Call pots come with 5 years warranty by Michsaf, and you can purchase the vacuum series of pots and pans in the variety of Spices branches around the country and their website www.spicesonline.com for a price of 279 NIS.
The entire series of pots and pans are now sold at a 30% discount.
רק לא מזמן יצא לי לבשל בסיר לחץ בפעם הראשונה וזה היה ממש מלחיץ, שבמהלך כל הבישול התחבאתי מאחורי המקרר והשגחתי מהצד. לדעתי הסיר הזה הוא פתרון מושלם ולא מלחיץ בכלל, ובמיוחד כיף לגלות בסוף הבישול שכל כך קל לנקות את הסיר.
ובנימה זו, מוזמנים להכין את קובה הדלעת המעולה הזה ושיהיה המשך חורף חמים, נעים וטעים!
המרכיבים ל15 קובה + 2 קציצות נטולות מעטפת:
למרק:
ככף שמן זית
2 בצל, קצוץ
100 גרם רסק עגבניות
1 כף פפריקה מתוקה
כ-800 גרם דלעת, חתוכה לחתיכות
3 כוסות מים
2 כפיות מלח או לפי הטעם
1/4 כפית פלפל שחור
3 כפות סוכר
למעטפת הקובה:
2 כוסות סולת
2 כפיות מלח
1 כף שמן זית
1 כוס מים
למילוי:
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל, קצוץ
1 כף פטרוזיליה יבשה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-2-3 דקות, מדי פעם מערבבים. מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה והדלעת. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה כ-5 דקות. מוסיפים את המים, המלח והפלפל ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
ברגע שרותח, מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה כ-15-20 דקות (אני חתכתי את הדלעת לחתיכות גדולות, אם חתכתם לחתיכות קטנות, זמן הבישול יהיה קצר יותר).
בינתיים מכינים את מעטפת הקובה: מערבבים את כל המרכיבים ומניחים בצד ל-15 דקות. מערבבים היטב את מרכיבי המילוי ויוצרים כ-17 קציצות בשר.
בעזרת ידיים רטובות, לוקחים מתערובת הסולת ומשטחים על היד, דק ככל האפשר. שמים באמצע את קציצת הבשר ועוטפים אותה בתערובת הסולת. ממשיכים כך, תוך כדי שמרטיבים מדי פעם את הידיים, עד שמסיימים עם כל הסולת (נותרו לי 2 קציצות ללא מעטפת).
ברגע שהמרק מוכן, פותחים את המכסה ומכניסים פנימה את הקובה. סוגרים עם המכסה וידיות ההזזה שעל הסיר ומשקשקים לכיסוי הקובה ברוטב. מבשלים כ-15-20 דקות או עד שמוכן. בסיום הבישול, מכבים את האש וכשרוצים להגיש משחררים את הואקום שנוצר על ידי הזזת השסתום לכיוונכם ופתיחת ידיות ההזזה.
בתאבון!
It was not long ago that I cooked in a pressure cooker for the first time and it was really stressful, that during the entire time I hid behind the fridge and watched from the side. I think this vacuum pot is a perfect solution and not stressful at all, and especially fun to discover at the end of cooking how easy it is to clean.
On that note, you are welcome to make this delicious pumpkin kubeh and have a warm, pleasant and tasty winter!
Ingredients for 15 Kubeh + 2 patties without a wrap:
Soup:
About 1 Tbsp. olive oil
2 onions, chopped
100 gram tomato paste
1 Tbsp. sweet paprika
about 800 gram pumpkin, cut into pieces
3 cups water
2 tsp. salt or according to flavor
1/4 tsp. black pepper
3 Tbsp. sugar
Kubeh wrap:
2 cups semolina
2 tsp. salt
1 Tbsp. olive oil
1 cup water
Filling:
500 gram minced meat
1 onion, chopped
1 Tbsp. dried parsley
1/2 tsp. salt
1/4 tsp. black pepper
Preparation:
Preheat oil in a pot. Add the onion and fry for 2-3 minutes. Add the tomato paste, paprika, and pumpkin. Mix and cook on med-low heat for 5 minutes. Add the water, salt, and pepper and bring to a boil on high heat. Once boiling, lower the heat and cook with a lid for 15-20 minutes (I cut the pumpkin into large pieces, so it takes more time to cook, but for smaller pieces cook less time).
Meanwhile, prepare the Kubeh wrap: mix the ingredients and set aside for 15 minutes. Mix the filling ingredients and form 17 round meatballs.
Using wet hands, take from the kubeh wrap mixture and flatten as thin as possible. Place a meatball in the middle and wrap the semolina mixture all over it. Continue so, wetting your hands occasionally, until you finish the entire semolina mixture ( I got 2 meatballs left with no wrap).
Once the soup is ready, open the lid and place the kubeh inside. Close the cover and the handles to securely lock the pot and shake the pot to coat the patties with the sauce. Cook for 15-20 minutes or until done. At the end of cooking, turn off the heat and when you want to serve the dish, release the vacuum using the silicone valve and unlock the handles. Enjoy!
On that note, you are welcome to make this delicious pumpkin kubeh and have a warm, pleasant and tasty winter!
Ingredients for 15 Kubeh + 2 patties without a wrap:
Soup:
About 1 Tbsp. olive oil
2 onions, chopped
100 gram tomato paste
1 Tbsp. sweet paprika
about 800 gram pumpkin, cut into pieces
3 cups water
2 tsp. salt or according to flavor
1/4 tsp. black pepper
3 Tbsp. sugar
Kubeh wrap:
2 cups semolina
2 tsp. salt
1 Tbsp. olive oil
1 cup water
Filling:
500 gram minced meat
1 onion, chopped
1 Tbsp. dried parsley
1/2 tsp. salt
1/4 tsp. black pepper
Preparation:
Preheat oil in a pot. Add the onion and fry for 2-3 minutes. Add the tomato paste, paprika, and pumpkin. Mix and cook on med-low heat for 5 minutes. Add the water, salt, and pepper and bring to a boil on high heat. Once boiling, lower the heat and cook with a lid for 15-20 minutes (I cut the pumpkin into large pieces, so it takes more time to cook, but for smaller pieces cook less time).
Meanwhile, prepare the Kubeh wrap: mix the ingredients and set aside for 15 minutes. Mix the filling ingredients and form 17 round meatballs.
Using wet hands, take from the kubeh wrap mixture and flatten as thin as possible. Place a meatball in the middle and wrap the semolina mixture all over it. Continue so, wetting your hands occasionally, until you finish the entire semolina mixture ( I got 2 meatballs left with no wrap).
Once the soup is ready, open the lid and place the kubeh inside. Close the cover and the handles to securely lock the pot and shake the pot to coat the patties with the sauce. Cook for 15-20 minutes or until done. At the end of cooking, turn off the heat and when you want to serve the dish, release the vacuum using the silicone valve and unlock the handles. Enjoy!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!