בס"ד
עכשיו כשהחורף די כאן, החלטתי להכין את המרק הראשון לעונה - מרק פתיתים וכדורי עוף, שאם לא תאכלו באותו רגע יהפך לתבשיל כדורי עוף ופתיתים. בכל מקרה מדובר כאן בשילוב נפלא ומתכון מנצח!
את המתכון הזה ראיתי בספר הבישול של taste of home לחולי סכרת, אבל כרגיל שיניתי פה כמה דברים - במקום להשתמש בבשר בקר טחון, החלטתי להכין בגרסה יותר בריאה עם עוף טחון - יצאו כדורי עוף עסיסיים ומעולים.
כידוע בעולם המשתדל ללכת אחרי מגמות הבריאות, הקייל הוא ירק עלים הנחשב למאוד בריא, אבל בארץ לא מצאתי קייל שהוא נקי מפרוטאינים ("חלבונים") לא רצויים - חרקים ותולעים, ולכן החלטתי להשתמש כאן בעלי תרד.
אז לאחר כל מיני התאמות, יצא פשוט מתכון נפלא וממש טעים.
כמו שכתבתי בהתחלה, אם לא תאכלו את המרק באותו רגע הוא יהפך לכם לתבשיל פתיתים וכדורי עוף. המים לפתיתים זה כמו השמן לחצילים, הם פשוט שותים ורק נהנים מזה. הפתיתים כאן יוצאים כל כך עסיסיים וכל כך טעימים שאפילו מישהי שבד"כ לא אוהבת את הפתיתים, לקחה מנה נוספת.
אז למה אתם מחכים? גשו למטבח ותכינו לכם ולבני משפחותיכם את התענוג הזה.
המרכיבים:
500 גרם עוף טחון
2 כפיות בזיליקום יבש
2 כפיות אורגנו יבש
1/2 כפית מלח
ספריי שמן
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 כפיות שמן קנולה
400 גרם כרוב קצוץ, שטוף ומיובש
חבילת תרד = כ-50 גרם עלי תרד ללא הגבעול , שטוף ומיובש
4 שקיות אבקת מרק "10" בטעם עוף או 2 כפות אבקת מרק
4 כוסות מים + 2 כוסות מים
1 כף חומץ בלסמי
1/2 כפית צ'ילי כתוש חריף
1/4 כפית פלפל שחור
250 גרם פתיתים
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את העוף הטחון, האורגנו, הבזיליקום והמלח ויוצרים כ-18 כדורים. מחממים מחבת עם ספריי שמן ומשחימים את הכדורים מכל הצדדים. מוציאים את הכדורים החוצה ומחממים באותה מחבת את השמן. מטגנים את הבצל כ-2 דקות ואז מוסיפים את התרד והכרוב ומבשלים על אש גבוהה-בינונית כ-7 דקות ומורידים מהאש. מערבבים את אבקת המרק ו-4 כוסות מים ושמים בסיר. מוסיפים את התרד והכרוב, את כדורי העוף, החומץ הבלסמי, הפלפל והצ'ילי.
מביאים לרתיחה וברגע שרותח, מנמיכים את האש לאש בינונית ומבשלים עם מכסה כ-10 דקות. לאחר מכן מוסיפים את הפתיתים, מערבבים, מגביהים את האש ומביאים שוב לרתיחה וברגע שרותח מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עם מכסה כ-10 דקות. 3 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים את 2 כוסות המים הנותרות ומערבבים את התבשיל. מגישים באותו רגע כמרק או יותר מאוחר כתבשיל. התבשיל נפלא גם ליום למחרת, תהנו!
עכשיו כשהחורף די כאן, החלטתי להכין את המרק הראשון לעונה - מרק פתיתים וכדורי עוף, שאם לא תאכלו באותו רגע יהפך לתבשיל כדורי עוף ופתיתים. בכל מקרה מדובר כאן בשילוב נפלא ומתכון מנצח!
Now when we can say that winter is here, I've decided to make the first soup of the season - Israeli couscous soup with chicken balls, a soup that if you don't eat it right away will become a meatballs and Israeli couscous casserole, either way it's delicious and a winning recipe!
את המתכון הזה ראיתי בספר הבישול של taste of home לחולי סכרת, אבל כרגיל שיניתי פה כמה דברים - במקום להשתמש בבשר בקר טחון, החלטתי להכין בגרסה יותר בריאה עם עוף טחון - יצאו כדורי עוף עסיסיים ומעולים.
כידוע בעולם המשתדל ללכת אחרי מגמות הבריאות, הקייל הוא ירק עלים הנחשב למאוד בריא, אבל בארץ לא מצאתי קייל שהוא נקי מפרוטאינים ("חלבונים") לא רצויים - חרקים ותולעים, ולכן החלטתי להשתמש כאן בעלי תרד.
אז לאחר כל מיני התאמות, יצא פשוט מתכון נפלא וממש טעים.
כמו שכתבתי בהתחלה, אם לא תאכלו את המרק באותו רגע הוא יהפך לכם לתבשיל פתיתים וכדורי עוף. המים לפתיתים זה כמו השמן לחצילים, הם פשוט שותים ורק נהנים מזה. הפתיתים כאן יוצאים כל כך עסיסיים וכל כך טעימים שאפילו מישהי שבד"כ לא אוהבת את הפתיתים, לקחה מנה נוספת.
אז למה אתם מחכים? גשו למטבח ותכינו לכם ולבני משפחותיכם את התענוג הזה.
This recipe I saw in Taste of home cookbook for diabetes, but as usual I changed a few things - instead of using minced meat, I decided to make it more healthier by choosing to use minced chicken - the chicken meatballs came out so juicy and tasty.
As known in the world that tries to keep up with all the health trends, the kale which is a leafy vegetable is considered very nutritious and healthy, but in Israel I haven't found a kale without the extra unwanted proteins - aka bugs and worms, so I have decided to use spinach green leaves instead.
So after some changes, I got a really tasty and wonderful recipe.
As I wrote at the start, if you don't eat the soup at the very moment of preparation, it will turn into an Israeli couscous and chicken balls casserole. The water to the Israeli couscous is like the oil to the eggplants, they just drink it and enjoy it. The Israeli couscous comes so juicy and tasty that even someone who usually don't like it, took extra serving.
So what are you waiting for? get to your kitchen and start cooking for you and your family this tasty delight.
המרכיבים:
500 גרם עוף טחון
2 כפיות בזיליקום יבש
2 כפיות אורגנו יבש
1/2 כפית מלח
ספריי שמן
1 בצל גדול, קצוץ דק
2 כפיות שמן קנולה
400 גרם כרוב קצוץ, שטוף ומיובש
חבילת תרד = כ-50 גרם עלי תרד ללא הגבעול , שטוף ומיובש
4 שקיות אבקת מרק "10" בטעם עוף או 2 כפות אבקת מרק
4 כוסות מים + 2 כוסות מים
1 כף חומץ בלסמי
1/2 כפית צ'ילי כתוש חריף
1/4 כפית פלפל שחור
250 גרם פתיתים
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את העוף הטחון, האורגנו, הבזיליקום והמלח ויוצרים כ-18 כדורים. מחממים מחבת עם ספריי שמן ומשחימים את הכדורים מכל הצדדים. מוציאים את הכדורים החוצה ומחממים באותה מחבת את השמן. מטגנים את הבצל כ-2 דקות ואז מוסיפים את התרד והכרוב ומבשלים על אש גבוהה-בינונית כ-7 דקות ומורידים מהאש. מערבבים את אבקת המרק ו-4 כוסות מים ושמים בסיר. מוסיפים את התרד והכרוב, את כדורי העוף, החומץ הבלסמי, הפלפל והצ'ילי.
מביאים לרתיחה וברגע שרותח, מנמיכים את האש לאש בינונית ומבשלים עם מכסה כ-10 דקות. לאחר מכן מוסיפים את הפתיתים, מערבבים, מגביהים את האש ומביאים שוב לרתיחה וברגע שרותח מנמיכים לאש בינונית ומבשלים עם מכסה כ-10 דקות. 3 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים את 2 כוסות המים הנותרות ומערבבים את התבשיל. מגישים באותו רגע כמרק או יותר מאוחר כתבשיל. התבשיל נפלא גם ליום למחרת, תהנו!
Ingredients:
500 gram / 1.1 pound minced chicken
2 tsp. dried basil
2 tsp. dried oregano
1/2 tsp. salt
oil cooking spray
1 large onion, finely chopped
2 tsp. canola oil
400 gram / 0.88 pound chopped cabbage, rinsed and dried
2 Tbsp. chicken soup powder or 4 bags of low in calorie "10" chicken soup powder (4.8 gram each)
4 cups water + 2 cups water
1 Tbsp. balsamic vinegar
1/2 tsp. crushed chili
1/4 tsp. black pepper
250 gram / 0.55 pound Israeli couscous
500 gram / 1.1 pound minced chicken
2 tsp. dried basil
2 tsp. dried oregano
1/2 tsp. salt
oil cooking spray
1 large onion, finely chopped
2 tsp. canola oil
400 gram / 0.88 pound chopped cabbage, rinsed and dried
2 Tbsp. chicken soup powder or 4 bags of low in calorie "10" chicken soup powder (4.8 gram each)
4 cups water + 2 cups water
1 Tbsp. balsamic vinegar
1/2 tsp. crushed chili
1/4 tsp. black pepper
250 gram / 0.55 pound Israeli couscous
Preparation:
Mix together the minced chicken, oregano, basil and salt and make about 18 chicken meatballs. Heat in a pan the cooking spray and brown the meatballs on all sides.
Take the balls out and preheat the oil in the pan. Add the onion and fry for 2 minutes, then add the spinach and cabbage and cook on high-medium flame for 7 minutes and then take off the heat.
Mix the chicken soup powder with 4 cups of water and pour to a pot. Add the spinach and cabbage mixture, chicken balls, balsamic vinegar, pepper and chili.
Bring to a boil and when boiled, lower the flame to medium and cook covered for 10 minutes. Then add the Israeli couscous, mix, turn on the flame to high and bring again to a boil, when boiled lower the heat to medium and cook with a lid for 10 minutes. 3 minutes before the end of cooking, add the remaining 2 cups of water and mix the casserole. Serve immediately as a soup or later as a casserole. The casserole is wonderful the next day too, enjoy!
Mix together the minced chicken, oregano, basil and salt and make about 18 chicken meatballs. Heat in a pan the cooking spray and brown the meatballs on all sides.
Take the balls out and preheat the oil in the pan. Add the onion and fry for 2 minutes, then add the spinach and cabbage and cook on high-medium flame for 7 minutes and then take off the heat.
Mix the chicken soup powder with 4 cups of water and pour to a pot. Add the spinach and cabbage mixture, chicken balls, balsamic vinegar, pepper and chili.
Bring to a boil and when boiled, lower the flame to medium and cook covered for 10 minutes. Then add the Israeli couscous, mix, turn on the flame to high and bring again to a boil, when boiled lower the heat to medium and cook with a lid for 10 minutes. 3 minutes before the end of cooking, add the remaining 2 cups of water and mix the casserole. Serve immediately as a soup or later as a casserole. The casserole is wonderful the next day too, enjoy!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!