1/15/2018

מרק מינסטרונה - Minestrone soup

בס"ד

מרק מינסטרונה minestrone soup

נחת אצלי השבוע בקבוק מיץ עגבניות של פרימור וחשבתי שאין יותר מתאים מזה להכנת מרק מינסטרונה טעים ופשוט להכנה.

I got a bottle of tomato juice of Primor and there was nothing more suitable than making a delicious minestrone soup.



minestrone winter soup מרק מינסטרונה חורפי


מיץ העגבניות של פרימור אינו מכיל חומרים משמרים, אבל הוא כן מגיע עם תוספת מלח ולכן מראש מוסיפים למרק רק כפית אחת של מלח ובהמשך בודקים את התיבול, על מנת שלא יצא לכם מלוח מדי.

"מינסטרונה" באיטלקית זה "מרק גדול", ומרק המינסטרונה הוא בעצם מרק המכיל בתוכו משלל הירקות הנמכרים בשוק בתוספת פסטה או אורז.
אני שמתי במרק שלי מהירקות שהיו לי בבית, וכמו שכתבתי בעמוד הפייסבוק שלי, בישול זה לא מדע טילים ואין צורך בדיוק - אז פשוט שימו מה שאתם אוהבים ותתחילו למצוא את דרככם במטבח.

Primor's tomato juice doesn't contain preservatives, but it does contain salt so at first I only add 1 teaspoon of salt and towards the end of cooking I check the flavors, so it won't be too salty.

"Minestrone" in Italian means "big soup" and it actually contains variety of vegetables found in the market with an addition of pasta or rice.
I made my soup with the veggies I had in my home, and as I said on my Facebook page, cooking is not a rocket science and there is no need in accuracy - so just put what you love and start finding your way in the kitchen. 


המרכיבים:
2 כפות שמן זית
2 בצלים, קצוצים
2 שיני שום, קצוצות
1 כפית מלח
1 כף פטרוזיליה יבשה
3 קישואים, קלופים, חתוכים לקוביות
1 פלפל אדום, חתוך לקוביות
1 גזר, חתוך לקוביות
1 קופסת חומוס משימורים, מסוננת
1 כוס מיץ עגבניות פרימור
6 כוסות מים
1/2 1 כוסות פסטה יבשה

אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-4 דקות על אש בינונית, מדי פעם מערבבים. מוסיפים את השום, המלח והפטרוזיליה ומטגנים כ-30 שניות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את הירקות: הקישואים, הגזר, הפלפל והחומוס ואת מיץ העגבניות והמים ומערבבים.  מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. ברגע שרותח, מנמיכים את האש לאש בינונית ומבשלים כשהמכסה ממש מעט פתוח כ-15 דקות. לאחר מכן מוסיפים את הפסטה, מערבבים ומבשלים עם מכסה ממש מעט פתוח כ-15 דקות או פחות, תלוי איך אתם אוהבים את הפסטה שלכם. ממש לפני סוף הבישול בודקים טעמים. בתאבון!


Ingredients:
2 Tbsp. olive oil
2 onions, chopped
2 garlic cloves, chopped
1 tsp. salt
1 Tbsp. dried parsley
3 zucchinis, peeled and cubed
1 red bell pepper, cubed
1 carrot, cubed
1 can of chickpeas, drained
1cup of tomato juice
6 cups of water
1 1/2 dried pasta

Preparation:
Preheat the oil in a pot. Add the onion and fry for about 4 minutes on medium heat, mixing occasionally. Add the garlic, salt and parsley and fry fro 30 seconds while mixing. Add the veggies: zucchini, carrot, red pepper and chickpeas and tomato juice and water and mix. Bring to a boil on high heat with a lid and once boiling, lower the heat to medium and continue cooking for 15 minutes with the lid just slightly open. Then add the pasta, mix and continue cooking for another 15 minutes with the lid slightly open or less, depending how you love your pasta. Just before the end of cooking, check seasoning. Enjoy!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use