חקלאי גרנות ערכו סקר לרגל יום האבוקדו שצוין ב31/7, בו ניסו לברר מה אנחנו הישראלים חושבים על הפרי הירוק הזה - האבוקדו. האם הוא משמין. האם הוא נחשב כפרי מוזר?
ובנוסף, אם גם אתם תהיתם איך בוחרים אבוקדו נכון, מוזמנים להמשיך לקרוא את הכתבה ולהבין אחת ולתמיד איך לבחור אבוקדו.
עונת האבוקדו נפתחת בתקופה זו, ואין כמו הפרי הירוק והנפלא הזה כתוספת לסלט או סתם כך על פרוסת לחם. לרגל העונה החמה (תרתי משמע), חברת חקלאי גרנות, המגדלת ומשווקת האבוקדו המובילה בישראל, פרסמה תוצאות של סקר שבדק מהן העמדות של הצרכן הישראלי בנוגע לאבוקדו.
הסקר בוצע על ידי מכון שריד והשתתפו בו 500 גברים ונשים בגילאי 18 ומעלה. מתוצאות הסקר עולה כי כ-85% חושב כי האבוקדו הוא פרי בריא, מזין וטעים. כ-70% מהנשאלים ענו כי אינם מסכימים שהאבוקדו הוא פרי מוזר.
בנוגע להשמנה, 33% מהנשאלים הסכימו כי האבוקדו משמין במידה רבה, 32% חשבו שלא ו-35% לא עניין אותם.
כמו כן, הסקר בדק גם אילו פירות וירקות הישראלים נוהגים לרכוש בתדירות גבוהה יותר. ומהסקר עלה כי העגבניה זוכה במקום הראשון עם תדירות של 91%, לאחריה המלפפון עם 88%, בצל במקום שלישי עם 73%, תפו"א במקום רביעי בתדירות של 64% ובמקום החמישי הפלפל האדום עם 61%.
גזר וחסה נרכשים בתדירות של כ-45% ובטטה, כרוב, אבוקדו ופטריות נרכשים בתדירות של כ-30%. בקרב הפירות, הבננות מובילות בתדירות של 67%, לאחריהן תפוח העץ ב-62%, אבטיח נרכש בעונה בתדירות של 52% וענבים במקום רביעי בתדירות של 37%.
מטבל גוואקמולי, המתכון מחכה לכם באתר |
האבוקדו הינו הפרי היחיד המכיל שמן, חוץ מזיתים ואגוזים. הרכבו התזונתי מכיל כ-20% שמנים, שרובם שמנים בלתי רווים הבריאים לבני האדם ותורמים במניעת כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב, ובמיוחד חומצה לינולאית המסייעת לגוף לייצר הורמונים חשובים.
כמו כן, תודות לתכולת השומן הגבוהה שבו, הוא מכיל את ויטמין E המסיס בשמן. ויטמין E מהווה נוגד חמצון חשוב ביותר. בטבע הוא מגן על רקמות הצמחים מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה וכך גם בגוף האדם בנוסף לתפקידים נוספים.
באבוקדו תוכלו למצוא את כל חומצות האמינו החיוניות לגוף, ובכך הוא נחשב לבעל חלבון מלא. ובכך האבוקדו מהווה פרי בעל ערך רב לצמחונים, טבעונים, ילדים ואנשים בתהליכי הבראה.
בנוסף, האבוקדו מכיל פחמימות, בעיקר סיבים תזונתיים שאינם מתעכלים, ובכך עוזר בתהליך העיכול. הוא עשיר באשלגן ודל בנתרן ומתאים לבעלי נטייה למחלות לב, כולסטרול ושומנים בדם (טריגליצרידים). האבוקדו מכיל גם ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין C.
חשוב ביותר לדעת שכמו כל מזון בריא, עדיין יש לאכול במידה ולא בהגזמה. ואם רוצים להנות מהתועלת של הסיבים התזונתיים, כמו בכל מוצר המכיל סיבים תזונתיים, יש לשתות מספיק מים.
אז איך בוחרים אבוקדו?
זני האבוקדו בישראל נקטפים ונארזים מחודש אוגוסט עד יולי. לכל זן טעם, מרקם, גודל ואחוזי שומן שונים.
הזנים הפופולריים בישראל כדוגמת זן האטינגר נקטפים בין נובמבר לאפריל, שזו גם תקופת השיא של עונת האבוקדו.
המראה של האבוקדו לרוב אינו משפיע על טעמו או מרקמו. שפשופים או כתמים קלים על הקליפה אינם פוגעים באיכותו הפנימית של האבוקדו.
כשבוחרים אבוקדו, רצוי לבחור אבוקדו ללא שריטות וצלקות עמוקות המעידות על פגיעה של ברד או מכות חזקות.
רמת מוצקות האבוקדו היא הפרמטר העיקרי המעיד על מוכנות הפרי למאכל.
אז איזה אבוקדו בוחרים? אבוקדו בשל ומוכן לאכילה ירגיש כאבוקדו רך ונעים למגע. לא רך מדי, שכן זה כנראה מעיד על בשלות יתר על המידה.
מתי אוכלים את האבוקדו? כשקונים אבוקדו, כדאי להחליט מתי בכוונתם לצרוך אותו. אם מדובר ב24 שעות הקרובות, קנו אבוקדו בשל ומוכן לאכילה. אם לימים הבאים, בחרו באבוקדו קשה שיתרכך בימים הקרובים.
קניתם כמה אבוקדו קשים ואתם לא רוצים שיבשילו באותו יום? דאגו להפריד בין פירות האבוקדו, כך הם יבשילו בצורה הדרגתית ולא כולם באותו יום.
אבוקדו רך שומרים במקרר, אך למספר ימים מוגבל.
אז איך אתם אוהבים את האבוקדו שלכם? אגלה לכם שאני מאוד אוהבת אבוקדו, בין אם זה בסלט ירקות, כממרח גוואקמולי או מרוח על סנדוויץ' עם מלח או בלי, ובעונה אנחנו קונים כמעט כל שבוע כשהמחיר שפוי וטוב.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!