חקלאי גרנות, חברת השיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות השיווק, משווקת בימים אלו אבוקדו ממותג בתפזורת, באריזת רשת ואריזת נספק (פלסטיק) תחת המותג "חקלאי גרנות" במחיר שווה לכל כיס.
האבוקדו המשווק על ידי החברה בימים אלו הוא אבוקדו אטינגר, הנחשב לזן האהוב ביותר על הישראלים, לאחר שסיימו לשווק את האבוקדו מסוג גליל שפתח את העונה בספטמבר.
אבוקדו האטינגר צפוי להישאר בשוק עד סוף השנה ואליו יצטרפו בהמשך זנים נוספים כהאס, פוארטה ופינקרטון.
בחודשים האחרונים היה ניתן להשיג בשוק אבוקדו באיכות נמוכה ובמחיר יקר, מכיוון שהוא נמכר שלא בעונה. חברת "חקלאי גרנות" מבקשת להבהיר לצרכנים כי רצוי וכדאי לקנות אבוקדו בעונה בלבד ומגורם מוסמך, על מנת להבטיח את איכותו ומחירו הזול.
למה כדאי לאכול אבוקדו?
*אבוקדו הוא פרי המכיל שומן בריא, כ-20% מהרכבו הם שמנים עם תכונות העוזרות למנוע כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב.
*הוא מכיל כמות גבוהה של ויטמינים, חלקם מסיסים בשמן, כאשר העיקרי שבהם הוא ויטמין E.
*ויטמין E מהווה נוגד חמצון חשוב ביותר המגן על הרקמות מפני חמצון, קרינה והרעלה.
*באבוקדו תמצאו את כל חומצות האמינו החיוניות, דבר ההופך אותו לבעל חלבון מלא.
*יש בו פחמימות ובעיקר סיבים תזונתיים העוזרים לתהליך העיכול.
*האבוקדו עשיר באשלגן ודל בנתרן, ובכך מתאים לבעלי נטייה למחלות לב וכולסטרול.
*תמצאו בו גם ברזל, סידן, מגנזיום וויטמין C.
אבוקדו גרנות נחשב לגורם מוביל בענף האבוקדו הישראלי, עם כ-33% מהפרי הנקטף בארץ. כ-35,000 טון של פרי מגיע לבית האריזה מדי שנה ממטעים באזור גרנות הכוללים כ-25,000 דונם.
בית האריזה של אבוקדו גרנות ממוקם באזור התעשייה הצמוד לקיבוץ גן שמואל. הושקעו במקום מעל 30 מיליון שקלים והוא בין הגדולים והמתקדמים בעולם.
כ-70% מהתוצרת שלו מיועדת לייצוא וכ-12,000 דונם אבוקדו ניטעו בעשור האחרון בהשקעה של מעל 100 מיליון שקלים ועוד אלפי דונמים נוספים צפויים להינטע בשנים הקרובות.
אבוקדו גרנות מהווה תחום הפעילות המרכזית של גרנות בתחום הצומח. במסגרת זו, גרנות מעודדת, מלווה ותומכת את המשקים בנטיעת מטעי אבוקדו, בגידולם, אריזתם ושיווקם בארץ ובעולם.
תמיר בושניצקי, מנכ"ל חקלאי גרנות, אמר: "נדאג לכך ששם המותג שלנו יהווה הבטחה לאיכות התוצרת, טריות הפרי וטעם משובח. בכוונתנו לספק אבוקדו באיכות מצוינת במספר אופנים ורמות בשלות, ואנו מקווים שכמות וזמינות הפרי בשווקים יוכלו לשמור על מחירו הנמוך לכל אורך העונה".
אז מה מחירי האבוקדו שתוכלו למצוא בשווקים בימים אלו כשהאבוקדו בעונה?
מחיר מומלץ לצרכן לאבוקדו גרנות: כ-5-10 ש"ח לקילו (מחיר סופי נקבע על ידי רשתות השיווק).
כשרות: הרב אפרתי ובד"צ העדה החרדית.
היכן ניתן להשיג? ברשתות השיווק השונות כחצי חינם, ויקטורי, מגה, שופרסל, רמי לוי, יוחננוף, חנויות מתמחות ושווקים סיטונאיים.
מה אפשר להכין עם אבוקדו?
חוץ מלהנות ממנו על לחם טרי או קלוי עם מעט מיץ לימון ומלח (או בלי כלום, כי זה כזה טעים), אפשר גם להכין:
ממרח גוואקמולי, סלט טונה כמו במסעדות, חטיפי מלוואח, סלט מלפפונים ואבוקדו קיצי (יותר מתאים לקיץ, אבל עדיין לא הגיע החורף אז...), מאפה טאטן בולגרית, פוקי בול (שניתן לשלב בו גם אבוקדו) ועוד.
אני יודעת שניתן להכין עם אבוקדו גם מגוון קינוחים כמוס ועוגה, אבל טרם ניסיתי ואני לא בטוחה אם יעברו לי על כך בשקט אם בכלל אנסה פה חחח.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!