בס"ד
אני לא בטוחה שמתישהו טעמתי צזיקי, אבל נראה לי שזה סלט באותו סגנון - סלט קיצי ומרענן של מלפפונים ואבוקדו עם גבינה ושמנת.
את הסלט הזה אפשר להגיש כמו שהוא או לצד פרוסות לחם, בכל מקרה הוא מאוד מרענן טעים. במקום היוגורט המסורתי שמשתמשים בצזיקי, אני החלטתי ללכת על שילוב של שמנת חמוצה וממרח גבינה בולגרית חדשה של תנובה שקיבלתי להתנסות - גבינה בולגרית למריחה עם חציל קלוי 5% שומן בהכשר הרבנות.
תחילה ניסינו את הממרח על חלת השבת, והאמת שלא נרשמה התלהבות. הרוב לא אהבו את הטעם ואני עדיין לא סגורה על עצמי. היו פעמים שחשבתי שזה נחמד והיו פעמים שהטעם של החציל הקלוי לא התחבר לי עם הגבינה הבולגרית, אבל במתכון הזה שהכנתי ובמתכון נוסף שאשתף אותו איתכם, זה היה פשוט תענוג.
המרכיבים לסלט קיצי:
1 מלפפון, חתוך לקוביות קטנות
1 אבוקדו קטן, חתוך לקוביות גדולות
שמן זית
1 שמנת חמוצה 200 מ"ל 9% שומן
1 כף גדושה ממרח בולגרית עם חציל קלוי
1 כף מיץ לימון
בין 1 ל-2 שיני שום טריות, כתושות
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את השמנת, הגבינה הבולגרית, המיץ לימון והשום. מסדרים בצלוחית שכבה של אבוקדו ומלפפון, מזלפים מעט שמן מעל ויוצקים שכבה של תערובת השמנת. מעל מסדרים עוד שכבה של ירקות בצד אחד של הכלי ובחלק הנותר מוסיפים את יתרת השמנת. מזלפים מעט שמן על הירקות ומגישים.
אני לא בטוחה שמתישהו טעמתי צזיקי, אבל נראה לי שזה סלט באותו סגנון - סלט קיצי ומרענן של מלפפונים ואבוקדו עם גבינה ושמנת.
I'm not sure if I tasted tzatziki before, but I think this is a tzatziki style salad - summer refreshing salad of cucumbers, avocado with cheese and cream.
את הסלט הזה אפשר להגיש כמו שהוא או לצד פרוסות לחם, בכל מקרה הוא מאוד מרענן טעים. במקום היוגורט המסורתי שמשתמשים בצזיקי, אני החלטתי ללכת על שילוב של שמנת חמוצה וממרח גבינה בולגרית חדשה של תנובה שקיבלתי להתנסות - גבינה בולגרית למריחה עם חציל קלוי 5% שומן בהכשר הרבנות.
תחילה ניסינו את הממרח על חלת השבת, והאמת שלא נרשמה התלהבות. הרוב לא אהבו את הטעם ואני עדיין לא סגורה על עצמי. היו פעמים שחשבתי שזה נחמד והיו פעמים שהטעם של החציל הקלוי לא התחבר לי עם הגבינה הבולגרית, אבל במתכון הזה שהכנתי ובמתכון נוסף שאשתף אותו איתכם, זה היה פשוט תענוג.
You can serve this salad alongside good slice of bread or as is, either way it is very refreshing and tasty. Instead of the traditional yogurt used in the tzatziki, I decided to go on a combination of sour cream and Bulgarian cheese spread I go to review - a 5% Bulgarian cheese spread with roasted eggplant.
We first tried it on Shabbos challah, and actually no excitement was noticed. The most didn't like the flavor, and I am still not sure myself. There were times where I thought it was nice and times that the roasted eggplant just didn't connect to the Bulgarian cheese, but in this recipe and another recipe I will share with you shortly, it was a pleasure.
המרכיבים לסלט קיצי:
1 מלפפון, חתוך לקוביות קטנות
1 אבוקדו קטן, חתוך לקוביות גדולות
שמן זית
1 שמנת חמוצה 200 מ"ל 9% שומן
1 כף גדושה ממרח בולגרית עם חציל קלוי
1 כף מיץ לימון
בין 1 ל-2 שיני שום טריות, כתושות
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את השמנת, הגבינה הבולגרית, המיץ לימון והשום. מסדרים בצלוחית שכבה של אבוקדו ומלפפון, מזלפים מעט שמן מעל ויוצקים שכבה של תערובת השמנת. מעל מסדרים עוד שכבה של ירקות בצד אחד של הכלי ובחלק הנותר מוסיפים את יתרת השמנת. מזלפים מעט שמן על הירקות ומגישים.
Ingredients for summer salad:
1 cucumber, small dice
1 small avocado, large dice
olive oil
1 200 ml sour cream 9% fat
1 heaping Tbsp. Bulgarian cheese spread with roasted eggplant
1 Tbsp. lemon juice
1 to 2 cloves of fresh garlic, minced
Preparation:
Mix the sour cream, Bulgarian cheese, lemon juice and garlic. Arrange a layer of avocado and cucumber in a bowl, drizzle a bit of olive oil and pour from the cream mixture on top. Arrange on one side another layer of avocado and cucumber, pour the rest of the cream on the other side and drizzle a bit of olive oil on the veggies and serve.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!