4/27/2015

גלידת מרשמלו

בס"ד


גלידת מרשמלו marshmallow ice cream

גלידת מרשמלו טעימה מהספר העשיר בתפריטים של טובה ארן - "מיליון תפריטים". מומלץ לאוהבי המרשמלו. אין צורך במכונת גלידה.



   
המרכיבים:
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר חום
175 גרם שוקולד מריר, מרוסק (השתמשתי רק ב-150 גרם)
1 כוס שמנת עמידה 10% (שמנת קפה)**
1 מיכל שמנת מתוקה עמידה (250 מ"ל)
100 גרם מרשמלו, כל חתיכה חתוכה ל-4 חלקים
50 גרם חצאי שקדים, קלויים וקצוצים (ויתרתי)
12 גביעי גלידה
אופן ההכנה:
1. מחממים מים בסיר ואם המים כבר רותחים, מנמיכים את האש.
2. טורפים את החלמונים עם הסוכר החום בקערה חסינת חום עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי ומניחים בצד.

3. שמים את השוקולד עם כוס השמנת קפה בסיר חדש ומחממים בעדינות עד שהשוקולד נמס. אפשר כמובן להמיס את השוקולד ביחד עם השמנת במיקרוגל. 

4. יוצקים את השוקולד לתערובת החלמונים תוך בחישה נמרצת. 

5. מעמידים את הקערה של החלמונים והשוקולד מעל הסיר עם המים הרותחים (ניתן בשלב זה לכבות את הגז) ובוחשים ברציפות עד שהתערובת מתעבה. מסננים ומניחים להתקרר.

6. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף יציב, ומקפלים את הקצפת לתוך רפרפת השוקולד והחלמונים שהתקררה.

7. יוצקים את התערובת לכלי קשיח וחסין קור, מכסים ומכניסים למקפיא לשעתיים שלוש להתקשות חלקית.

8. לאחר מכן, מוציאים את התערובת מהמקפיא, מערבבים היטב ומוסיפים את המרשמלו והשקדים. מחזירים למקפיא עד שהתערובת מתקשה לגמרי. 
* לפי המתכון, מומלץ להוציא את הגלידה 20 דקות לפני שמתכננים לאכול ממנה על מנת שיהיה קל יותר למלא את הגביעים.
** לא ניסיתי, אך אני מאמינה ששימוש בשמנת לבישול 10% או שמנת מתוקה, יעבדו גם כן.



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use