4/27/2015

גלידת מרשמלו - Marshmallow Ice cream

Yum
בס"ד


marshmallow ice cream

גלידת מרשמלו טעימה מהספר העשיר בתפריטים של טובה ארן - "מיליון תפריטים", מומלץ לאוהבי המרשמלו.
אין צורך במכונת גלידה.

This marshmallow ice cream is adapted from the book of Tova Aran "Million menus".
The ice cream is very tasty and very recommended for Marshmallow lovers.
No ice cream machine needed.


   
 
המרכיבים:
3 חלמונים
1/2 כוס סוכר חום
175 גרם שוקולד מריר, מרוסק (השתמשתי רק ב-150 גרם)
1 כוס שמנת עמידה 10% (שמנת קפה)
1 מיכל שמנת מתוקה עמידה (250 מ"ל)
100 גרם מרשמלו, כל חתיכה חתוכה ל-4 חלקים
50 גרם חצאי שקדים, קלויים וקצוצים (ויתרתי)
12 גביעי גלידה
 
אופן ההכנה:
מחממים מים בסיר ואם המים כבר רותחים, מנמיכים את האש.
טורפים את החלמונים עם הסוכר החום בקערה חסינת חום עד לקבלת קצף בהיר ואוורירי. שמים את השוקולד עם כוס השמנת קפה בסיר ומחממים בעדינות עד שהשוקולד נמס. מביאים לרתיחה ויוצקים לתוך תערובת החלמונים תוך בחישה נמרצת. מעמידים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים (ניתן בשלב זה לכבות את הגז) ובוחשים ברציפות עד שהתערובת מתעבה. מסננים ומניחים להתקרר. מקציפים את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף יציב, ומקפלים את הקצפת לתוך רפרפת השוקולד. יוצקים את התערובת לכלי קשיח וחסין קור, מכסים ומכניסים למקפיא לשעתיים שלוש להתקשות חלקית. לאחר מכן, מוציאים את התערובת מהמקפיא, מערבבים היטב ומוסיפים את המרשמלו והשקדים. מחזירים למקפיא עד שהתערובת מתקשה לגמרי.
* לפי המתכון, מומלץ להוציא את הגלידה 20 דקות לפני שמתכננים לאכול ממנה על מנת שיהיה קל יותר למלא את הגביעים.
 
 
Ingredients:
3 egg yolks
1/2 cup brown sugar
175 gram dark chocolate (I've used 150 gram) (175 gram=6.17 ounces)
1 cup low fat cream (If not available, use regular whipping cream)
250 ml whipping cream (= 8.45 ounces)
100 gram marshmallow, small ones or large cut into 4 pieces. (=3.52 ounces)
50 gram halved almonds, roasted and chopped (I skipped) (=1.76 ounces)
12 Ice cream cones
 
Preparation:
Heat a pan with water.
Beat together the yolks and the brown sugar in a heatproof bowl, to an airy and light foam.
Melt the chocolate and the 1 cup cream in a pan, until completely melted.
Pour into the egg yolk mixture and beat nonstop.
Place on top of the pan with the hot water (If the water is boiling, lower the heat or turn off)
and continue beating, until the mixture thickens.
Strain and set aside to cool.
Whip the whipping cream to a steady foam, and fold to the chocolate and yolk mixture.
Pour into a hardy bowl, close with a lid and freeze for 2-3 hours, until it begins to harden.
Then, Take out of the freezer and mix thoroughly. Add the almonds and marshmallow and
mix again.
Place in the freezer again, until it completely hardens.
*It is recommended by the book author, to take the ice cream out of the freezer about 20
minutes before serving.
Enjoy!