5/03/2015

עוגת גבינה לאבנה - Labaneh cheesecake

Yum
בס"ד
 
labaneh cheesecake
ראיתי בתחרות בישול כלשהי שהכינו עוגת גבינה עם לאבנה וחשבתי לעצמי
"וואי מעניין איך זה יהיה, שווה לנסות".
אני כמעט ולא אוכלת לאבנה, ונסיון אחד שלי ליצור מתכון עם לאבנה, הלך
לא יותר מדי טוב. אכלנו את זה, אבל לא היה מוצלח.

I love cheesecakes a lot, and after seeing someone at a cooking competition,
making a Labaneh cheesecake, I had to try making a labaneh cheesecake.
I barely it labaneh, but it seemed very intriguing incorporating it in
a cheesecake.

labaneh cheesecake עוגת גבינה לאבנה

ראיתי מתכון לעוגת גבינה רגילה וחשבתי "רגע, אז אני אעשה ככה ואשנה
את זה והוסיף במקום את זה" וככה נולדה בעצם העוגה הזו שלי, שכבר לא
קשורה למתכון הרגיל.

I came across a regular cheesecake recipe, and thought "Oh, I'll change this and
add this instead" , and that's how I've made my own recipe of a wonderful
creamy labaneh cheesecake.

העוגה מאוד קרמית וטעימה-טעימה, וממש קלה להכנה.
כמו כל עוגת גבינה, חשוב לשים את העוגה לפחות לילה במקרר -
עוגות גבינה משתבחות פלאים במקרר.
step by step labaneh cake

המרכיבים:
500 גרם גבינת לאבנה אסלית על בסיס יוגורט פיראוס 9%
200 גרם גבינה לבנה 5%
100 גרם קורנפלור (1 כוס פחות כף)
1 כוס סוכר
4 חלמונים L

לתחתית:
180 גרם ביסקוויטים (כ-24 ביסקוויטים)
100 גרם חמאה רכה, חתוכה לחתיכות

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-130, טורבו.
מרסקים את הביסקוויטים במעבד מזון.
מוסיפים את החמאה ומרסקים שוב, עד שהחמאה נבלעת.
מרפדים תבנית אפייה עגולה ומתפרקת 25 ס"מ בנייר אפייה, ומהדקים עליה
את תערובת הביסקוויטים.
בקערה נפרדת, מערבבים יחדיו את הגבינות, מוסיפים את החלמונים
ומערבבים.
מוסיפים את הסוכר והקורנפלור ומערבבים היטב.
יוצקים על תחתית הביסקוויטים ואופים שעה.
מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לשעה בתנור סגור.
מעבירים למקרר ואוכלים רק יום למחרת, בתאבון :-)

 
Ingredients:
 500 gram labaneh based on yogurt 9% (17.636 oz)
200 gram cream cheese (I use low fat 5%) (7.054 oz)
100 gram cornstarch (=1 cup minus 1 Tbsp.)
1 cup sugar
4 L egg yolks
 
For the bottom:
180 gram biscuits (6.349 oz)
100 gram soft butter, cut into pieces (3.527 oz)
 
Preparation:
Preheat oven to 130C/266F turbo.
Process the bicuits in a food processor, until well processed.
Add the butter and process, until the butter as incorporated.
Cover a 25cm/9.842 inches round springform with parchment paper
and flatten the biscuit mixture on it.
Mix the two cheeses, add the egg yolks and mix again.
Add the sugar and cornstarch and mix.
Pour onto the biscuit layer and bake for 1 hour.
When done, leave it in the closed oven for another 1 hour, when the oven
is turned off.
Place in the refrigerator, at least for a night and enjoy :-)
 
עוגת גבינה לאבנה קטיפתית
labaneh cake