8/05/2015

קציצות ירק טבעוניות - Vegan veggie patties

Yum
בס"ד


קציצות ירק טבעוניות ויפהפיות שכולם יהנו מהן.
ניתן לטגן את הקציצות או לאפות, ובכל מקרה הן מעולות.

Beautiful vegan veggie patties that everyone will enjoy.
You can fry the patties or bake them and each way is delicious.

מטוגן - Fried

אפוי - Baked
 
המתכון הזה מאוד מזין וטעים, שכן הוא מכיל מגוון רחב של ירקות והן מקבלות צבע יפה בזכות הסלק.
יוצאות כ-30 קציצות ירק טעימות, שניתן להגיש אותן בסנדוויץ או עם סלט טוב.
 
This recipe is really nutritious and tasty, because it contains variety of veggies and the nice color is derived from the beetroot.
You get about 30 tasty veggie patties, that you can serve in a sandwich or with a good salad.
 

המרכיבים ל-30 קציצות:
2 קישואים  בינוניים, קלופים
3 גזרים בינוניים, קלופים
1 פלפל אדום גדול
1 סלק גדול, קלוף
2 בצלים בינוניים
כ-8 שיני שום
פטרוזיליה טרייה חצי חבילה
מלח ופלפל לפי הטעם או כפית שטוחה פלפל, כף מלח
כף כורכום
כף פפריקה מתוקה
כ-1/2 1 כוסות + 2 כפות קמח
כ-2 כוסות קורנפלור
כ- 1/2 2 כוסות עדשים ירוקות, שהושרו ללילה

שמן

אופן ההכנה:
טוחנים את כל הירקות למעט העדשים, הבצל והשום במעבד מזון, אך שישארו עדיין חתיכות קטנות.
שמים בקערה ומתבלים בכורכום ופפריקה.
טוחנים בנפרד את העדשים, השום והבצל ביחד עם מלח למחית.
מערבבים את שני התערובות ומתבלים בפלפל שחור.
מוסיפים קמח וקורנפלור ומערבבים היטב.
העיסה תצא מעט רטובה וזה בסדר.

לאפייה בתנור:
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות.
יוצקים קצת שמן לתבנית אפייה.
יוצרים קציצה אחת או שניים שאופים לבד, על מנת לבדוק שהקציצות לא מימיות מדי ומספיק מתובלות.
את הקציצות מניחים בתבנית עם השמן ומורחים על חלקן העליון גם כן שמן.
אופים חצי שעה ואז מעלים את הטמפרטורה ל-250 מעלות ואופים 10 דקות נוספות, שיהיה קריספי.
אם הכול תקין, ממשיכים כך עם יתרת הקציצות, אם הקציצה מימית, להוסיף עוד קורנפלור.

לטיגון:
יוצרים קציצות ומטגנים במחבת עם שמן.

Ingredients:
2 medium zucchinis, peeled
3 medium carrots, peeled
1 large red pepper
1 large beetroot, peeled
2 medium onions
about 8 garlic cloves
about half parsley bundle
salt and pepper according to taste or 1 tbsp. salt and 1 flattened tsp. black pepper
1 Tbsp. turmeric
1 Tbsp. sweet paprika
About 1 1/2 cups + 2 Tbsp. flour
About 2 cups cornstarch
About 2 1/2 cups green lentils, soaked for a night
 
oil
 
Preparation:
Grind in a food processor all the veggies together, except from the lentils, onions and garlic. Process just until you get small chunks.
Place in a bowl and season with turmeric and paprika.
Grind separately the lentils, garlic, onion and salt to a puree.
Mix the two mixtures together and season with black pepper.
Add the flour and cornstarch and mix well.
The mixture will be a bit wet and that's okay.
 
For baking in the oven:
Preheat oven to 180C / 356F.
Pour a bit of oil in a baking pan.
Form one - two patties and bake them , just as a tester to see if the seasoning is right and that the patties aren't watery. If they are watery, add more cornstarch to the mixture.
Form the patties and place in the oily pan.
Pat the top of the patties with the oil and bake for 30 minutes.
Then raise the oven temperature to 250C / 482F and bake for another 10 minutes, to make it crispy.
 
For frying:
Form patties and fry in a pan with oil


מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק הטעימה והמפרגנת ביותר - טעמים.
להצטרפות, פשוט לחצו כאן ותתחברו.