10/12/2015

הטירה של דרקולה, רומניה וביס ערפד

Yum
בס"ד

 
ב-2009 , החלטנו בספונטניות לקנות כרטיס טיסה ליעד הזול ביותר - רומניה.
רומניה?
For the English version, click here.


בתור זו ששקדה על חיפוש הכרטיסים המוזלים, התחלתי להלהיב את כולם שכדאי רומניה, הרי זה מקום הולדתו של דרקולה.
אז אחרי חיפוש קצר על מה יש לעשות ברומניה, קנינו את הכרטיסים ומיד לאחר פסח טסנו.
כיום קשה למצוא טיסות זולות לרומניה, אנחנו הצלחנו לקנות במחיר של 197$ , ואם היינו מחכים עוד קצת, היינו מצליחים לקנות אף ב-176$. הטיסה הייתה של חברת טרום ( TAROM ).
ביקרנו בהרבה מקומות יפים ברומניה, אבל אחד מהמקומות הנחמדים שם זוהי טירת פואנרי של ולאד טפש,  הנודע כדרקולה מסיפורו של ברהם סטוקר.
ולאד היה ידוע באכזריותו והיה נודע גם כולאד המשפד.
למה ולאד טפש נקרא דרקולה, אתם יודעים?
ובכן, אביו של ולאד טפש היה ולאד דרקול השני, ומכאן נולד השם דרקולה.

 
פואנרי ששימשה כאחד מהמבצרים של ולאד, אינה הטירה הרשמית של דרקולה.
הטירה ממוקמת על צוק ליד הרי הפאגאראש.
ברומניה ישנם הרבה כלבים משוטטים שעלולים להיות חולים בכלבת, ולכן היזהרו כאשר אתם נתקלים בכלבים שם.
אנחנו ברוך השם לא נתקלנו בשום כלבים משוטטים.

 
במידה ואתם רוצים להגיע לטירה, עליכם לעלות כ-1480 מדרגות ובסופם לשלם לשומר שבכניסה.
אנחנו חשבנו שאולי יש צורך לשלם, אבל בכל זאת החלטנו לעלות למעלה בלי כסף.
כעבור 1480 מדרגות עם מאמץ וזעה, הגענו לפסגה ובאמת נתקלנו בשומר שביקש תשלום ב-ליי (המטבע המקומי).
כמו שאמרתי, לא היה לנו ולכן באנו לרדת למטה, אולם השומר האדיב נתן לנו להיכנס ללא תשלום.

נכנסנו לטירה, או לפחות מה שנשאר ממנה..והנוף הנשקף היה ממש יפה.
ובכלליות ברומניה, אחד הדברים שהיו ממש מקסימים בעיניי, היו אנשי הכפר שתמיד התייחסו בצורה יפה ובכל מקום שעברנו בו, היו מנופפים לשלום.
 



 
 
 


אז כתבתי על רומניה ודרקולה וחשבתי איזה מתכון להכין שיתאים למקון, וזה מה שהכנתי - ביס ערפד טעים ובריא.
אני מילאתי את ביס הערפד בחומוס מעורבב בקטשופ, אולם אתם יכולים למלא בכל מילוי שאתם אוהבים.
 





 
 
המרכיבים:
מלפפון, חתוך ל-2-3 חלקים
חומוס
קטשופ
פסטרמה
קיסם שיניים
סכין
 
אופן ההכנה:
חותכים את קצוות המלפפון וחותכים ל-2-3 חתיכות.
בעזרת סכין, מוציאים את הבפנוכו של המלפפון, אבל לא עד הסוף.
מערבבים יחדיו את החומוס והקטשופ ומניחים בצד.
בעזרת הסכין, חותכים את הפרצוף של הערפד.
ממלאים את המלפפון בתערובת החומוס, כורכים את המללפון ברצועת פסטרמה (חותכים את הפסטרמה לרצועה קטנה שתתאים בתור גלימה).
תוקעים קיסם בין שני הפסטרמות אל תוך המלפפון, כך שהגלימה מחזיקה מעמד ולא נפתחת.
שמים מעט דם (קטשופ) ליד הפה של הערפד וזהו.
בתאבון :-)