11/10/2015

איך להכין דונאטס אווריריים - How to make fluffy donuts

Yum
בס"ד

דונאטס בציפוי שוקולד Chocolate glazed donuts

רוצים לדעת איך להכין דונאטס אווריריים, רכים וטעימים? מוזמנים לקרוא את הרשומה הבאה.

Do you want to learn how to make fluffy and soft donuts? check out my post.

דונאטס doughnuts

דונאטס זהובים ורכים fluffy and golden donuts

דונאטס לחנוכה dounuts for chanukah
עד כה לא הצלחתי להכין מאפים שיצאו מספיק אווריריים ולא דחוסים, אבל עכשיו הבנתי את העניין.
So far I didn't manage to make pastries enough fluffy and airy, but now I got it.
דונאטס אורירי airy dount

אתם רוצים להכין דונאטס רכים, אווריריים ושיזללו ברגע?
עליכם להקפיד על כמה כללים:
1. ללוש את הבצק כמו שצריך.
2. להתפיח את הבצק כמו שצריך.
3. טמפרטורת השמן לא תהיה גבוהה מדי, אחרת הדונאטס לא יטגנו מבפנים.
Do you want to make soft, fluffy and gone in a second donuts?
You got to make sure to follow this 3 rules:
1. Knead the dough properly.
2. Let the dough rise as much as needed to double its volume.
2. The oil temperature should not be too high, otherwise the donuts will be raw inside.
דונאטס רכים Soft donuts
את הדונאטס ניתן לאפות בתנור, אך אם כבר מכינים דונאטס, אני מעדיפה להכין אותם בשמן עמוק ואם תקפידו על טיגון נכון, כמות השמן שתיספג בבצק לא תהיה גדולה.
כמובן שהדונאטס מאוד מומלצים לחג החנוכה הקרב ובא וניתן להכין מאותו בצק את הסופגניות הקלאסיות, פשוט לא לעשות חור לדונאטס ובסוף למלא בריבה ולפזר מעל אבקת סוכר.
This donuts can be baked in the oven, however in my opinion, if you troubled yourself to make original donuts then deep fry them and if you fry them correctly, they will not absorb a lot of oil.
The doughnuts are highly recommended for Chanukah holiday coming soon and of course you can use this recipe for regular sufganiyot by not making the donut hole and filling with a jam after frying and sprinkling with powdered sugar.
דונאטס רכים fluffy donuts
דונאטס שוקולד  Chocolate doughnuts


המרכיבים ל-10-12 דונאטס:
1/2 כוס חלב קר
75 גרם חמאה
1 ביצה L
1/4 כוס מים פושרים
1/2 כפית תמצית וניל
1/3 כוס סוכר (=70 גרם)
4 כוסות קמח (=480 גרם)
1/2 שקית שמרים טריים (ניתן להמיר לכף יבשים)
1/2 שקית משפר אפייה
1/4 כפית מלח
שמן עמוק לטיגון
לציפוי שוקולד:
1/2 כוס אבקת סוכר + 2 כפות אבקת סוכר
4 כפות קקאו
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב
אופן ההכנה:
ממיסים יחדיו במיקרו את החלב והחמאה.
מערבבים פנימה את הביצה, המים, תמצית הוניל והסוכר ומעבירים לקערת המיקסר.
מערבבים יחדיו את הקמח, השמרים ומשפר האפייה והמלח ומוסיפים לקערת המיקסר.
לשים על מהירות המינימום עד שנוצר כדור בצק שמתלפף על וו הלישה, בערך כ-3-4 דקות לישה.
עוצרים את פעולת המיקסר ונותנים לבצק לנוח כ-3 דקות.
מפעילים את המיקסר על מהירות 1 ולשים עוד כ-10 דקות.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים את הבצק בשמן, על מנת שהכדור יצופה בשמן מכל צדדיו.
מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה במקום חמים כשעה או עד שמכפיל את נפחו.
לוקחים את הבצק ומרדדים לעובי של 2.5 ס"מ .
קורצים עיגולים גדולים ולכל עיגול קורצים עוד עיגול קטן ליצירת דונאטס.
אם ניתן, אוספים את הבצק שוב וחוזרים על פעולת הרידוד והקריצה.
מניחים להתפחה נוספת של כ-20 דקות, תדעו שהדונאטס תפחו מספיק כאשר תרימו אותם הם יהיו מאוד קלים ויראו מאוד אווריריים.
מחממים שמן עמוק בסיר, מחממים על אש גבוהה ואחרי כמה דקות מנמיכים לאש נמוכה.
מטפטפים טיפת מים קטנה לשמן, אם השמן קופץ הוא מוכן.
מכניסים לסיר דונאטס אחד ומטגנים כ-2-3 דקות מכל צד.
במידה ונראה שהשמן מאוד רותח בהכנסת דונאטס אחד לסיר, הוסיפו עוד דונאטס על מנת שטמפרטורת השמן תרד עוד קצת.
לא להכניס יותר מ-3 דונאטס ביחד, אחרת טמפרטורת השמן תרד מאוד בסיר ויקח לדונאטס יותר זמן להיטגן והם כך יספגו יותר שמן.
מניחים את הדונאטס בצד על נייר סופג ומניחים להתקרר מעט.
מכינים את הציפוי על ידי ערבוב כל חומרי הציפוי וטובלים כל דונאטס בציפוי.
במידה והציפוי לא מספיק נוזלי, הוסיפי עוד מעט חלב.
Ingredients for 10-12 doughnuts:
1/2 cup cold milk
75 gram (2.645 oz.) butter
1 L egg
1/4 cup lukewarm water
1/2 tsp. vanilla extract
1/3 cup sugar (=70 gram=2.469 oz.)
4 cups flour (480 gram=16.931 oz.)
1/2 bag fresh yeast (25 gram=0.881 oz.) = 1 Tbsp. dry yeast
1/2 bag fresh baking improver (25 gram=0.881 oz.)
1/4 tsp. salt
Oil for deep frying
Chocolate coating:
1/2 cup + 2 Tbsp. powdered sugar
4 Tbsp. cocoa powder
1 tsp. vanilla extract
2 Tbsp. milk
Preparation:
Melt together the butter and milk.
Mix in the egg, water, vanilla extract and sugar and transfer into the mixer bowl.
Mix together the flour, yeast, baking improver and salt and transfer to the mixing bowl.
Start the mixer at minimum and let work for 3-4 minutes, until a dough is formed and hangs on the kneading hook.
Stop the mixer and let rest for 3 minutes.
Start the mixer on speed no. 1 and mix for about 10 minutes.
Transfer into a greased bowl, making sure to cover all of the sided of the ball with oil.
Cover with plastic wrap and let rise for about an hour in a warm place or until doubles its volume.
Take the dough and roll it to 2.5cm(0.984 inch) thick.
Cut into large rings and then cut each ring with a smaller ring into a donut shape.
If possible, gather the dough and repeat last steps.
Sit aside to rise for another 20 minutes, you will know that the dough has risen enough when you lift them they will feel very light
and look quite airy.
Heat oil for deep frying on a high heat and after couple of minutes lower the heat.
Drizzle a tiny drop of water to the oil to make sure it is ready - you will hear a sizzling sound.
Insert one donut and fry on each side for 2-3 minutes.
If the oil is too hot after you entered one donut, add another donut so the temp will drop.
Don't add more than 3 donuts at a time, or else you will drop the temperature of the oil too much and it
will take a longer time to cook the doughnut and it will absorb more oil.
Place the donut on absorbing paper and let cool a bit.
Make the glazing by mixing all of the ingredients and dip the donut in it.
If the coating isn't liquid enough, just add a bit more milk.