2/04/2016

בריוש שושנים ושוקולד - Chocolate rose brioche

Yum
בס"ד

עוגה עם שושני בריוש Brioche cake

עוגת שמרים בריוש בצורת שושנים, עוגה מאוד טעימה, במיוחד מיד עם צאתה מהתנור.

Brioche yeast cake in a rose like shape, a very tasty cake, especially right after taken out of the oven.


pull-apart brioche cake עוגת בריוש שוקולד

brioche chocolate roses שושני שמרים שוקולד

אם אתם מכירים מתכונים לחלת תלישה, אז אפשר להגיד שגם הבריוש הזה הוא בריוש תלישה. על ידי כמה פעולות לא מסובכות, תקבלו בריוש שושנים יפהפה וטעים.

If you are familiar with the pull-apart challah recipes, then this brioche is very similar to them with it being a pull apart brioche. With no fuss, you can make this beautiful and tasty roses brioche.

brioche rose שושני בריוש

chocolate brioche בריוש שוקולד
 
ביססתי את המתכון הזה, לפי מתכון אחר שהכנתי לבריוש טורקי.
הבריוש מאוד טעים, במיוחד מיד לאחר צאתו מהתנור וההערה היחידה שקיבלתי הייתה שחסר מילוי שוקולד, אך מכיוון שלא רציתי שהבצק יקרע, השתדלתי לא להגזים במילוי. תמיד אפשר להגיש את הבריוש החם עם ממרח שוקולד ליד או לפזר מעל אבקת סוכר.
אני הכנתי מילוי שוקולד, אך כל ממרח שוקולד או מילוי רוגלך או קרואסון יתאים כאן.
המתכון הספציפי הזה הוא פרווה, כך שניתן להתפנק ממנו מיד לאחר ארוחה בשרית.

I based this recipe on another recipe I made called Turkish brioche.
This brioche is very tasty, especially when eating it right out of the oven and the only note I received was there wasn't enough chocolate inside, but I tried not to add too much chocolate, so it won't rip apart. You can always serve the warm brioche with chocolate spread on the side or sprinkle some powdered sugar on top.
I made the chocolate filling, but you can use any chocolate spread you want or even the croissant or rugelach filling you are normally using.
This specific recipe is parve, so you can enjoy it after a meat meal.

chocolate yeast brioche

pull apart brioche בריוש תלישות

chocolate yeast cake עוגת שמרים שוקולד
המרכיבים:
2 כוסות קמח
1/4 כוס סוכר חום דחוס (ממש לדחוס לכוס)
1/2 כף שמרים יבשים
1/2 כוס מים חמימים
50 גרם חמאה או מרגרינה, חתוך לקוביות קטנות
1 ביצה L
1/4 כפית מלח
 
למילוי:
ממרח שוקולד או
1/4 כוס אבקת אינסטנט פודינג וניל
2 כפות קקאו
1/8 כוס שמן
 
אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את הקמח והשמרים. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים.
מוסיפים את המים והביצה ולשים במיקסר על מהירות מינימום כ-3 דקות, עד לקבלת בצק שנדבק כולו על וו הלישה.
מכבים את המיקסר ל-3 דקות ואז מורידים את הבצק מהוו, מוסיפים את קוביות החמאה או המרגרינה וממשיכים ללוש כ-10 דקות על מהירות 1.
מעבירים לקערה משומנת ודואגים למרוח עם שמן גם את כדור הבצק, ומעבירים לתפיחה של כשעה או עד שמכפיל את הנפח.
מערבבים את חומרי המילוי ומניחים בצד.
לוקחים את הבצק שתפח ומחלקים ל-4 כדורים שווים בגודלם.
מרדדים כדור בצק אחד, בנסיון לרדד למלבן, אך גם אליפסה יעבוד.
מורחים במילוי, מרדדים כדור נוסף ומניחים על הבצק עם המילוי.
ממשיכים כך עם הכדור הנוסף, כאשר הכדור האחרון רק מרדדים ומניחים על שאר הבצק, בלי לצפות אותו במילוי. ואז את הכל מרדדים למלבן אחד דק ככל שניתן, בזהירות בלי לקרוע.
חותכים את הבצק לרצועות ומגלגלים כל רצועה לרולדה ומניחים בתבנית אפייה עגולה (קוטר תבנית 20 ס"מ).
מניחים את העיגולים אחד ליד השני ונותנים להם לתפוח כ-45 דקות.
מחממים בינתיים תנור ל-180 מעלות, טורבו ואופים את עוגת הבריוש שמרים שוקולד כ-30 דקות. 
 
Ingredients:
2 cups flour
1/4 cup packed brown sugar (really pack it)
1/2 Tbsp. dry yeast
1/2 cup warm water
50 gram / 1.8 oz. margarine or butter, cut into cubes
1 L egg
1/4 tsp. salt
 
Filling:
chocolate spread or
1/4 cup instant vanilla pudding
2 Tbsp. cocoa powder
1/8 cup oil
 
Preparation:
Mix together the flour and yeast. Add the sugar and salt and mix.
Add water and egg and mix in a stand mixer for 3 minutes on minimum speed, until the entire mixture has formed a dough that hangs on the kneading hook.
Turn the mixer off for 3 minutes and let the dough rest and then take the dough off the hook, add the butter and mix on 1 for 10 minutes.
Transfer to a greased bowl, making sure to cover the dough with a bit of oil too and letting it rise for an hour or until it doubles its volume. Make the filling and set aside.
Take the dough and divide into 4 equal in size balls. Roll one dough in an attempt to roll it into rectangular, but an ellipse will work too.
Spread it with the filling and then roll another piece of dough and cover it. Spread with filling again and continue so until ending with an ellipse that isn't covered with filling. Then you roll the entire thing together as thin as possible, just be careful not to tear it.
Cut into stripes and roll each stripe into a roulade. Transfer it to a 20 cm round pan, making sure to place them close to one another and let rise for 45 minutes.
Bake in 180C / 356F preheated oven on turbo / fan mode for 30 minutes.