10/13/2016

קינוח גבינה ללא סוכר - No sugar cheese dessert

Yum
בס"ד


כשקיבלתי לסקירה את המוצר החדש של מרמולייט, רציתי להכין קינוח שדובק במה שהמותג מספק - מוצרים ללא תוספת סוכר. הפעם קיבלתי ממתיק אישי נוזלי על בסיס צמח הסטיביה ואיתו הכנתי קינוח גבינה טעים ופשוט להכנה.

When I got to review the new product of Marmolite, I wanted to make a dessert that suits what the brand stands for - no added sugar products. This time I got to review the new stevia plant based sweetener and with it I made a cheese dessert that is tasty and simple.



בעבר כשהיינו צעירים יותר, היינו עושים כל מיני דיאטות משוגעות ובאחת מהדיאטות היה מותר לאכול רק מוצרי חלב עד 5% שומן, אז מה עשינו? הצורך במתוק היה ולא זוכרת אם קראנו על זה איפשהו אבל התחלנו לקחת גבינה לבנה וערבבנו לתוכה מעט ממתיק סוכרזית וזה היה מעין קינוח טעים.

In the past when we were younger, we did crazy diets that on one of them we could only eat less than 5 percent dairy products, so what did we do? The need for something sweet was there and I don't remember if we saw it somewhere, but we started eating low fat cream cheese with liquid sweetener and it was kind of a sweet tasty dessert.


אז הפעם כשקיבלתי את ממתיק הסטיביה, ניסיתי להכין קינוח עם בסיס של גבינה המעורבבת עם ממתיק הסטיויה הנוזלי. הממתיק אינו מכיל סכרין ואספרטיים ובעל 0 קלוריות למנה (8 טיפות נוזל סטיוויה) אשר שוות ערך למתיקות של כפית סוכר. המוצר מתאים לחולי סכרת ונושא את תו האגודה הישראלית לסוכרת (אגודת אי"ל).

So this time when I got the Stevia sweetener, I tried to make a dessert based on that sweetened cheese. The stevia sweetener doesn't contain saccharin and aspartame and has 0 calories per portion (8 drops of stevia) that equals the sweetness of 1 teaspoon.
The product suits patients with diabetes and carries the Israeli diabetes association note (IDA).  



בתחילה ניסיתי להכין עם המוצר ממרחים דלי קלוריות, אבל טעם הסטיביה לדעתי היה חזק מדי ולכן ויתרתי על הרעיון. אישית אני מרגישה כי טעם הסטיביה יותר דומיננטי בנוזל, ולכן לרוב יותר אעדיף להשתמש באבקה.
במקרה הספציפי של המתכון הזה עם הגבינה, דווקא השימוש בנוזל נותן תוצאה טובה יותר.
ברגע שמשתמשים במוצרים ללא תוספת סוכר, מקבלים קינוח מצויין לאלה שיש להם סכרת או שאינם צורכים סוכר. הקינוח מורכב משכבת ביסקוויטים מפוררים, שוקולד מגורר, גבינה ממותקת בסטיויה ושוב שוקולד מגורר לקישוט.

At first I started making spreads with the product, but the taste of the stevia in my opinion was strong, so I passed this idea. personally I feel like the taste of the stevia is more dominant in the liquid, so I mostly prefer using the powder.
In this specific recipe, The use of liquid stevia is better.
Once you use no sugar added products, you get an excellent dessert suitable for diabetes patients or those who don't consume sugar. The dessert is made of a layer of crumbles biscuits, grated chocolate, stevia sweetened cheese and more grated chocolate for decoration.



המרכיבים ל-2 מנות אישיות:
125 גרם גבינה לבנה
16 טיפות או יותר סטיביה בנוזל
3 ביסקוויטים או עוגיות ללא תוספת סוכר, מפוררים
שוקולד מגורר ללא תוספת וכר

אופן ההכנה:
מערבבים בין הגבינה והסטיוויה. ממלאים כוסות קטנים עם פירורי הביסקוויטים, מעל מפזרים מעט שוקולד מריר ומעל את הגבינה הממותקת. מקשטים מעל בשוקולד מריר מגורר ובתאבון :-)

Ingredients for 2 individual servings:
125 gram low fat cream cheese
16 drops of stevia liquid
3 biscuits or cookies, no added sugar, crumbled
no added sugar grated chocolate
 
Preparation:
Mix the cheese and stevia together. Arrange in small glasses a layer of biscuits, than a layer of grated chocolate, then from the cheese and finish with a touch of grated cheese for deco.