9/04/2017

דונאטס מושלמים - The perfect doughnuts

Yum
בס"ד

דונאטס שלמות ביתיים homemade donuts

כבר כמה זמן שהתחשק לי להכין דונאטס, ואחרי שגם לעוד מישהו במשפחתי התחשק החלטתי להרים את הכפפה ולהכין דונאטס מהממים וטעימים עם שני סוגי זיגוגים: זיגוג שוקולד לבן וזיגוג קקאו ואבקת סוכר.

I've been wanting to make donuts for a long time now and after another member of my family wanted too, I've decided to make delicious and amazing donuts with two glazes: white chocolate glaze and cocoa and powdered sugar glaze.


homemade doughnuts דונאטס ביתיים שלמות

המתכון הבא של הדונאטס מבוסס על המתכון מהספר how to bake everything, עם מגוון שינויים שערכתי במרכיבים ובאופן ההכנה על מנת שיתאימו לרצונות שלי ולנוחות שלי וברוך השם יצאו דונאטס מדהימים!
הבצק של הדונאטס שמתקבל הוא מאוד דביק ולא להיבהל, זה מצויין ומתקבלים דונאטס מעולים.


This recipe is based on a recipe from the "How to bake everything" cookbook  with variety of changes that I made in the ingredients and the preparation method in order to fit my needs and comfort and the doughnuts I made came amazing!
The doughnuts dough is very sticky and that is great, you'll get amazing delicious good tasty donuts.
דונאטס donuts

המרכיבים ל-12 דונאטס:
1/4 4 כוסות קמח רגיל + עוד לקימוח
1/4 2 כפיות שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר
1 כפית מלח
100 גרם חמאה, מומסת ומקוררת (לא חמה)
1/4 1 כוסות חלב, פושר
2 ביצים
L

ספריי שמן

לזיגוג שוקולד:
3/4 כוס אבקת סוכר
1/8 כוס קקאו
2-3 כפות חלב
סוכריות צבעוניות/ ספרינקלס (אפציונלי)


לזיגוג שוקולד לבן:
כ-120 גרם שוקולד לבן, מומס
שוקולד מריר, מומס


אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח והשמרים היטב. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה, החלב והביצים ולשים במיקסר על מהירות נמוכה (1) עד שמתחיל להתגבש כדור בצק, במידת הצורך עוצרים את המיקסר ועוזרים למיקסר לאסוף את הקמח.
ברגע שרוב הקמח רטוב ונהיה בצק, מגבירים למהירות 2 במיקסר ולשים 10 דקות, הבצק יהיה מאוד דביק וזה מצויין. מעבירים בידיים משומנות לקערה משומנות, מנסים לסדר כמה שאפשר לכדור בצק. מרססים שוב בספריי שמן ומכסים את הקערה בניילון נצמד להתפחה של שעה-שעה וחצי או עד הכפלת הנפח.
לאחר שהבצק הכפיל את נפחו (ייקח לו זמן כי הוא מאוד רטוב וכבד), מעבירים אותו למשטח מקומח ולשים מעט להוצאת האוויר. מרדדים את הבצק לעובי חצי אינץ' (אני במקרה הזה אוהבת יותר לעבוד באינצ'ים כי המספרים יותר הגיוניים מאשר סנטימטר שיוצא כ-1.27 ס"מ). קורצים עיגולים ברינג של כ-3 אינץ'.
אוספים את הבצק הנותר ושוב מרדדים וקורצים עיגולים. בכל עיגול קורצים חור על ידי פקק של בקבוק, דואגים לקמח את התחתית שלהם בקמח ומעבירים למגש עם נייר אפייה. מתפיחים פעם שנייה כ-45 דקות מכוסה במגבת (את החורים שקרצנו ניתן גם כן לשמור לטיגון). כ-10 דקות לפני סוף ההתפחה, מחממים שמן לטמפרטורה של 190 צלזיוס (375F) וחשוב מאוד להשגיח על הטמפרטורה הזו, כי אם תדאגו לטמפרטורה הנכונה אז מובטח לכם שתטגנו את הדונאטס דקה אחת בלבד בכל צד.
אני עד כה לא עבדתי עם מד חום ויצא שטיגנתי את הדונאטס הרבה יותר זמן ממה שצריך, כי פשוט לא שמרתי על הטמפרטורה הנכונה לטיגון, אבל עכשיו זה היה בדיוק - דקה מכל צד וזהו. מעבירים את הדונאטס באמצעות מרית לשמן ומטגנים דקה מכל צד, את העיגולים הקטנים מטגנים 30 שניות מכל צד.
מניחים על נייר סופג ומכינים את הציפויים:
לזיגוג השוקולד: מערבבים את אבקת הסוכר, הקקאו ו-2 כפות חלב. אם רוצים את הציפוי יותר דליל, מוסיף לאט לאט מהכף הנותרת עד שמקבלים את הסמיכות הרצויה. טובלים בפנים את הדונאטס ומפזרים מעל ספרינקלס.
לזיגוג שוקולד לבן: ממיסים שוקולד לבן במיקרו (זהירות לא לשרוף אותו, אחרי כל כמה שניות לעצור ולערבב) וממיסים שוקולד מריר במיקרו, לחכות שיתקרר מעט ומעבירים לשקית זילוף. טובלים את הדונאטס בשוקולד הלבן, מזלפים מעל קווים של שוקולד מריר. לוקחים קיסם ומתחילים למשוך את הקיסם בין כמה קווים שחורים מצד אחד של הדונאטס לצד השני (צפו בסרטון להמחשה ברורה יותר). מגישים ובתאבון! לשמור בכלי אטום.

חשוב לציין! דונאטס הם לא סופגניות, ולכן טמפרטורת הטיגון ביניהם שונה! בדונאטס מטגנים ב190 מעלות ובסופגניות ב160.

Ingredients for 12 donuts:
4 1/4 cups flour + more for dusting
2 1/4 tsp. dry yeast
1/4 cup sugar
1 tsp. salt
100 gram/3.5 oz. butter melted, cooled
1 1/4 cup milk, lukewarm
2 L eggs
oil spray
Chocolate glaze:
3/4 cup powdered sugar
1/8 cup cocoa powder
2-3 Tbsp. milk
Sprinkles (optional)
White chocolate glaze:
about 120 gram white chocolate, melted
bittersweet chocolate, melted
Preparation:
Mix the flour and yeast. Add the sugar and salt and mix well. Add the butter, milk and eggs and knead on low speed (1) until a dough is starting to form, if needed stop the mixer and help it gather the flour. Once almost the entire flour is wet and becomes a dough, increase speed (2) and knead for 10 minutes, the dough will be sticky and that's good. Transfer to a greased bowl using greased hands, try arranging it into a ball as much as possible, spray with another layer of oil and cover the bowl with nylon wrap and set aside to rise for one hour to one hour and a half or until it doubles its volume. Afterwards (the rising will take time as the dough is very wet and heavy), Turn the dough into a floured surface and knead a bit to get the air out of it.
Roll the dough on a dusted surface into 1/2 inch thick and cut circles using a 3 inch ring cutter. Gather the leftovers and roll again and cut more rounds. Take each round and cut a hole in the middle using a cork, make sure the bottom of the donuts are floured and place in a tray with baking paper. Rise for another 45 minutes covered with towel (you can fry the holes too). 10 minutes before the end of rising, heat oil to 375F and it is important to keep this temperature. If you make sure it is in the correct temp, you will need to fry your donuts only 1 minute on each side. I haven't used thermometer so far so I fried my donuts more then I should have, because I didn't kept the right temp but now it was spot on - one minute on each side and that's it.
Transfer the donuts to the hot oil using a spatula and fry one minute on each side, the holes are fried 30 seconds on each side.
Transfer to paper towel and prepare the glazes:
Chocolate glaze mix powdered sugar, cocoa and 2 Tbsp. of milk. If you want a thinner coating, add a bit of the last spoon every time until you get the desired consistency. Dip the donuts in the glaze and sprinkle with sprinkles.
For the white glaze: Melt white chocolate in the microwave (careful no to burn it, stop every couple of seconds and mix) and melt bittersweet chocolate in the microwave, let it cool and transfer to piping bag. Dip the donuts in the white chocolate, pipe lines of bitter sweet chocolate and with a toothpick - pull the toothpick between couple of black lines from one side of the donut to the other (see attached video). Serve and enjoy! keep in airtight container.

 It is important to mention -doughnuts and round jelly filled doughnuts are not the same! Frying doughnuts should be at 190C/375F and jelly round doughnuts fried at 160C.