12/18/2017

עוף עם שום, בטטה ותפו"א - Chicken with garlic, yam & potato

Yum
בס"ד

עוף שום ותפווחי אדמה בסיר chicken garlic and potato in a pot

אני אוהבת את המנות האלה בסיר אחד, במיוחד עכשיו בימי השישי הקצרים האלה שאין יותר מדי זמן להתברבר, אז קבלו ארוחה נפלאה בסיר אחד של עוף עם שום, בטטות ותפוחי אדמה.

I love those one pot dishes, and especially when Friday's are so short and there isn't much time before Shabbos, so here is a wonderful one pot dish of chicken with garlic, potatoes and yam.




עוף, תפו"א, בטטה ושום בסיר סוטאז chicken, garlic, potatoes and sweet potato

המנה הזו זכתה להצלחה רבה בבית, אז טוב שהפעם כתבתי לי בצד את המרכיבים בדיוק כדי שתוכלו גם אתם להנות ממנה.
אני בכלל אוהבת בטטות, הן פשוט נפלאות והולכות נפלא בתבשילי עוף. תדאגו לעבוד עם סיר גדול וזה פשוט יהיה קלי קלות.

This dish have won a great success in my house, so luckily I wrote the exact quantities I used so I could share this with you. 
I really love yams, they are just wonderful and go well in chicken casseroles. Just make sure to use a large pot and it will be so simple to make. 


המרכיבים:
חלקי עוף (אני השתמשתי ב-4 ירכיים ו-10 כנפיים), ללא עור (למעט הכנפיים), שטופים
15 שיני שום, חצויות
3 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
2 בטטות בינוניות, חתוכות לקוביות
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 1 כפיות מלח או לפי הטעם
1 כוס מים

אופן ההכנה:
מחממים סיר רחב כמו סוטאז' על האש. כשהסיר חם, שמים את העופות עם הצד העליון פונה למטה ומטגנים בלי שמן כ-5 דקות. הופכים לצד שני ומטגנים עוד 2 דקות. במידת הצורך ניתן להנמיך את האש מעט.
מוציאים את העוף הצידה ולאותו סיר מוסיפים את השום, תפוחי האדמה והבטטות. מטגנים כ-5 דקות, מדי פעם מערבבים. מוסיפים את הקינמון, המלח והפלפל, מערבבים ומטגנים כ-30 שניות. מדי פעם מערבבים. מחזירים את העוף כשהצד העליון פונה למעלה, מוסיפים כוס מים וסוגרים עם מכסה. מבשלים על אש בינונית כ-30 דקות. לאחר מכן, הופכים את העוף לצד השני ומבשלים מכוסה עוד כ-20-30 דקות.
בסיום הבישול הופכים את העוף חזרה ומגישים. 
*ניתן כמובן לטגן עם שמן ולהשאיר את העור. אני מורידה מטעמי בריאות. בתאבון!


Ingredients:
chicken parts (I used 4 chicken thighs and 10 chicken wings), skinless (except from the wings), rinsed
15 garlic cloves, halved
3 medium potatoes, cubed
2 medium yams, cubed
1/2 tsp. cinnamon
1/4 tsp. black pepper
1 1/2 tsp. salt or ATF
1 cup water

Preparation:
Preheat a wide pot. Once hot, place the chicken parts with the upper side facing down and fry without oil for 5 minutes. Then flip to the other side and fry for another 2 minutes. If necessary, lower the heat a bit. Take the chicken parts out and set aside and on the same pot, add the garlic, potatoes and yams. Fry for 5 minutes, mixing occasionally. Add the cinnamon, salt and pepper and fry for 30 seconds, mixing occasionally. Insert back the chicken parts with the upper side facing up, add water and cook covered on medium heat for 30 minutes. Then  flip the chicken and cook covered for 20-30 minutes. Once done, flip the chicken once again and remove from the heat.
*You can fry with oil and leave the skin. I prefer not to for health reasons. Enjoy!