5/27/2018

פקודה במילוי תפו"א - Potato stuffed pakoda

Yum
בס"ד

pakoda Indian snack פקורה נשנוש הודי

פקורה, פאקודה או באג'י זה בעצם נשנוש הודי שמצפים בתערובת בסגנון טמפורה ומטגנים בשמן. 

Pakora, Pakoda or Bhajii is an Indian snack coated with a tempura style batter and deep fried.




ראיתי מתכון שמאוד היה נשמע לי לפקורה, אך לא היו בו את כל הכמויות וגם לא רציתי לשלב את כל המרכיבים שהיו במתכון, ולכן הכנתי לפי מה שהיה נראה לי ויצא מתכון נפלא, טעים, יחסית בריא ומתאים לטבעונים.

I saw a recipe of Pakoda and it sounded delicious, but it lacked quantities of some ingredients and I didn't want to incorporate all of the ingredients in the recipe, so I adjusted it according to my flavor and it came out really wonderful, tasty, somewhat healthy and suitable for vegans.





במתכון הפאקורה השתמשתי בלחמים החדשים של ברמן שקיבלתי לסקירה - ברמן E-Free. סדרת הלחמים של ברמן היא סדרת לחמי מחמצת ארוזים ללא חומרים משמרים, ללא תוספת סוכר, ללא שומן טראנס וללא תוספים מלאכותיים, העשויים מקמחים מלאים. 
בסדרה החדשה תמצאו לחם מקמח חיטה מלא, לחם מקמח שיפון מלא ולחם ממגוון קמחים מלאים (כוסמין, שיפון וחיטה), כולם ללא תוספים מלאכותיים עם מחמצת המשמשת כחומר משמר טבעי.
הסדרה החדשה מצטרפת לרשימת לחמים נוספים מבית ברמן המומלצים על ידי משרד הבריאות לתזונה בריאה יותר ועומדים בדרישת "אייל" של האגודה הישראלית לסכרת.
המוצר כשר בהשגחת הבד"ץ ירושלים העדה החרדית במחיר מומלץ לצרכן של כ-17 ש"ח לאריזת 750 גרם.

In this recipe of Pakora I used one of the new breads of Berman I got to review - E Free. The new breads are a series of packed sourdough breads without preservatives, no added sugar, no trans fat and no artificial additives, all made of whole wheat flours.
In the new series you will find whole wheat bread, rye bread, and whole wheat flours bread (spelt, rye and wheat), all without artificial additives with a leavened as a natural preservative.
The new series joins a list of other Berman breads which are recommended by the ministry of health for a healthier diet and stand in "Eyal" requirement of the Israeli diabetes association. Kosher by Badatz Jerusalem, recommended retail price: about 17 NIS per 750 gram pack.



הפאקורה שהכנתי ממולאת בתפוחי אדמה שמעכתי לפירה, תיבלתי בתבלינים המתאימים למטבח ההודי, הורדתי ללחם את הקצוות ומילאתי אותו בפירה. סגרתי לסנדוויץ, טבלתי בבלילה, טיגנתי בשמן חצי עמוק  וזהו. מתכון מאוד פשוט שניתן לקחת לכל כיוון שמעדיפים.

I made potato stuffed pakora - I seasoned the mashed potatoes with spices typical for the Indian cuisine. I disacrded the edges of a sliced bread and filled it with the mashed potato and closed it into a sandwich. Dip it in  a batter and fried it. Just as simple as that and you can take it to whatever direction you prefer.


המרכיבים ל2-3 מנות:
1 תפוח אדמה, גדול, ללא קליפה, חתוך לקוביות
1 כפית כוסברה יבשה
1/4 כפית גארם מסאלה
1/4 כפית כמון
1/4 כפית מלח
בין 4-6 פרוסות לחם ללא קצוות
קטשופ
1 כוס קמח חיטה מלא
1/2 כפית צ'ילי כתוש
1/2 כפית מלח
כ-1 כוס מים
שמן לטיגון

אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה במיקרו כ-10 דקות עד שהם רכים (אם אין מיקרו אז לבשל במים עד שהם רכים ומסננים). מועכים לפירה. מתבלים בכוסברה, גאראם מסאלה, כמון ו-1/4 כפית מלח. מערבבים היטב ומניחים בצד. מורחים על מחצית מהלחמים מתערובת הפירה ועל המחצית השנייה קטשופ וסוגרים לסנדוויצ'ים.
מערבבים את הקמח, הצ'ילי והמלח. מוסיפים מים בהדרגה עד לקבלת תערובת שניתן לטבול בה את הלחמים, אך היא אינה דלילה.
מטגנים במחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק משני הצדדים, לספוג בנייר סופג את עודפי השמן ובתאבון!
מגישים חם או קר, איך שאתם מעדיפים. 


Ingredients for 2-3 dishes:
1 large potato,peeled and cut into cubes
1 tsp. dried coriander
1/4 tsp. garam masala
1/4 tsp. cumin
1/4 tsp. salt
between 4-6 slices of bread, without the crust
ketchup
1 cup whole wheat flour
1/2 tsp. crushed chili
1/2 tsp. salt
about 1 cup water
oil for frying

Preparation:
Cook the potatoes in the microwave for 10 minutes or until soft (if you don't have microwave, just cook in a pot with water until soft and strain). Mash the potatoes and season with coriander, cumin and 1/4 tsp. salt. Mix well and set aside. Spread on half of  the breads with the potato mixture and the other half with ketchup and make a sandwich.
Mix the flour, salt and crushed chili. Add the water gradually, just until you get a batter which you can dip in the slices, but not too runny.
Shallow fry the sandwiches in a pan on both sides, pat dry with paper towel, serve and enjoy! Serve fresh hot or cold, as you wish.