7/02/2018

בראוניס קוביות שוקולד - Chocolate cubes brownies

Yum
בס"ד

מפסח ישבה לה קופסה של שוקולדים של ספלנדיד אישיים בבית, וחוץ מהשוקולד המריר, כמעט ולא נגעו בה. אני אוהבת שוקולד, אבל לא כל שוקולד ודווקא לשוקולדים האלה אני פחות מתחברת. ואז עלתה לי הברקה..

Since Passover there's this box of Splendid individual chocolates that's lying around and almost no one touches it. I love chocolate, but not that specific type of chocolate. And then I got a moment of brilliancy..






החלטתי לקשט בראוניס עם קוביות השוקולד האלה, וכך אחרי שהשוקולדים ימסו קצת, הם בטוח יהיו טעימים וצדקתי ברוך השם. יצאו בראוניס נדירים!! כל כך עסיסים, כל כך שוקולדיים וכל כך טעימים שזה פשוט קשה להפסיק לאכול מהם.

I decided to decorate brownies with those chocolate cubes, so they will melt a bit and  surely will be tastier and they were. I got amazing brownies!! so chocolatey, so moist and so good that you can hardly stop eating them.





להכנת הבראוניס השתמשתי במוצר שקיבלתי לסיקור - תמצית וניל טהורה של חברת ווטקינס, מותג מזון מוביל בארה"ב. בכל שימוש במתכון, הכי כדאי להשתמש בתמציות הוניל הטהורות שנותנות טעם אמיתי ולא מלאכותי. רק במקרה ורוצים להשתמש במתכון שלא עובר בישול או אפייה והוא מיועד לילדים, רק אז אני ממליצה להשתמש בתמצית וניל מלאכותית, מכיוון שעל מנת להפיק תמצית וניל טהורה, עושים שימוש באלכוהול. התמצית של ווטקינס לא עברה הנדסה גנטית, מגיעה ללא תוספת סירופ תירס וללא גלוטן. מחיר התמצית: 31.90 ש"ח ל-29 מ"ל. בנוסף לתמצית הוניל, לחברת ווטקינס יש גם תמציות בטעמים: שקדים, תפוז וקינמון. מחירן: 29.90 ל-59 מ"ל. כשר בהשגחת הרבנות הראשית לישראל והOU.

To make these brownies I used a product I got to review - pure vanilla extract of Watkins company, a leading food brand in the US. On every recipe, it is better to use pure vanilla extracts that give real non-synthetic flavor. Just in cases where you make a recipe that doesn't go any baking or cooking  stage and is meant for kids, I recommend using artificial vanilla extract, since pure vanilla extract contain alcohol. Watkins' extract has not undergone genetic engineering, it doesn't contain corn syrup and no gluten.Price: 31.90 NIS per 29 ml. In addition , you can find other extract flavors such as: almonds, orange and cinnamon. Price: 29.90 NIS per 59 milliliter. Kosher by the chief rabbinate of Israel and the OU.


המרכיבים לתבנית 20X20 ס"מ:
100 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
2 ביצים L
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס קמח רגיל
1/2 כפית תמצית וניל טהורה

ספריי שמן לשימון התבנית

לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר 
25 גרם חמאה

לקישוט:
קוביות שוקולד מרשימות המתאימות לגודל הבראוניז (אני השתמשתי ב-15 יחידות שוקולד ספלנדיד הארוז בעטיפות אישיות)

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.
ממיסים במיקרו את החמאה והשוקולד. מערבבים מדי פעם וממשיכים להפעיל במיקרו עד להמסה מוחלטת. מניחים לתערובת מעט להתקרר, מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים את תמצית הוניל, הקמח והסוכר ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית 20X20 ס"מ משומנת* ואופים באמצע התנור בין 15-18 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש. מניחים את העוגה בצד וממיסים במיקרו את מרכיבי הציפוי יחדיו. הציפוי יהיה מעט נוקשה וזה מצויין. מורחים על העוגה ומתחילים לסדר את קוביות השוקולד. מגישים ונהנים כי זה חתיכת עם תענוג :-)
* אם יש לכם רינג מרובע, עוטפים את החלק התחתון שלו בנייר אפייה ונייר כסף ומרססים בספריי שמן רק את הדפנות


Ingredients for 20X20 cm pan:
100 gram butter
100 gram bittersweet chocolate
2 L eggs
1/2 cup sugar
1/3 cup AP flour
1/2 tsp. vanilla extract


Oil spray for greasing the pan

Coating:
100 gram bittersweet chocolate
25 gram butter

Decoration:
Impressive Chocolate cubes to cover the surface of the cake

Preparation:
Preheat oven to 180C, turbo.
Melt the butter and bittersweet chocolate in a microwave safe bowl. Stop the microwave and mix every now and then and then continue to melt in the microwave until fully melted.
Let the mixture cool a bit and then add the eggs and mix well. Add the vanilla extract, sugar and flour and mix well.
Transfer to a greased pan* and bake on middle rack for 15-18 minutes or until toothpick inserted to the cake comes out clean. Then set aside and melt the coating ingredients in the microwave. The mixture will be a bit hard and that's completely okay. Spread on the cake and decorate with the chocolates. Serve and enjoy con delight :-)

*If you got a square ring pan, then cover the bottom with baking paper and aluminum paper and then spray only the sides with oil spray.