בס"ד
עוגת שוקולד עם שכבת מוס קפה פשוט מושלמת שתוך יום אחד היא פשוט חוסלה אצלי בבית. עוגת השוקולד והקפה הזו היא עוגה ללא גלוטן, כך שכמעט כולם יכולים להנות ממנה.
המתכון לעוגת השוקולד קפה הזו נלקח מהאתר הזה.
אני לאט לעט לומדת לאהוב קפה, וכאן מדובר בעוגה פשוט מושלמת. הצירוף של עוגת השוקולד ושכבת המוס יוצר עוגה נפלאה וכל כך טעימה. עוגה שמתאימה לצליאקים או למי שנמנע מגלוטן.
אני הכנתי את העוגה בתבנית 24 ס"מ כי זו התבנית שהייתה לי, אך בעלת המתכון מציינת כי המתכון מתאים לעוגה בתבנית 20 ס"מ.
העוגה יצאה יפהפיה ועצם זה שהיא יצאה יותר נמוכה בגלל גודל התבנית, לדעתי זה דווקא יתרון כי כך אוכלים עוגה לא גדולה מדי ופשוט מתענגים מהטעמים שלה.
במתכון יש ג'לטין, אולם נראה לי שהעוגה גם תצליח להתייצב ללא ג'לטין, אז נראה לי שפעם הבאה אנסה כך. ההוראות במתכון זה לפי איך שאני הכנתי, להוראות המקוריות מוזמנים להיכנס לקישור למעלה.
מצרפת לנוחיותכם איך אמור להראות הקרם חלמונים לאחר שבושל על האש מספיק זמן, אך לפני שהוספנו לו קפה:
המרכיבים לעוגה בתבנית 24 ס"מ :
110 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
3 ביצים L, מופרדות
1/2 כוס סוכר
1 כפית קקאו
קמצוץ מלח
מוס קפה:
2 חלמונים L
1/2 כוס סוכר
1/2 1 כפות קורנפלור
2/3 כוס חלב חם
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף אבקת קפה נמס
1/2 כף אבקת ג'לטין
2 כפות מים קרים
1 כוס שמנת מתוקה
אבקת קקאו לפיזור על העוגה
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
משמנים תבנית קפיצית 24 עגולה ומרפדים את תחתיתה בעיגול נייר אפייה. אני תמיד עוטפת גם את תחתיתה של התבנית וצידיה עם נייר אלומיניום, על מנת שלא יגלשו נוזלים מהתבנית. ממיסים יחדיו במיקרו את החמאה והשוקולד, מקררים ולאחר מכן מוסיפים את החלמונים ומערבבים. מוסיפים את הקקאו והמלח ומערבבים שוב.
מקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף ואז מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף חזק ויציב. מקפלים את החלבונים לתערובת השוקולד ומעבירים לתבנית האפייה. מעבירים את התבנית לאפייה בתנור ל-25 דקות ואז מניחים להתקרר בינתיים.
מכינים את מוס הקפה תוך כדי שהעוגה בתנור:
מערבבים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת צהובה וחיוורת (אני מערבבת ישירות בסיר). מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. מוסיפים את החלב בהדרגה ותוך כדי מערבבים. שמים את הסיר על אש קטנה ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהתערובת רותחת ומסמיכה. בתחילה יהיה לכם קצף, אך לאט לאט תגלו שהתערובת נהפכת לקרם צהבהב, סמיך ויציב. ברגע שמתקבל קרם כזה, מורידים מהאש ומוסיפים תמצית וניל ואבקת קפה ומערבבים היטב. מעבירים לקערה אחרת על מנת שהקרם יתקרר. בינתיים ממיסים את הג'לטין במים ל5-10 דקות. מעבירים לסיר ומבשלים עד שנמס. מוסיפים לקרם הקפה ומערבבים היטב. מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב ומקפלים אותה לקרם הקפה. מורחים את העוגה בקרם הקפה, העוגה אולי קרסה מעט אך זה לא נורא.
מעבירים למקרר לפחות ל-4 שעות ורק אז מחלצים את העוגה מהתבנית, מפזרים מעל קקאו ומגישים.
בתאבון :-)
עוגת שוקולד עם שכבת מוס קפה פשוט מושלמת שתוך יום אחד היא פשוט חוסלה אצלי בבית. עוגת השוקולד והקפה הזו היא עוגה ללא גלוטן, כך שכמעט כולם יכולים להנות ממנה.
Chocolate cake with coffee mousse, a perfect cake that lasted only a day in my house. This chocolate and coffee cake is a gluten free cake, so almost everyone can enjoy it.
המתכון לעוגת השוקולד קפה הזו נלקח מהאתר הזה.
אני לאט לעט לומדת לאהוב קפה, וכאן מדובר בעוגה פשוט מושלמת. הצירוף של עוגת השוקולד ושכבת המוס יוצר עוגה נפלאה וכל כך טעימה. עוגה שמתאימה לצליאקים או למי שנמנע מגלוטן.
אני הכנתי את העוגה בתבנית 24 ס"מ כי זו התבנית שהייתה לי, אך בעלת המתכון מציינת כי המתכון מתאים לעוגה בתבנית 20 ס"מ.
העוגה יצאה יפהפיה ועצם זה שהיא יצאה יותר נמוכה בגלל גודל התבנית, לדעתי זה דווקא יתרון כי כך אוכלים עוגה לא גדולה מדי ופשוט מתענגים מהטעמים שלה.
במתכון יש ג'לטין, אולם נראה לי שהעוגה גם תצליח להתייצב ללא ג'לטין, אז נראה לי שפעם הבאה אנסה כך. ההוראות במתכון זה לפי איך שאני הכנתי, להוראות המקוריות מוזמנים להיכנס לקישור למעלה.
This chocolate cake recipe is from this site.
I slowly start to love coffee, an this is just a perfect and delicious cake. The combination of the chocolate and the mousse layer creates a wonderful and tasty cake. This cake suits those with celiac or people whom avoid gluten.
I prepared the cake in a 24 cm round pan because that's the pan I had, but the recipe creator says to use 20 cm pan.
The cake is just beautiful and because I made it in a larger pan, I think it is an advantage, because then you take not that big of a slice of cake and you indulge its flavors.
In this recipe there is a use of gelatin, however I think the cake will manage to set without the gelatin, and I think I am going to try it next time. The instructions below are according to how I prepared it, to the original instructions click the link above.
מצרפת לנוחיותכם איך אמור להראות הקרם חלמונים לאחר שבושל על האש מספיק זמן, אך לפני שהוספנו לו קפה:
I'm adding to your comfort, a photo of how the yolk cream should be after we cooked it but before we added the coffee:
המרכיבים לעוגה בתבנית 24 ס"מ :
110 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
3 ביצים L, מופרדות
1/2 כוס סוכר
1 כפית קקאו
קמצוץ מלח
מוס קפה:
2 חלמונים L
1/2 כוס סוכר
1/2 1 כפות קורנפלור
2/3 כוס חלב חם
1/2 כפית תמצית וניל
1 כף אבקת קפה נמס
1/2 כף אבקת ג'לטין
2 כפות מים קרים
1 כוס שמנת מתוקה
אבקת קקאו לפיזור על העוגה
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
משמנים תבנית קפיצית 24 עגולה ומרפדים את תחתיתה בעיגול נייר אפייה. אני תמיד עוטפת גם את תחתיתה של התבנית וצידיה עם נייר אלומיניום, על מנת שלא יגלשו נוזלים מהתבנית. ממיסים יחדיו במיקרו את החמאה והשוקולד, מקררים ולאחר מכן מוסיפים את החלמונים ומערבבים. מוסיפים את הקקאו והמלח ומערבבים שוב.
מקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף ואז מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים לקצף חזק ויציב. מקפלים את החלבונים לתערובת השוקולד ומעבירים לתבנית האפייה. מעבירים את התבנית לאפייה בתנור ל-25 דקות ואז מניחים להתקרר בינתיים.
מכינים את מוס הקפה תוך כדי שהעוגה בתנור:
מערבבים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת צהובה וחיוורת (אני מערבבת ישירות בסיר). מוסיפים את הקורנפלור ומערבבים. מוסיפים את החלב בהדרגה ותוך כדי מערבבים. שמים את הסיר על אש קטנה ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהתערובת רותחת ומסמיכה. בתחילה יהיה לכם קצף, אך לאט לאט תגלו שהתערובת נהפכת לקרם צהבהב, סמיך ויציב. ברגע שמתקבל קרם כזה, מורידים מהאש ומוסיפים תמצית וניל ואבקת קפה ומערבבים היטב. מעבירים לקערה אחרת על מנת שהקרם יתקרר. בינתיים ממיסים את הג'לטין במים ל5-10 דקות. מעבירים לסיר ומבשלים עד שנמס. מוסיפים לקרם הקפה ומערבבים היטב. מקציפים שמנת מתוקה לקצף יציב ומקפלים אותה לקרם הקפה. מורחים את העוגה בקרם הקפה, העוגה אולי קרסה מעט אך זה לא נורא.
מעבירים למקרר לפחות ל-4 שעות ורק אז מחלצים את העוגה מהתבנית, מפזרים מעל קקאו ומגישים.
בתאבון :-)
Ingredients for 24 cm pan:
110 gram butter
150 gram bittersweet chocolate
3 L eggs, separated
1/2 cup sugar
1 tsp. cocoa powder
pinch of Salt
110 gram butter
150 gram bittersweet chocolate
3 L eggs, separated
1/2 cup sugar
1 tsp. cocoa powder
pinch of Salt
Coffee mousse:
2 L egg yolks
1/2 cup sugar
1 1/2 Tbsp. cornstarch
2/3 cup of warm milk
1/2 tsp. vanilla extract
1 Tbsp. coffee powder
1/2 Tbsp. gelatin powder
2 Tbsp. cold water
1 cup whipping cream
2 L egg yolks
1/2 cup sugar
1 1/2 Tbsp. cornstarch
2/3 cup of warm milk
1/2 tsp. vanilla extract
1 Tbsp. coffee powder
1/2 Tbsp. gelatin powder
2 Tbsp. cold water
1 cup whipping cream
cocoa powder for dusting
Preparation:
Preheat oven to 180C/356F, turbo.
Grease a 24 cm springform pan and place a round baking paper on the bottom. I wrap the outside bottom and sides with foil in order to prevent liquids from spilling outside the pan.
Melt chocolate and butter together in the microwave, set aside to cool and then mix in the egg yolks. Add the cocoa powder and salt and mix again.
Whip the egg whites until a foam is made and then gradually add sugar and whip to a strong and steady foam. Fold the whites into the chocolate and transfer into the pan and bake for 25 minutes. Set aside to cool.
When the cake is baking, start making the mousse:
Mix together the egg yolks and sugar until yellow and pale (I mix straight in a pot). Add the cornstarch and mix. Add the warm milk gradually while mixing. Place the pot on a low heat and cook until boils and thickens. At first it will be foamy and slowly it will turn into thick yellowish cream. When it happens, take off the heat and add coffee powder and vanilla extract and mix.
Transfer into another bowl to cool. Meanwhile mix the gelatin and water and sit aside for 5-10 minutes. Then transfer to a pot and cook until dissolves. Pour to the coffee mixture and mix well.
Whip the whipping cream to steady cream and fold it to the coffee mixture. Spread on the cake (the cake might fallen a bit and that is okay) and transfer to the fridge to set for at least 4 hours. Before serving dust with cocoa powder and enjoy :-)
Preheat oven to 180C/356F, turbo.
Grease a 24 cm springform pan and place a round baking paper on the bottom. I wrap the outside bottom and sides with foil in order to prevent liquids from spilling outside the pan.
Melt chocolate and butter together in the microwave, set aside to cool and then mix in the egg yolks. Add the cocoa powder and salt and mix again.
Whip the egg whites until a foam is made and then gradually add sugar and whip to a strong and steady foam. Fold the whites into the chocolate and transfer into the pan and bake for 25 minutes. Set aside to cool.
When the cake is baking, start making the mousse:
Mix together the egg yolks and sugar until yellow and pale (I mix straight in a pot). Add the cornstarch and mix. Add the warm milk gradually while mixing. Place the pot on a low heat and cook until boils and thickens. At first it will be foamy and slowly it will turn into thick yellowish cream. When it happens, take off the heat and add coffee powder and vanilla extract and mix.
Transfer into another bowl to cool. Meanwhile mix the gelatin and water and sit aside for 5-10 minutes. Then transfer to a pot and cook until dissolves. Pour to the coffee mixture and mix well.
Whip the whipping cream to steady cream and fold it to the coffee mixture. Spread on the cake (the cake might fallen a bit and that is okay) and transfer to the fridge to set for at least 4 hours. Before serving dust with cocoa powder and enjoy :-)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!