בס"ד
ארץ ישראל שלי יפה וגם פורחת, אז לרגל חגיגות ה-68 למדינה, החלטתי להכין קינוח ג'ו חזק.
קינוח ג'ו חזק מתבסס על הקפסולות החדשות מבית קפה ג'ו - קפסולות אולטרה סטרונג, הקפסולות הכי חזקות בארץ וכמובן תוצרת כחול-לבן. קפסולות הקפה של ג'ו זכו בפרס מוצר השנה לשנת 2016, ולרגל חג העצמאות הם יצאו בטעם חדש והחזק ביותר בארץ - קפסולות קפה חזקות במיוחד מזן קפה אפריקאי עוצמתי בשילוב זני קפה משובחים מפסגות הרי דרום אמריקה. התערובת מתאפיינת בטעמי שוקולד מריר מתוק ודובדבנים ומתווספת לשאר הקפסולות שבסדרה, עליהם כתבתי כאן.
הקפסולות החדשות בעלות הכשר בד"ץ חתם סופר ומכילות 10 קפסולות הנמכרות במחיר של 20 ש"ח למארז. את הקפסולות תוכלו להשיג בבתי הקפה של ג'ו או בחנות המקוונת במחיר של 60 ש"ח ל-4 מארזים. בחנויות הנוחות של רשת מנטה תוכלו להשיג 6 מארזים ב-90 ש"ח.
אז אחרי הקדמה כזו, לא מתחשק לכם להכין קינוח שוקולדי עם טעם דומיננטי של קפה?! מכיוון שהמדינה חוגגת 68 שנים, החלטתי להכין קינוח מרשים וטעים של בראוניז קפה עם רוטב קפה וחלב מרוכז והפתעה קטנה שמתגלית אחרי שיוצקים את הקפה על הקינוח.
את הרעיון להפתעה שמתגלית לאחר שיוצקים רוטב חם ראיתי ביוטיוב, אולם אני החלטתי לא להשתמש בשוקולד מטומפרר, דבר המצריך לעבוד מהר וכמו שאתם רואים די רואים את ההפתעה עוד בטרם יצקתי את נוזל הקפה החם, כי עשיתי את דיסק השוקולד דק מדי.
הבראוניז טעימים כמו שהם ולא חייבים להכין את כל המתכון, אך מומלץ להוסיף לכל בראוניז לב שוקולד לבן, השילוב פשוט מדהים.
המרכיבים:
לבראוניז (מבוסס על מתכון מהספר better homes and gardens עם שינויים רבים):
25 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס סוכר
1 ביצה L
1/2 כף אבקת קפה ג'ו אולטרה סטרונג
1/2 כפית תמצית וניל
1/3 כוס קמח
1/8 כפית אבקת סודה לשתייה
קמצוץ מלח
לרוטב:
1/2 כוס חלב מרוכז ממותק
כף אבקת קפה ג'ו מומסת בכף מים רותחים
ללב השוקולד:
שוקולד לבן או חום
רינגים עגולים ורינג לב
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-175 מעלות, טורבו.
ממיסים במיקרו את החמאה והשוקולד עד להמסה מוחלטת. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצה ומערבבים. מוסיפים את אבקת הקפה והתמצית ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה וקמצוץ המלח ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה משומן בגודל 17.5X22.5X4 ואופים במשך כ-20 דקות.
בינתיים מכינים את עיגולי השוקולד:
ממיסים שוקולד במיקרו, מורחים שכבה עבה של שוקולד על נייר אפייה ומעבירים למקפיא. בנוסף, מורחים שכבה נוספת דקה יותר ומעבירים גם אותה למקפיא. מחכים דקה-שניים ואז מוציאים מהמקפיא וקורצים עיגול בגודל שמעט יותר גדול מהספל שאתם הולכים להשתמש בו. מחזירים למקפיא להתייצבות ורק אז שולפים את העיגול מנייר האפייה. בעיגול העבה עושים את אותו הדבר, רק שבו אם כבר ניתן לקרוץ גם לב באמצע העיגול אז תעשו זאת ואם הקורצן נתקע אז תכניסו את העיגול עם קורצן הלב למקפיא וכשזה מתייצב תפרידו את העיגול מהקורצן ומנייר האפייה. לאחר מכן, הניחו את העיגול הדק על העיגול עם הלב החסר והעבירו למקפיא עד שאתם מוכנים להגשה.
שמים בספל אישי קוביות בראוניז, מערבבים את החלב המרוכז ביחד עם הקפה המומס במים ומחממים במיקרו (חשוב שיהיה חם).
מניחים את עיגול השוקולד הלבן על הספל ויוצקים מרוטב הקפה על האזור של הלב וכך מתגלה הקסם (טוב בערך) - צורת הלב שקרצנו, אוכלים, לבריאות וחג עצמאות שמח :-)
ארץ ישראל שלי יפה וגם פורחת, אז לרגל חגיגות ה-68 למדינה, החלטתי להכין קינוח ג'ו חזק.
Israel my beautiful country is celebrating 68 years, so I have decided to make a strong Joe dessert
קינוח ג'ו חזק מתבסס על הקפסולות החדשות מבית קפה ג'ו - קפסולות אולטרה סטרונג, הקפסולות הכי חזקות בארץ וכמובן תוצרת כחול-לבן. קפסולות הקפה של ג'ו זכו בפרס מוצר השנה לשנת 2016, ולרגל חג העצמאות הם יצאו בטעם חדש והחזק ביותר בארץ - קפסולות קפה חזקות במיוחד מזן קפה אפריקאי עוצמתי בשילוב זני קפה משובחים מפסגות הרי דרום אמריקה. התערובת מתאפיינת בטעמי שוקולד מריר מתוק ודובדבנים ומתווספת לשאר הקפסולות שבסדרה, עליהם כתבתי כאן.
הקפסולות החדשות בעלות הכשר בד"ץ חתם סופר ומכילות 10 קפסולות הנמכרות במחיר של 20 ש"ח למארז. את הקפסולות תוכלו להשיג בבתי הקפה של ג'ו או בחנות המקוונת במחיר של 60 ש"ח ל-4 מארזים. בחנויות הנוחות של רשת מנטה תוכלו להשיג 6 מארזים ב-90 ש"ח.
Joe's strong dessert is based on the new capsules of Joe's café - Ultra strong capsules, the strongest capsules in the country and of course it is a local produce. Joe's coffee capsules have won 2016 product of the year award, and to celebrate our independence day they launched new and the strongest in the land - ultra strong coffee capsules from an intense African coffee beans with a combination of fine coffee beans from the mountains of south America.
The new mixture characterizers in bittersweet and cherry flavors and adds to the previous series which I wrote about in here.
The capsules are hatam sofer kosher and sold in a package with 10 capsules in a listing price of 20 NIS. You can purchase the capsules on Joe's café stores or on their online store for the price of 60 NIS for 4 packages. You can also purchase the capsules at the convenient stores of Menta chain - 6 packages for 90 NIS.
את הרעיון להפתעה שמתגלית לאחר שיוצקים רוטב חם ראיתי ביוטיוב, אולם אני החלטתי לא להשתמש בשוקולד מטומפרר, דבר המצריך לעבוד מהר וכמו שאתם רואים די רואים את ההפתעה עוד בטרם יצקתי את נוזל הקפה החם, כי עשיתי את דיסק השוקולד דק מדי.
הבראוניז טעימים כמו שהם ולא חייבים להכין את כל המתכון, אך מומלץ להוסיף לכל בראוניז לב שוקולד לבן, השילוב פשוט מדהים.
So after an introduction like this, don't you feel like making a chocolaty dessert with a dominant coffee flavor?! Because Israel celebrates 68 years to its establishment, I have decided to make an impressive and tasty dessert of coffee brownies with a coffee sauce and a little surprise inside cake that is revealed after pouring the coffee sauce.
The idea of the surprise revealed after pouring the hot sauce I saw on Youtube, but I decided not to use tempered chocolate, a decision that had me work faster and as you can see, the surprise can be seen even before I pour the sauce because I made the chocolate disc too thin.
The brownies are delicious on their own, and you don't have to prepare the entire recipe, but it is recommended at least adding a white chocolate heart on top of the brownie, amazing combo.
המרכיבים:
לבראוניז (מבוסס על מתכון מהספר better homes and gardens עם שינויים רבים):
25 גרם חמאה
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס סוכר
1 ביצה L
1/2 כף אבקת קפה ג'ו אולטרה סטרונג
1/2 כפית תמצית וניל
1/3 כוס קמח
1/8 כפית אבקת סודה לשתייה
קמצוץ מלח
לרוטב:
1/2 כוס חלב מרוכז ממותק
כף אבקת קפה ג'ו מומסת בכף מים רותחים
ללב השוקולד:
שוקולד לבן או חום
רינגים עגולים ורינג לב
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-175 מעלות, טורבו.
ממיסים במיקרו את החמאה והשוקולד עד להמסה מוחלטת. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצה ומערבבים. מוסיפים את אבקת הקפה והתמצית ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה וקמצוץ המלח ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה משומן בגודל 17.5X22.5X4 ואופים במשך כ-20 דקות.
בינתיים מכינים את עיגולי השוקולד:
ממיסים שוקולד במיקרו, מורחים שכבה עבה של שוקולד על נייר אפייה ומעבירים למקפיא. בנוסף, מורחים שכבה נוספת דקה יותר ומעבירים גם אותה למקפיא. מחכים דקה-שניים ואז מוציאים מהמקפיא וקורצים עיגול בגודל שמעט יותר גדול מהספל שאתם הולכים להשתמש בו. מחזירים למקפיא להתייצבות ורק אז שולפים את העיגול מנייר האפייה. בעיגול העבה עושים את אותו הדבר, רק שבו אם כבר ניתן לקרוץ גם לב באמצע העיגול אז תעשו זאת ואם הקורצן נתקע אז תכניסו את העיגול עם קורצן הלב למקפיא וכשזה מתייצב תפרידו את העיגול מהקורצן ומנייר האפייה. לאחר מכן, הניחו את העיגול הדק על העיגול עם הלב החסר והעבירו למקפיא עד שאתם מוכנים להגשה.
שמים בספל אישי קוביות בראוניז, מערבבים את החלב המרוכז ביחד עם הקפה המומס במים ומחממים במיקרו (חשוב שיהיה חם).
מניחים את עיגול השוקולד הלבן על הספל ויוצקים מרוטב הקפה על האזור של הלב וכך מתגלה הקסם (טוב בערך) - צורת הלב שקרצנו, אוכלים, לבריאות וחג עצמאות שמח :-)
Ingredients:
brownies (based on the recipe from better homes and gardens cookbook with many changes):
25 gram butter
1oo gram bittersweet chocolate
1/2 cup sugar
1 L egg
1/2 Tbsp. strong coffee powder
1/2 tsp. vanilla extract
1/3 cup flour
1/8 tsp. baking soda
pinch of Salt
brownies (based on the recipe from better homes and gardens cookbook with many changes):
25 gram butter
1oo gram bittersweet chocolate
1/2 cup sugar
1 L egg
1/2 Tbsp. strong coffee powder
1/2 tsp. vanilla extract
1/3 cup flour
1/8 tsp. baking soda
pinch of Salt
Sauce:
1/2 cup sweetened condensed milk
1 tbsp. strong coffee powder melted in 1 Tbsp. hot water
1/2 cup sweetened condensed milk
1 tbsp. strong coffee powder melted in 1 Tbsp. hot water
Chocolate heart:
white or bittersweet chocolate
rings and heart cutter
white or bittersweet chocolate
rings and heart cutter
Preparation:
Preheat oven to 175C/350F, turbo.
Melt in the microwave the butter and chocolate, until completely melts. Add in sugar and mix. Add in the egg and mix. Add the coffee powder and vanilla extract and mix. Add the flour, baking soda and pinch of salt and mix well. Transfer into a pan (17.5X22.5X4 cm) with greased baking paper and bake for 20 minutes.
Meanwhile make the chocolate discs:
Melt the chocolate in the microwave, spread a thick layer of chocolate on a baking paper and transfer to the freezer. Make another layer, but this time make it thiner and transfer to the freezer. After 1-2 minutes, take out of the freezer and cut a circle that is a bit larger than the circumference of the mug you are going to use. Move back in the freezer and in the rhicker round do the same, but also cut a heart shape in the middle. If you can't take the heart cutter out, just place the disc with the cutter together in the freezer. Afterwards, take both of the discs out of the freezer and separate from the baking paper and carefully take out the heart shape. Place the thin layer on top of the heart layer and place bake in the freezer until ready to use.
Place in a personnal mug brownie cubes, mix together the condensed milk with the melted coffee and heat in the microwave (it needs to be warm).
Place the white discs on the mug and pour the coffee mixture on the area where the heart shape should be and be hold the magic (well kinda), enjoy :-)
Preheat oven to 175C/350F, turbo.
Melt in the microwave the butter and chocolate, until completely melts. Add in sugar and mix. Add in the egg and mix. Add the coffee powder and vanilla extract and mix. Add the flour, baking soda and pinch of salt and mix well. Transfer into a pan (17.5X22.5X4 cm) with greased baking paper and bake for 20 minutes.
Meanwhile make the chocolate discs:
Melt the chocolate in the microwave, spread a thick layer of chocolate on a baking paper and transfer to the freezer. Make another layer, but this time make it thiner and transfer to the freezer. After 1-2 minutes, take out of the freezer and cut a circle that is a bit larger than the circumference of the mug you are going to use. Move back in the freezer and in the rhicker round do the same, but also cut a heart shape in the middle. If you can't take the heart cutter out, just place the disc with the cutter together in the freezer. Afterwards, take both of the discs out of the freezer and separate from the baking paper and carefully take out the heart shape. Place the thin layer on top of the heart layer and place bake in the freezer until ready to use.
Place in a personnal mug brownie cubes, mix together the condensed milk with the melted coffee and heat in the microwave (it needs to be warm).
Place the white discs on the mug and pour the coffee mixture on the area where the heart shape should be and be hold the magic (well kinda), enjoy :-)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!