בס"ד
העוגת תפוזים הזו פשוט נפלאה ועסיסית. היא מושלמת לפסח, ללא חשש שרויה.
קיבלתי לסיקור את מיץ התפוזים של פרימור שהוא מוצר לא חדש, אך מושלם לכל זמן והוא יכול להיות מושלם גם בעוגה הזו.
סבתא שלי הייתה מכינה עוגת תפוזים נפלאה ולפני שנים רבות היא הביאה לנו את המתכון לעוגת תפוזים המתאימה לשאר ימי השנה ולא לפסח.
כשמבקשים משתי הסבתות, שתזכנה לאריכות ימים, מתכונים הן עובדות בשיטת "העין", אבל למתכון של עוגת התפוזים של סבתא דווקא קיבלנו מתכון כתוב, שהחלק היחיד הבעייתי בו היה באפייה. אומנם על אותה בעייתיות ניתן להתגבר בקלות.
אני החלטתי לשחק קצת עם המתכון, להפוך אותו לפסחי ולהוסיף לו ציפוי תפוזים מעל ויצאה עוגה מעולה!
לא ניסיתי, אך אולי אפשר להמיר את השמן קנולה שבמתכון לשמן אגוזים וכך לקבל גם עוגה ללא חשש קטניות.
המרכיבים לתבנית קוגלהוף:
4 ביצים L, מופרדות חלבונים וחלמונים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח תפוחי אדמה
1 כפית אבקת אפייה
3/4 כוס מיץ תפוזים טבעי כמו פרימור
שמן לשימון התבנית
לציפוי:
2 כוסות אבקת סוכר
כ-1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מקציפים לקצף לבן ומבריק את החלבונים עם כוס הסוכר. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים, השמן, קמח תפוחי האדמה, אבקת אפייה ומיץ תפוזים טבעי היטב.
מוסיפים את הקצף ומקפלים לתערובת. מעבירים לתבנית קוגלהוף משומנת היטב ואופים באמצע התנור, בין 35-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
מניחים לעוגה להתקרר מעט בתבנית (היא תצנח מעט). הופכים אותה על תבנית אחרת ומניחים לה להתקרר לגמרי*. כשהיא קרה, מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים לסמיכות רצויה (שיהיה מספיק דליל לציפוי, אך לא יותר מדי שלא יצליח לצפות את העוגה).
מצפים את העוגה ומה שנוזל לתוך האמצע של העוגה, פשוט תרימו עם כף ותצפו עוד פעם. בתאבון! העוגה הכי טובה ביום ההכנה.
* אני לא חיכיתי שהיא תתקרר לגמרי, ולכן הציפוי לא נאחז מספיק בעוגה, אבל הגשתי אותה כשהיא עדיין טיפה חמה וזה היה תענוג אמיתי!
העוגת תפוזים הזו פשוט נפלאה ועסיסית. היא מושלמת לפסח, ללא חשש שרויה.
This is a fantastic and juicy orange juice. Perfect for Passover and without shruya (non-gebrokts).
קיבלתי לסיקור את מיץ התפוזים של פרימור שהוא מוצר לא חדש, אך מושלם לכל זמן והוא יכול להיות מושלם גם בעוגה הזו.
סבתא שלי הייתה מכינה עוגת תפוזים נפלאה ולפני שנים רבות היא הביאה לנו את המתכון לעוגת תפוזים המתאימה לשאר ימי השנה ולא לפסח.
כשמבקשים משתי הסבתות, שתזכנה לאריכות ימים, מתכונים הן עובדות בשיטת "העין", אבל למתכון של עוגת התפוזים של סבתא דווקא קיבלנו מתכון כתוב, שהחלק היחיד הבעייתי בו היה באפייה. אומנם על אותה בעייתיות ניתן להתגבר בקלות.
I got to review the squeezed juice of Primor and although it is not a new product, it is still perfect for any occasion and can be perfect in this cake.
My grandma used to make wonderful orange juice cake and years ago she gave us the recipe for this simple cake that doesn't suit for Passover.
When asking my two grandmothers, may they live a long life, for a recipe, they usually give a recipe by the eye (no actual measurements), but this time my grandma had a written recipe that the only problem was with the baking part. A problem that of course can be overcome.
My grandma used to make wonderful orange juice cake and years ago she gave us the recipe for this simple cake that doesn't suit for Passover.
When asking my two grandmothers, may they live a long life, for a recipe, they usually give a recipe by the eye (no actual measurements), but this time my grandma had a written recipe that the only problem was with the baking part. A problem that of course can be overcome.
אני החלטתי לשחק קצת עם המתכון, להפוך אותו לפסחי ולהוסיף לו ציפוי תפוזים מעל ויצאה עוגה מעולה!
לא ניסיתי, אך אולי אפשר להמיר את השמן קנולה שבמתכון לשמן אגוזים וכך לקבל גם עוגה ללא חשש קטניות.
I decided to play with the recipe a bit by turning it into a Passover cake and adding an orange juice glaze and it came out perfect!
I haven't tried, but maybe you can use hazelnut oil and make this a non-legumes cake recipe.
I haven't tried, but maybe you can use hazelnut oil and make this a non-legumes cake recipe.
המרכיבים לתבנית קוגלהוף:
4 ביצים L, מופרדות חלבונים וחלמונים
1 כוס סוכר
1/2 כוס שמן
2 כוסות קמח תפוחי אדמה
1 כפית אבקת אפייה
3/4 כוס מיץ תפוזים טבעי כמו פרימור
שמן לשימון התבנית
לציפוי:
2 כוסות אבקת סוכר
כ-1/2 כוס מיץ תפוזים טבעי
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מקציפים לקצף לבן ומבריק את החלבונים עם כוס הסוכר. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים, השמן, קמח תפוחי האדמה, אבקת אפייה ומיץ תפוזים טבעי היטב.
מוסיפים את הקצף ומקפלים לתערובת. מעבירים לתבנית קוגלהוף משומנת היטב ואופים באמצע התנור, בין 35-40 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
מניחים לעוגה להתקרר מעט בתבנית (היא תצנח מעט). הופכים אותה על תבנית אחרת ומניחים לה להתקרר לגמרי*. כשהיא קרה, מערבבים את אבקת הסוכר ומיץ התפוזים לסמיכות רצויה (שיהיה מספיק דליל לציפוי, אך לא יותר מדי שלא יצליח לצפות את העוגה).
מצפים את העוגה ומה שנוזל לתוך האמצע של העוגה, פשוט תרימו עם כף ותצפו עוד פעם. בתאבון! העוגה הכי טובה ביום ההכנה.
* אני לא חיכיתי שהיא תתקרר לגמרי, ולכן הציפוי לא נאחז מספיק בעוגה, אבל הגשתי אותה כשהיא עדיין טיפה חמה וזה היה תענוג אמיתי!
Ingredients for bundt pan:
4 L eggs, separated into egg whites and egg yolks
1 cup of sugar
1/2 cup oil
2 cups potato starch
1 tsp. baking powder
3/4 cup squeezed orange juice from a bottle
oil for greasing the pan
glaze:
2 cups powdered sugar
about 1/2 cup squeezed orange juice
Preparation:
Preheat oven to 180C/356F, turbo.
Whip the egg whites with the sugar until you get a white shiny foam. In a separate bowl, mix the egg yolks, oil, potato starch, baking powder, and orange juice well.
Add the foam and fold it into the mixture. Transfer to a well-greased pan and bake on the middle rack for 35-40 minutes or until a toothpick inserted to the middle of the cake comes out clean.
Let the cake cool a bit and then flip on a serving surface (it will drop a bit). Let it cool completely* and make the glaze: add the orange juice slowly, just until you get the right consistency of glaze - no too runny but enough to coat the cake easily.
Coat the cake and enjoy! The cake at its best on the day of preparation.
*I actually haven't waited until it was completely cool and because of that, the glaze melted a bit, but it was such a pleasure eating the cake warm.
4 L eggs, separated into egg whites and egg yolks
1 cup of sugar
1/2 cup oil
2 cups potato starch
1 tsp. baking powder
3/4 cup squeezed orange juice from a bottle
oil for greasing the pan
glaze:
2 cups powdered sugar
about 1/2 cup squeezed orange juice
Preparation:
Preheat oven to 180C/356F, turbo.
Whip the egg whites with the sugar until you get a white shiny foam. In a separate bowl, mix the egg yolks, oil, potato starch, baking powder, and orange juice well.
Add the foam and fold it into the mixture. Transfer to a well-greased pan and bake on the middle rack for 35-40 minutes or until a toothpick inserted to the middle of the cake comes out clean.
Let the cake cool a bit and then flip on a serving surface (it will drop a bit). Let it cool completely* and make the glaze: add the orange juice slowly, just until you get the right consistency of glaze - no too runny but enough to coat the cake easily.
Coat the cake and enjoy! The cake at its best on the day of preparation.
*I actually haven't waited until it was completely cool and because of that, the glaze melted a bit, but it was such a pleasure eating the cake warm.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!