9/02/2018

ביקורת ספר: קלין איטינג - Clean eating cookbook review

בס"ד


קיבלתי לסיקור את ספר הבישול החדש "קלין איטינג" של פאולין שובל כוכבת מאסטר שף 3.

I got to review the new "clean eating family friendly" cookbook by the star of Master Chef 3 in Israel, Pauline Shoval.



ספר הבישול "קלין איטינג" מאת פאולין שובל ובהוצאת דני ספרים, מציג את שיטת קלין איטינג לאורח חיים בריא ומאוזן לכל המשפחה.
פאולין שובל היא אם ל-3 ילדים וכוכבת העונה ה-3 של מאסטר שף ישראל. נושא התזונה הנכונה מאוד חשוב לה ובספר החדש היא משתפת מנסיונה האישי.
הספר "קלין איטינג" הוא לא סתם ספר בישול. מדובר בספר עשיר בידע שמומלץ לכל משפחה להכיר. מהסברים על שומן רווי, מזון מעובד, מרכיבים שממש לא כדאי להתקרב אליהם ועד איך להתמודד עם תזונת הילדים.


The "Clean eating" cookbook by Pauline Shoval and Dani Books publishing, present the clean eating method for a healthy and balanced lifestyle for the whole family.
Pauline Shoval is a mother of three children and a star of the season three TV cooking show Master Chef in Israel. The subject of proper nutrition is very important to her and in the new cookbook she shares her personal experience.
The "Clean Eating" cookbok is not just a cookbook. It is a rich in knowledge book which is recommended for the entire family. From explanations on saturated fat, processed food, ingredients you don't want to come near to handling your kids nutrition.


שיטת קלין איטינג היא שיטה מאוד פופולרית ברחבי העולם, גם בקרב אנשים המחפשים לרזות. השיטה מבוססת על שימוש במרכיבים לא מעובדים, כך שכל המרכיבים הלא בריאים שמצויים במאכלים התעשייתים כשומנים וסוכר מעובדים, לא נכנסים לתפריט הביתי שלכם.
השיטה לא הכי פשוטה, אך היא מחולקת ל-10 צעדים, וכך בכל צעד תוכלו להתחיל לאכול בריא יותר. וכמובן שכראוי לספר מתכונים, פאולין לא פשוט זורקת אתכם למים, אלא מציעה לכם מגוון מתכונים שתוכלו לנסות במטבח הביתי שלכם.
אם אתם רגילים לאכול ג'אנק פוד או פשוט לאכול אוכל רגיל, אך עדיין מתועש, כדאי לפחות לנסות ליישם חלק מהדברים שבספר, על מנת להתחיל לצעוד בדרך לאורח חיים בריא יותר.


The clean eating method is enormously popular around the world, even among people looking to lose weight. The method is based on consuming unprocessed ingredients, so all the unhealthy ingredients found in processed foods such as processed fats and sugar, are not found in your house menu.
The system is not simple, but it is divided into 10 steps. In every step, you start eating healthier. Pauline does not simply throw you in at the deep end, but offers you a variety of recipes that you can try in your home kitchen.
If you are regular to junk food or regular food, but yet still processed, you should at least try to implement some of the book's ideas, in order to embark on a path towards a healthier lifestyle.


בספר המכיל 151 עמודים, תוכלו למצוא 48 מתכונים, ביניהם מגוון הצעות לארוחת בוקר: פנקייק דני אפוי, שקשוקת עגבניות שרי, צנצנת זרעי צ'יה בטעם לימון עם פירות יער, ארוחות צהריים: סלט ולדורף, כריך סלט אבוקדו ועוף, פילה סלמון בזיגוג רימונים, ארוחות ערב: פסטה פנה ברוטב עגבניות, קציצות עוף אפויות, מרק כתום-כתום וקינוחים: עוגת בננה ושמן זית, פאי תפוחים אמיתי, פאדג' שוקולד טבעוני ועוד.
את הספר ניתן לרכוש במחיר של 128 ש"ח בחנויות הספרים או במבצע בחנות ההוצאה במחיר של 69 ש"ח (לא כולל משלוח) כאן.





The book contains 151 pages, and you can find in it 48 recipes. You will find a variety of breakfast ideas: Baked Danidh pancake, cherry tomato Shakshuka, a jar of chia seeds in a lemon and berries flavor, lunch suggestions: Waldorf salad, avocado and chicken sandwich, pomegranate glazed salmon, dinner: penne pasta in tomato sauce, baked chickem meatballs, orange soupl, and desserts: olive oil and banana cake, real apple pie, and vegan chocolate fudge, and more.
The cookbook costs 128 NIS at the bookstores or on sale for 69 NIS (without shipping costs) at the publishing website here.



ניסיתי עד כה את המתכון לסורבה תות ורימונים, ומדובר בסורבה נפלא וקליל. הדבר היחיד שהייתי מוסיפה בסוף המתכון, זה להקפיא את הסורבה עוד פעם לאחר הערבוב האחרון, כי אחרת הוא יותר מדי נוזלי להגשה (כך לפחות יצא לי).
המרכיבים ל-6 מנות (אני הכנתי חצי מהכמות שבמתכון):
500 גרם תותים קפואים
1/2 כוס סוכר דמררה
1 כף גרידת לימון
4 בנננות בשלות
1/2 כוס מיץ רימון
גרגרי רימון, לקישוט (אופציונלי)

אופן ההכנה:
טוחנים את התותים במעבד מזון או בלנדר. מעבירים למחבת ביחד עם הסוכר וגרידת הלימון ומבשלים כ-2-3 דקות להמסת הסוכר. מורידים מהאש ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
לאחר מכן, מעבירים למעבד מזון או בלנדר ביחד עם הבננות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
מעבירים לתבניות סיליקון ולמקפיא לפחות ל-3 שעות. כעבור 3 שעות, מעבירים את תערובת התות הקפואה למעבד מזון או בלנדר, מוסיפים את מיץ הרימון ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה.
בשלב הזה כתוב בספר כי ניתן להגיש, אולם מכיוון שאצלי התערובת הייתה קצת יותר מדי נוזלית לטעמי, אז העברתי לעוד כמה זמן להתייצבות במקפיא. מגישים בקערות וניתן לקשט בגרגרי רימון ובתאבון!
שיהיה חג שמח!


I have tried so far the strawberry and pomegranate sorbet and it is wonderful and light. The sole thing I would have to add to the recipe is the step of freezing it after the last mix, since I got a bit of a liquidish sorbet.
Ingredients for 6 portions (I made half of the quantity.):
500 grams frozen strawberries
1/2 cup demerara sugar
1 Tbsp. Lemon zest
4 ripe bananas
1/2 cup pomegranate juice
pomegranate seeds for decor (optional)

Preparation:
Blend or process the frozen strawberries. Transfer into a pan with the sugar and lemon zest and cook for 2-3 minutes, until the sugar is dissolved. Take off the heat and freeze for 10 minutes.
Then, transfer to a food processor or blender and process along with the bananas until unified.
Transfer into a silicone mild and freeze for at least 3 hours. Then process it with the pomegranate juice until you get a unified mixture. At this point the cookbook suggests serving the sorbet. However, I suggest freezing it a bit, since it is too liquidy. Decorate with pomegranate seeds if you wish and enjoy!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use