6/09/2013

Potato Gratin of Gordon Ramsey

בס"ד



  So last month we've celebrated Shavuot and on that specific holiday, we eat dairy foods.
I've been longing to prepare a gratin, ever since i've tasted a good one on a restaurant.
Came across Gordon Ramsey's recipe and with few mild changes headed off to the kitchen.
I've added some Kashkaval cheese and more potatos then mentiond on the recipe
The Gratin came out terrific!

Ingredients:
a bit olive oil to grease the pan
200ml milk
200ml cream
bay leaf
garlic clove
kilo pilled potatos
200g chedder cheese
salt and pepper

Preparation
Preheat oven to 200 degrees celsius.
Heat a skillet with cream, milk, bay leaf and garlic clove untill bubbles appear on the scale pan
Then turn off the heat and leave to cool
After cooling, pass through a sieve to remove the bay leaf and garlic clove
Cut the potatos with a mandolin and start assembling the dish
Sprinkle with 1/3 of the chedder cheese on the bottom of the pan
Spread potatos over the cheese and season with salt and pepper generously
Continue assembling the layers as mentioned and finish with the cheese layer
Pour the cream and milk mixture over the potatos so it covers 2/3 of the potatos
Sprinkle with more cheese and bake between 35-40 minutes until the potatos are browned
or until they are soft when checking with a knife

Some notes:
I didn't use the bay leaf and insted of using a garlic clove, i've used a mashed garlic
clove. As i mentiond earlier, i doubled the amount of potatos and added Kashkaval
cheese. I should have doubled the cream and milk mixture, but although i didn't
it still came out very very tasty!



לכבוד שבועות שעבר עלינו לטובה, החלטתי להכין את גרטין תפוחי האדמה של גורדון רמזי. הגרטין יצא מאודדדד טעים לטעמי.
אני שיניתי מעט במתכון ואת ההערות תוכלו לקרוא בהמשך..שבוע נפלא לכולם :)

מרכיבים:
מעט שמן זית לשימון התבנית
200 מ"ל חלב
200 מ"ל שמנת מתוקה
עלה דפנה
1 שום קלוף
1 קילו תפוחי אדמה
200 גרם גבינת צ`דר
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מזלפים שמן בתבנית ומורחים על כולה.
מחממים במחבת את השמנת,החלב, עלה הדפנה והשום עד שנוצרות בועות בהיקף הסיר.
ברגע שנוצרו הבועות, מכבים את האש ומניחים להתקרר. לאחר הקירור, מעבירים דרך מסננת להוצאת עלה הדפנה ושן השום.
חותכים את תפו"א במנדולינה ומתחילים בהרכבת המנה:
מפזרים בתחתית התבנית 1/3 מכמות הגבינה, מעל מפזרים חלק מתפוחי האדמה ומתבלים במלח ופלפל שחור בנדיבות.
ממשיכים להרכיב כך את שאר השכבות (גבינה,תפו"א,תיבול), עד שלבסוף מסיימים בגבינה.
יוצקים לתבנית את השמנת עם החלב, בצורה כזו שהנוזלים מכסים כ-2/3 מהשכבות.
מפזרים עוד מעט גבינה ואופים בין 35-40 דקות עד שתפוחי האדמה מזהיבים או עד שתפוחי האדמה רכים (בודקים עם סכין את רכות תפוחי האדמה)
כמה הערות שלי:
אני לא השתמשתי בעלה דפנה ושמתי במקום שן שום קלופה, שן שום כתושה מהמקפיא.
בנוסף, זה היה נראה לי מעט מדי תפוחי אדמה ולכן הכפלתי את כמות התפוחי אדמה והוספתי בנוסף עוד קשקבל מגורדת בין כל שכבה ושכבה.
לא הכפלתי את כמות הנוזלים במתכון ולדעתי הייתי צריכה, לכן מי שמכפיל את כמות התפו"א שיכפיל גם את כמות הנוזלים.
לא הייתה לי גבינת צ`דר מגורדת ולכן חתכתי את הגבינה שלי לקוביות.


No comments:

Post a Comment