5/20/2014

עוגת קטסטרופה מלכותית - Royal Catastrophe Cake

Yum
בס"ד



עוגה שכמעט קיבלה ציון נכשל, הפכה ברגע אחד ליצירה לא רעה בכלל.
מבחוץ נראית כמו בול עץ מחוספס, אך מבפנים...

A cake that almost got an F, turned the tables and got a B (quite an achievement if you ask me).
Outside she looks like a block of wood, but inside..






המרכיבים:
פחית חלב מרוכז וממותק (397 גרם) + 2/3 שפופרת חלב מרוכז (100 גרם)
400 גרם חמאה מרוככת
מעט חלב בצלחת
48 ביסקוויטים
300 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה:
על נייר אפייה מסדרים ביסקוויטים טבולים בחלב בארבעה טורים כשבכל טור ארבעה ביסקוויטים.
מקציפים את החמאה עם החלב המרוכז ומורחים על שכבת הביסקוויטים 1/4 מהתערובת.
מניחים שכבה נוספת של ביסקוויטים שנטבלו בחלב ומעל מילוי נוסף.
מניחים עוד שכבת ביסקוויטים ואת המילוי הנותר מורחים רק על שני טורי הביסקוויטים האמצעיים.
בזהירות רבה, סוגרים את שני טורי הביסקוויטים החיצוניים פנימה בעזרת נייר האפייה ומכניסים למקרר עד להתייצבות.
כאשר מוציאים את העוגה מהמקרר ומזיזים את נייר האפייה, העוגה נראית פשוט קטסטרופה (ומכאן שמה, בנוסף לכמות הקלוריות שבה :-) .
ממיסים שוקולד חלב, יוצקים על העוגה ומכניסים למקרר להתגבשות אחרונה.


Ingredients:
497G sweetened condensed milk
400G softened butter
A bit of milk in a Plate
48 biscuits
300G milk chocolate

Preparation:

On a baking sheet, place four columns of biscuits that has been soaked in milk.
On each colum, place four more soaked biscuits- by so you're creating table of 4X4.
Blend the butter with the condensed milk.
Afterwards, spread it on the biscuits lying on the baking sheet.
Continue so with another batch of soaked biscuits, until you ran out of biscuits and left with a bit of spread.
Spread the entire butter only on the two middle columns.
Gently and Carefully, start closing with the baking sheet the two outer colums to the middle, just untill they touch.
Let the cake set for a couple of hours in the fridge.
Melt the milk chocolate and pour on the entire cake. Place in the fridge for one last time.
When the cake is ready, it literally looks like a catastrophe - That's why i named it Catastrophe (besides the amount of calories..), but when you slice it...ta da!!