11/03/2015

ניוקי וירקות בקלי קלות - Gnocchi and vegetables

Yum
בס"ד


מנה בריאה ומאוד טעימה של ניוקי עם ירקות שתוכלו להכין בקלות ובמהירות.

A healthy and a very tasty dish of gnocchi with vegetables, that you can make in a jiffy.

 
 
ראיתי את המתכון של יעלה מפורום "מבשלים כשר" לניוקי עם ירקות מוקפצים, והחלטתי להכין משהו בסגנון, רק לפי מה שיש לי בבית.
הניוקי האלה מיוחדים מכיוון שהם אינם עוברים בישול מקדים, אלא רק את הטיגון עם הירקות והם יוצאים פשוט מעולה.
אתם יכולים לשנות את הירקות במנה לפי ירקות שאתם אוהבים.
 
I saw Ye'ela's recipe of gnocchi with fried vegetables on a cooking forum and decided to make it in my own version with the stuff I got at home.
This gnocchi are very special because you don't pre-cook them, but just fry them with the veggies.
You can change the veggies in this dish to veggies you prefer.
 

 
המרכיבים:
2 כפות שמן זית
כ-265 גרם ירקות קפואים (השתמשתי במיקס של חברת בודק שמכיל ברוקולי, שעועית ירוקה, גזר, פלפל אדום ועוד)
500 גרם ניוקי באריזת ואקום (לא לבשל)
2 קוביות בזיליקום
2 קוביות שום
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
 
אופן ההכנה:
מחממים במחבת איכותית נון-סטיק את השמן על אש גבוהה.
מוסיפים את הירקות וממשיכים בבישול על אש גבוהה תוך כדי ערבוב מדי פעם.
כעבור 4 דקות מוסיפים את קוביות השום והבזיליקום וממשיכים לבשל ולערבב
עוד כ-3 דקות.
מוסיפים את הניוקי הלא מבושל, דואגים להפריד אותו אחד מהשני, מתבלים במלח ופלפל שחור ומבשלים עוד כ-8 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. 
 
Ingredients:
2 Tbsp. olive oil
about 265 gram/9.34 oz. frozen vegetables mix (I used a mix of "Bodek" veggies that includes broccoli, green beans, carrot, peas, red bell pepper and more)
500 gram/17.637 oz. gnocchi vacuum packed (don't cook it)
2 basil frozen cubes (or 2 tsp. dry basil)
2 garlic frozen cubes (or 2 minced garlic clove)
salt and pepper to taste
 
Preparation:
Preheat oil in a good non stick pan on high heat.
Add the vegetables and continue cooking on high heat while mixing occasionally.
After 4 minutes add the basil and garlic and continue muxing and cooking for 3 more minutes.
Then add the uncooked gnocchi, make sure to separate them from one another, season with salt and black pepper and cook for around 8 more minutes while stirring constantly.