בס"ד
ממתק מתוק וטעים שניתן להכין לימי הולדת או אירועים חברתיים או כפינוק ביתי.
ממתק מתוק וטעים שניתן להכין לימי הולדת או אירועים חברתיים או כפינוק ביתי.
Delicious and tasty candy that you can prepare for birthdays or other social events or as a treat for you.
הכל התחיל כשקיבלתי לסקירה את אריזת העוגי החדשה של תלמה מבית יוניליוור שקיבלה מיתוג של "סמי הכבאי".
אריזת הדגנים של עוגי (וגם שוגי) עם 20% פחות תוספת סוכר מגיעה עם מגוון משחקים והפעלות שילדים יכולים להנות מהם כהתאמת דמויות, הרכבת הכבאית של סמי ועוד, וכן עם שקית אישית למילוי TO GO, שאותה ניתן למלא ולקחת כשיוצאים מהבית.
It all started when I got to review Telma's cereal Oogi from Unilever. This well known cereal got a new package with "fireman Sam" brand.
Oogi cereal (and also shoogy cereal) come with 20% less added sugar and your kids can enjoy games and activities that are on the package, such as matching characters, assembling Sam's fire truck etc. The package contains To Go personal bags, which you can fill and take when going out.
אני אוהבת להכין משהו עם המוצרים שאני מקבלת, והפעם החלטתי להכין משהו שיהיה ממש מתוק וילדים מאוד יאהבו - עכביש מתוק וקטן העשוי מעוגי שנח לו על קורי עכביש משוקולד ועוגיה מחיטה מלאה.
I love making something with the products I get, and this time I prepared something sweet that kids will love - Itsy bitsy spider made of Oogi that lays on a chocolate spider web and whole wheat cookie.
הכנתי כמות קטנה, אך אתם פשוט יכולים להכפיל כמויות ולהכין לפי הצורך.
I made a small batch, but you can just double the quantities and make as much as you need.
המרכיבים ל-3 עכבישים מתוקים:
3 עוגיות חיטה מלאה "מן" (או סוג אחר שמעדיפים), קוטר עוגיה כ-5 ס"מ
1 כף נוטלה
4 קוביות שוקולד מריר (כ-20 גרם)
4 קוביות שוקולד לבן (כ-20 גרם)
3 עוגי
נייר אפייה
פקק או עיגול בקוטר של כ-4 ס"מ
3 שקיות זילוף
אופן ההכנה:
לוקחים את הפקק, מניחים על נייר האפייה ומציירים עם עפרון את היקפו.
מציירים כמספר העיגולים הרצויים וגוזרים.
הופכים את העיגולים ומניחים על נייר אפייה אחר, כך שציורי העפרון מופנים כלפי מטה.
ממיסים את השוקולד המריר במיקרו ומורחים על העיגולים ומעבירים למקפיא לכמה דקות להתייצבות.
ישאר לכם מעט שוקולד, את השוקולד הזה תעבירו לשקית זילוף וגזרו בה חור קטן והתחילו לזלף לעוגי רגליים ועיניים ומעבירים למקפיא להתייצבות.
מורחים על העוגיות את הנוטלה ומניחים בצד.
ממיסים שוקולד לבן במיקרו ומעבירים לשקית זילוף בלי צנתר.
קוטמים קצה קטן בשקית הזילוף ומניחים בצד.
מוציאים את עיגולי השוקולד מהמקפיא, מפרידים מנייר האפייה בזהירות ומניחים על גבי העוגיות המרוחות בנוטלה (מניחים את הצד היפה כלפי מעלה).
מתחילים בזילוף רשת של עכביש עם השוקולד הלבן, מתחילים ביצירת קווים מאמצע המעגל לבחוץ ולאחר מכן מציירים קווים קטנים בין הקווים שיצרנו (ראו תמונות).
מוציאים את העכיבישים מהמקפיא ומניחים על קורי העכביש ומגישים.
אם השוקולד התחיל לימוס יותר מדי, מכניסים לכמה דקות להתייצבות למקפיא וזהו.
Ingredients for 3 itsy bitsy spiders:
3 whole wheat cookies (or other you prefer), around 5cm diameter
1 Tbsp. nutella
4 bitter-sweet chocolate cubes (whole 4 cubes equal about 20 gram)
4 white chocolate cubes (whole 4 cubes equal about 20 gram)
3 Oogi
3 whole wheat cookies (or other you prefer), around 5cm diameter
1 Tbsp. nutella
4 bitter-sweet chocolate cubes (whole 4 cubes equal about 20 gram)
4 white chocolate cubes (whole 4 cubes equal about 20 gram)
3 Oogi
baking paper
A cork or a round shape, around 4cm diameter
3 piping bags
A cork or a round shape, around 4cm diameter
3 piping bags
Preparation:
Take a cork, place on the baking paper and draw its circuference with a pencil.
Draw as much circles as needed and cut with scissors.
Place the circles on another baking paper, making sure the side with the pencil is faced down.
Melt the bitter-sweet chocolate and spread on the circles and transfer into the freezer to set for couple of minutes.
You'll be left with extra chocolate, transfer it into a piping bag and cut a small hole to it.
Start piping the Oogi with legs and eyes and set in the freezer to set.
Spread the cookies with nutella and set aside.
Melt the white chocolate and transfer into a piping bag without a nozzle.
Cut its edge with scissors to make a small hole and set aside.
Take out the chocolate circles from the freezer and separate carefully from the baking paper.
Place on the cookie, making sure the pretty side is up.
Start drawing the spider web by drawing lines from the center to the edge and then drawing small lines between the lines you draw (see photos).
Take the spiders out of the freezer, place on the spider web and serve.
If the chocolate started to melt, just place in the freezer for couple of minutes until it sets and that's it.
Take a cork, place on the baking paper and draw its circuference with a pencil.
Draw as much circles as needed and cut with scissors.
Place the circles on another baking paper, making sure the side with the pencil is faced down.
Melt the bitter-sweet chocolate and spread on the circles and transfer into the freezer to set for couple of minutes.
You'll be left with extra chocolate, transfer it into a piping bag and cut a small hole to it.
Start piping the Oogi with legs and eyes and set in the freezer to set.
Spread the cookies with nutella and set aside.
Melt the white chocolate and transfer into a piping bag without a nozzle.
Cut its edge with scissors to make a small hole and set aside.
Take out the chocolate circles from the freezer and separate carefully from the baking paper.
Place on the cookie, making sure the pretty side is up.
Start drawing the spider web by drawing lines from the center to the edge and then drawing small lines between the lines you draw (see photos).
Take the spiders out of the freezer, place on the spider web and serve.
If the chocolate started to melt, just place in the freezer for couple of minutes until it sets and that's it.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!