1/02/2016

כנפיים בתנור - chicken wings in the oven

Yum
בס"ד

chicken wings

כשרוצים כנפיים עסיסיות וטעימות במהירות ובלי הרבה עבודה, זה המתכון.

When you want juicy and delicious chicken wings without a fuss and real quick, this is the recipe you need.

 
chicken wing in the oven
 
את המתכון הזה הכנתי לכבוד שבת, ומכיוון שלא היה מספיק זמן, אפיתי את הכנפיים בחלק התחתון של התנור, כאשר מעל יש עוד תבנית עם תבשיל אחר.
אם תאפו את הכנפיים בחלק העליון, רוב הסיכויים שהם ישחימו יותר מאשר מה שבתמונה וזמן האפייה יהיה מעט שונה, ולכן אני כותבת לכם טווח זמנים שעליכם לשים לב לכנפיים.
 
I made this recipe for Shabbos, and because I didn't have much time, I baked the wings in the bottom rack of the oven, when another casserole was baking at the upper rack.
If you bake the wings at the upper rack, they will probably brown more than you see in my photo and the baking time will vary, so I'm writing a time range for baking the chicken wings.
 
צילמתי את הכנפיים לפני שבת בפלאפון, על מנת שאוכל לחלוק איתכם את המתכון המאוד קל ומאוד מוצלח לכנפיים האלה.
 
I took pictures of the wings before Shabboa on my smartphone, so I could share this easy and tasty recipe with you.
 
המרכיבים:
כ-20 כנפיים שטופות
3 כפות מיונז (אני משתמשת במיוקל, לחסוך קלוריות)
1 כף ברבקיו היינז
 
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, חימום מהיר או רגיל בתנור.
מערבבים את המיונז והברבקיו ומורחים על הכנפיים.
מעבירים את הכנפיים לתבנית ואופים מכוסה באלומיניום לחצי שעה.
לאחר מכן מורידים את האלומיניום ואופים עוד כ-10-20 דקות.
בתאבון :-)
 
Ingredients:
about 20 chicken wings, rinsed
3 Tbsp. mayonnaise (I used low fat mayo)
1 Tbsp. Heinz barbecue sauce
 
Preparation:
Preheat oven to 180C/356F, fast heating or regular.
Mix together the mayo and barbecue and spread on the wings.
Transfer the wings into a baking pan and cover with aluminum foil.
Bake for 30 minutes and then take off the aluminum foil and bake for another 10-20 minutes.
Enjoy!