6/02/2016

עוגת גבינה, שוקולד ובונבונים - Chocolate cheesecake with bonbons

Yum
בס"ד


עוגת גבינה עם בסיס בצק אפוי, ציפוי שוקולד מושחת ובונבונים, תענוג אמיתי.


Cheesecake with baked base, scrumptious chocolate coating and bonbons, a real pleasure.




קיבלתי חבילה מפנקת מסוגת לכבוד שבועות: אבקת אפייה, סוכר וניל, סוכר דמררה, אבקת סוכר, קוקוס טחון, קמח תופח וקמח רב תכליתי עם ויטמינים ומינרלים.
ראיתי עוגה באינטרנט שמשלבת בתוכה בונבונים ובציפוי שוקולד, אז החלטתי להכין משהו דומה - עוגת גבינה אפויה לחג עם עוד תוספות שהופכות את העוגה לשחיתותית ונפלאה. העוגה הזו מאוד פשוטה להכנה ומרשימה והשתמשתי בה עם הקמח הרב תכליתי של סוגת, אבקת הסוכר וסוכר הווניל.

I got a great package from Sugat for Shavuot: baking powder, vanilla sugar, demerara sugar, powdered sugar, grated coconut, self-raising flour and all purpose flour with vitamins.
I saw online a cake that combines bonbons and chocolate coating, so I have decided to make something similar - a baked cheesecake for the holiday with toppings that make it scrumptious and wonderful. This cake is very easy to make and impressive and I used in it the all purpose flour of Sugat, the powdered sugar and vanilla sugar.


בעמוד הפייסבוק של סוגת מתקיימת כרגע פעילות "המרכיב הסודי שלך למאפה שבועות" ובו אתם מוזמנים להציע עד ה-5.6.16 את הטיפים שלכם למרכיבים המשדרגים עבורכם את המאפים.
כשאני חושבת מה משדרג לי את עוגות הגבינה, זה לאו דווקא מרכיב, אלא יותר הסבלנות לחכות לעוגה שתשהה את הזמן שהיא צריכה במקרר. כידוע, עוגות גבינה משתבחות עם הזמן במקרר וזה כל כך נכון.

On Sugat's Facebook page you will find a contest: "yor secret ingredient for Shavuot pastry" and you're invited until June 5th to suggest your tips for ingredients which upgrade your pastry.
When I think of something that upgrades my cheesecake, it's not necessarily a product, but being patient so that the cake will spend the time it needs for in the refrigerator. As you know, cheesecakes improves after some time in the fridge, and that is so true.


המרכיבים לתבנית מרובעת 30X30 ס"מ:
לבצק:
1 כוס קמח רב תכליתי
80 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל (10 גרם כל אחת)
2 כפות מים

מילוי:
2 גבינת שמנת (225 גרם כל אחת)
2 ביצה L
3 כפות קמח רב תכליתי
2 שקיות סוכר וניל (10 גרם כל אחת)
100 גרם אבקת סוכר
בונבוני שוקולד (אני השתמשתי ב-6 בתוך העוגה, אפשר יותר, אך אז אולי תצטרכו להגדיל את כמות הציפוי, על מנת לכסות את הבונבונים לאחר האפייה)

ציפוי:
כפית שמן קנולה
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה

זילוף:
50 גרם שוקולד מריר
מעט שמן קנולה

אופן ההכנה:
מחממים מראש את התנור ל-180 מעלות, טורבו. מערבבים יחדיו את מרכיבי הבצק, למעט המים, בעצם מפוררים את החמאה ליתרת המרכיבים ואז אוספים לגושי בצק. מוסיפים את המים ואוספים לבצק אחיד, הוא יהיה דביק וזה בסדר . אופים 15 דקות ומניחים להתקרר.
מכינים את המילוי:
מערבבים את גבינת השמנת לקרם חלק, מוסיפים את הביצים ומערבבים. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים היטב. מוסיפים את הבונבונים ומערבבים.
מורידים את טמפרטורת התנור ל-175 מעלות, טורבו, מעבירים את התערובת לתבנית (אתם יכולים לסדר את הבונבונים כפי רצונכם) ואופים חצי שעה ואז מניחים לעוגה להתקרר.
מכינים את הציפוי:
ממיסים יחדיו את החמאה והשוקולד ומערבבים לקבלת קרם חלק. מוסיפים את השמן, מערבבים שוב ומצפים את העוגה. מניחים את העוגה כמה דקות במקרר שהציפוי יתקשה ואז ממיסים את השוקולד לזיגוג. מערבבים אותו עם מעט שמן, מעבירים לשקית זילוף ומזלפים קווים על העוגה בתנועות הלוך חזור לצד אחד ואז הלוך חזור, כך שיוצאם קווים לצד הנגדי. מגישים עם בונבון שוקולד מעל.

Ingredients for 30X30cm square pan:
Dough:
1 cup flour
80 gram butter
1/2 cup sugar
2 bags vanilla sugar (10 gram each)
2 Tbsp. water
 
Filling:
2 packages cream cheese (225 gram each)
2 L eggs
3 Tbsp. flour
2 bags vanilla sugar (10 gram each)
100 gram powderd sugar
chocolate bonbons (I used 6 bonbons in the cake, you can use more, but then maybe you will have to double the amount of coating so it will cover the bonbons after baking)
 
Coating:
1 tsp. canola oil
200 gram bittersweet chocolate
50 gram butter
 
Piping:
50 gram bittersweet chocolate
a bit of canola oil
 
Preparation:
Preheat oven to 180C, turbo. Mix together the dough ingredients, except from the water, you basically crumble the butter with the other ingredients and then make lumps of dough. Then add the water and form unified dough, it will be sticky and that is okay. Bake for 15 minutes and set to cool.
Prepare the filling:
Mix the cream cheese until creamy. Add the eggs and mix. Add the rest of the ingredients and mix well. Add the bonbons and mix.
Lower the oven temperature to 175C, turbo, transfer the mixture into the pan (you can arrange the bonbons to your liking) and bake for 30 minutes and then set aside to cool.
Prepare the coating:
Melt the butter and chocolate together adn mix to a smooth cream. Add the oil and mix well. Coat the cake and set in the fridge for couple of minutes so the chocolate coating will set and then make the glaze: melt the chocolate and mix with the oil, transfer to a piping bag and pipe back and forth on the cake on one side and then do so again on the upside side of the lines. Serve with a bonbon on top and enjoy!