9/17/2017

חלה עגולה - Round Challah

Yum
בס"ד

Round soft challah חלה עגולה רכה

אוקיי אז רציתי להכין חלה מתוקה..

Okay so I wanted to make a sweet Challah..



חלה לפני הכניסה לתנור Challah just before going inside the oven

CHALLAH AFETER RISING חלה לאחר התפחה

והחלטתי:"יאללה נזרוק למיקסר כל מיני כמויות ונראה מה יצא", אז לא יצאה חלה מתוקה והאמת שאני גם לא בטוחה כל כך אם אפשר לכנות אותה עגולה, אבל יצאה חלה רכה ואוורירית ונפלאה כל כך. הכנתי אותה שוב לכבוד שבת בהזדמנות נוספת ופשוט יצאה חלה מעולה!

אז אם אתם מחפשים חלה שמכילה דבש, אבל היא לא מתוקה אז זו החלה בשבילכם ואני כולי תקווה שאספיק להכין חלה נוספת שכן תהיה מתוקה ולשתף איתכם, אז שיהיה שבוע נפלא!

And decided: "I'll toss some quantities to the mixture and see what I get", so I didn't get sweet challah and actually I don't now if it is a round challah either, but it came out so soft and airy and wonderful. I've made it again for Shabbos and it came out amazing!

חלה challah

חהל פרוסה sliced challah

המרכיבים ל-2 חלות קטנות:
4 כוסות קמח רגיל
1 כף שמרים יבשים
1/2 כף מלח
1/4 כוס דבש
1 ביצה L
3/4-1 כוס מים
ספריי שמן

1 ביצה L
1 כף מים
שומשום, לפיזור על הלחמניות

אופן ההכנה:
מערבבים ידנית בקערת המיקסר את הקמח והשמרים היטב. מוסיפים את המלח ומערבבים שוב. מוסיפים את הדבש, הביצה ו-3/4 כוס מים ולשים על מהירות 1 עד שכל הבצק רטוב. כעבור 2 דקות, אם הבצק עדיין יבש, מוסיפים לאט את ה1/4 כוס הנוספת רק עד שהבצק נראה רטוב מספיק (בדיעבד הוספתי כמעט את כל הרבע כוס, למעט כפית אחת). ממשיכים ללוש את הבצק 8 דקות נוספות במהירות 2 ואז מעבירים את הבצק לקערה משומנת, יוצרים ממנו כדור ומשמנים אותו היטב בשמן. מתפיחים בקערה מכוסה בניילון נצמד עד להכפלת הנפח, כשעה-שעה וחצי. בסיום ההתפחה, לשים את הכדור להוצאת אוויר ומחלקים לשניים: ניתן לעשות חלה עגולה מבצק אחד שיצרנו ממנו נחש ארוך ואת הרצועה גלגלנו לשבלול או מחלקים בצק אחד לשני חלקים שמהם יוצרים שני נחשים ארוכים ומלפפים אותם אחד בשני ואז מגלגלים לשבלול. מעבירים להתפחה עד להכפלת הנפח, כ-50 דקות ואז מברישים בביצה מעורבבת במים, מפזרים שומשום ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, טורבו ל-30 דקות באמצע התנור.

Ingredients for 2 small challahs:
4 cups AP flour
1 Tbsp. dry yeast
1/2 Tbsp. salt
1/4 cup honey
1 L egg
3/4-1 cup water
oil spray
1 L egg
1 Tbsp. water
sesame seeds, for sprinkling on the challahs
Preparation:
Mix the yeast and flour by hand in the mixer bowl. Add the salt and mix again. Add the honey, eeg and 3/4 cup water. Knead on level 1 until all the dough is wet and if the dough is still dry after 2 minutes, add the 1/4 cup water slowly just until it is wet enough (I used 1/4 cup less 1 tsp.). Keep kneading for another 8 minutes on level 2 and then transfer to a greased bowl, form into a bowl and grease from all sides and let rise in the bowl covered with nylon wrap until it doubles its volume, about one hour to one and a half hours.
At the end of rising, take ou the air and divide into two equal parts: you can make a round challah from one dough that you shape into a snake and then form into a snail or take one dough and divide it into two - each rolled into strip and  are wraped on one another and then shaped into snail. Let double in volume again for about 50 minutes. Then brush with the egg mixed with water, sprinkle with sesame seeds and bake on a preheated oven for 30 minutes on the middle rack of the oven at 350F, turbo.