בס"ד
צימעס, המאכל המתוק עם גזר ושזיפים, מתאים בדיוק לראש השנה וזה מה שהחלטתי להכין מספר הבישול החדש "בישולים בסבא-בא" שקיבלתי לסקירה.
הספר "בישולים בסבא-בא" הינו ספר פרי עטם של בני הזוג יואל ושנית ריפל בהוצאת סטימצקי. יואל ושנית הם עורכי דין הנשואים 43 שנה עם 3 בנות ושלושה נכדים. יואל ושנית החליטו להוציא ספר בישול הכולל מגוון מתכונים מהמטבח הפולני, הרומני והישראלי בליווי סיפורים מחיי היומיום, על זוגיות, משפחה, סבתאות ועוד. הספר נמכר ברשתות סטימצקי במחיר של 86 ש"ח.
השם יואל ריפל אולי מצלצל לכם מוכר, מכיוון שהוא אחראי על מגוון מערכונים לכוכבי בידור רבים ביניהם: דודו טופז, חנה לסלאו, מיקי קם ועוד ואף השתתף בתוכניות טלוויזיה ורדיו פופולריות כדוגמת "זהו זה ! ".
שיר ידוע ומוכר, אף הוא פרי עטו של יואל ריפל - "לילה בלי כוכב" בביצועו של שימי תבורי ולחן של עוזי חיטמן המנוח.
בספר מגוון מתכונים המתאימים לשבתות, חגים ולכל מועד, שעושה רושם שהם קלים להכנה ומובנים לכל אחד. אני החלטתי להכין מהספר את המתכון לצימעס של סבתא חנה. מכיוון שבמתכון צויין להשתמש בשקית גזר קפוא ושקית שזיפים מיובשים, ולא ידעתי בדיוק כמה זה יוצא, אז עשיתי את הכמויות של השזיפים והגזר לפי שיקול דעתי. מדובר במתכון קל מאוד להכנה ומאוד טעים.
המרכיבים:
500 גרם גזר גמדי קפוא
1 כוס שזיפים מיובשים מושרים בכוס מים ל-15 דקות
2 כפות שמן
2 כפות גדושות דבש
1/2 כפית מלח
2 כפות סוכר חום
1/2-3/4 כוס מים
1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר את השמן, הדבש, המלח, הסוכר החום והקינמון. מביאים לרתיחה (תראו שנוצרות בועות) ואז מוסיפים 1/2 כוס מים, הגזר והשזיפים (בלי המים שהשרינו בתוכם) ומבשלים על אש קטנה למשך שעה, מדי פעם מקפידים לערבב ובמידת הצורך מוסיפים את הרבע כוס הנותרת של המים.
צימעס, המאכל המתוק עם גזר ושזיפים, מתאים בדיוק לראש השנה וזה מה שהחלטתי להכין מספר הבישול החדש "בישולים בסבא-בא" שקיבלתי לסקירה.
Tzimes, that sweet carrot and plum dish, is exactly what you need for Rosh Hashanah and I've prepared it according to a recipe from the new cookbook I got to review.
הספר "בישולים בסבא-בא" הינו ספר פרי עטם של בני הזוג יואל ושנית ריפל בהוצאת סטימצקי. יואל ושנית הם עורכי דין הנשואים 43 שנה עם 3 בנות ושלושה נכדים. יואל ושנית החליטו להוציא ספר בישול הכולל מגוון מתכונים מהמטבח הפולני, הרומני והישראלי בליווי סיפורים מחיי היומיום, על זוגיות, משפחה, סבתאות ועוד. הספר נמכר ברשתות סטימצקי במחיר של 86 ש"ח.
השם יואל ריפל אולי מצלצל לכם מוכר, מכיוון שהוא אחראי על מגוון מערכונים לכוכבי בידור רבים ביניהם: דודו טופז, חנה לסלאו, מיקי קם ועוד ואף השתתף בתוכניות טלוויזיה ורדיו פופולריות כדוגמת "זהו זה ! ".
שיר ידוע ומוכר, אף הוא פרי עטו של יואל ריפל - "לילה בלי כוכב" בביצועו של שימי תבורי ולחן של עוזי חיטמן המנוח.
The cookbook "Bishulim beSaba-Ba" is a cookbook written by the couple Yoel and Shanit Rippel and published by Steimatzky. Yoel and Shanit are attorneys and married for the last 43 years with 3 daughters and three grandchildren. They have decided to publish a cookbook which includes recipes from the Polish, Romanian ad Israeli kitchen accompanied by stories from everyday life, about marriage, family, grandmother and more. The book is sold on steimatzky branches for 86 NIS.
The name Yoel Rippel might sound familiar to those who live in Israel, due to the fact that he is responsible for variety of skits for entertainment stars like: Dudu Topaz, Hana Laslo, Miki Kam and more and he also participated in popular TV and radio programs, e.g. "That's it!".
A famous song he wrote is "a night without a star" performed by Shimi Tavori and composed by the late Uzi Hitman.
בספר מגוון מתכונים המתאימים לשבתות, חגים ולכל מועד, שעושה רושם שהם קלים להכנה ומובנים לכל אחד. אני החלטתי להכין מהספר את המתכון לצימעס של סבתא חנה. מכיוון שבמתכון צויין להשתמש בשקית גזר קפוא ושקית שזיפים מיובשים, ולא ידעתי בדיוק כמה זה יוצא, אז עשיתי את הכמויות של השזיפים והגזר לפי שיקול דעתי. מדובר במתכון קל מאוד להכנה ומאוד טעים.
המרכיבים:
500 גרם גזר גמדי קפוא
1 כוס שזיפים מיובשים מושרים בכוס מים ל-15 דקות
2 כפות שמן
2 כפות גדושות דבש
1/2 כפית מלח
2 כפות סוכר חום
1/2-3/4 כוס מים
1/4 כפית קינמון
אופן ההכנה:
ממיסים בסיר את השמן, הדבש, המלח, הסוכר החום והקינמון. מביאים לרתיחה (תראו שנוצרות בועות) ואז מוסיפים 1/2 כוס מים, הגזר והשזיפים (בלי המים שהשרינו בתוכם) ומבשלים על אש קטנה למשך שעה, מדי פעם מקפידים לערבב ובמידת הצורך מוסיפים את הרבע כוס הנותרת של המים.
In the cookbook there are variety of recipes suited for Shabbos, holidays and any occasion that seem easy to make and understandable for everyone. I've decided to make the fruit stew called "Tsimis" from the cookbook and changed the quantities a bit, since I didn't know how much a bag of frozen baby carrot weighs and how much a bag of dried plums weigh and it was simple to make and delicious.
Ingredients:
500 gram frozen baby carrots
1 cup dried plums, soaked in 1 cup of water for 15 minutes
2 Tbsp. oil
2 heaping Tbsp. honey
1/2 tsp. salt
2 Tbsp. brown sugar
1/2-3/4 cup water
1/4 tsp. cinnamon
Preparation:
Melt the oil, honey, salt, brown sugar and cinnamon, Bring to a boil (You'll see bubbles) and then add 1/2 cup water, carrot and plums (without the water we soaked them in to). Cook on low heat for an hour, mix occasionally and if needed add the extra quarter cup of water.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!