11/30/2017

עוגת חפרפרת - Mole cake

Yum
בס"ד

עוגת חפרפרת mole cake

אני חושבת שמהרגע הראשון שהיה ניתן להזמין באינטרנט, עשיתי לי מעין מנוי :-) . זה מאוד קל, מהיר ונוח ובעידן שלנו, זה מה שאנחנו בדיוק מחפשים.

I think that from the very first moment we could order online, I made a subscription :-). It is very easy, fast and convenient and in our era, this is what we're looking for.



כרטיס ויזה רשות הדואר visa card postal authority

על מנת להזמין מוצרים באינטרנט, חייב שיהיה כרטיס אשראי ובימינו זה מצרך מאוד פופלרי, אולם אני מכירה הרבה מאוד אנשים שלא רוצים את הכרטיס הזה אצלם בכיס, כי הם לא רוצים להיכנס לחובות ולא רוצים שיהיה להם חשבון בבנק.
אז מה עושה מי שכן רוצה לרכוש באינטרנט ולהנות מהקלות, הפשטות והנוחות של הזמנה מהבית בקליק של עכבר?
או מבקש מחברים שיש להם כרטיס אשראי או מנסה את כרטיס הויזה הנטען של רשות הדואר שאינו מחייב חשבון בנק.

In order to purchase products online, you need a credit card which is very popular nowadays, however I know people who prefer not to have it in their pocket, so they won't get into debts and don't want to have a bank account. 
So what those people do in order to enjoy the easiness, simplicity and convenience of ordering by a click of a button?
They might ask a friend who does hold a credit card or you can try the chargeable visa card of the postal authority which does not require a bank account.


כרטיס ויזה נטען chargeable visa card

אני קיבלתי להתנסות את כרטיס הויזה הנטען של רשות הדואר והחלטתי לצאת למסע קניות באליאקספרס. אחרי שרוכשים את הכרטיס ומטעינים בכסף באתר הדואר או באחד מסניפי הדואר ברחבי הארץ, על מנת לבצע עסקה אלקטרונית, יש להיכנס לאתר www.israelpost.co.il/card ולעדכן את כתובת המגורים. הסבר מפורט כתוב בעלון המצורף לכרטיס.
השימוש בכרטיס ההויזה הנטען של הדואר הוא כמו כרטיס אשראי רגיל, אך ההבדל העיקרי בו הוא העובדה שאין שום פרטים מזהים על הכרטיס עצמו. השם שלכם אינו מופיע על הכרטיס וגם מספר חשבון הבנק לא מופיע עליו (כמו שציינתי, אין צורך בחשבון בנק על מנת להוציא את הכרטיס של הדואר).

I got the chargeable postal visa to review  and decide to go on a shopping spree on aliexpress.com. After purchasing the card and loading it with money via the website or one of the post offices around the country, in order to make an electronic transaction, you must log in to this website: www.israelpost.co.il/card and update your address. A thorough explanation is provided in a pamphlet alongside the card.
Using the chargeable visa card of the postal authority is just like using regular credit card, but the main difference is the fact that there are no identifying details on the card itself. Your name isn't shown on the card and not even your bank account number (as I mentioned, there is no need for bank account  to hold the post office's card).

כרטיס ויזה דואר postal visa card

השימוש בכרטיס של הדואר מעניק בטחון בשימוש בחו"ל, באינטרנט ובטלפון. במידה והכרטיס נעלם לכם, מתקשרים מיד לדווח על גניבת הכרטיס למוקד השירות והכרטיס נחסם לשימוש. את הכסף הצבור בכרטיס, תקבלו בחזרה בסניף הדואר ובנוסף, מכיוון שהכרטיס אינו מקושר לחשבון הבנק שלכם, אין אפשרות לרכוש בו מעבר לסכום הנמצא בכרטיס.

אני החלטתי לקנות לעצמי כמה אביזרים למטבח. הרכישה באמצעות הכרטיס היא מאוד פשוטה וקלה וממש כמו שמשתמשים בכרטיס אשראי רגיל, אך בלי הדאגות שלפעמים מתלווים לרכישה באינטרנט עם כרטיס אשראי המשוייך לחשבון בנק.

When using the postal authority chargeable card, it gives  confidence when using abroad, on the net and via phone. If the card is missing or stolen, you can report about it to the service center and the card will be blocked to use. You will get the money that was left in the card in one of the post office branches and in addition, because the card is not related to your bank account, there is no way to purchase with it more than the charged amount.

I have decided to purchase some kitchen accessories. The purchase was very simple and easy, just like using a regular credit card, just without the worries that come when purchasing with a credit card with bank account details.

עוגת מחילת חפרפרת burrow mole cake

maulwurf kuchen עוגת חפרפרת

 

ומכיוון שחפרתי לכם פה די הרבה, החלטתי לפנק הפעם בעוגת חפרפרת. מדובר בעוגה גרמנית שהיא די דומה למחילת חפרפרת וכנראה שמכאן שמה. עוגת שוקולד בבסיס עם בננות, קצפת ופירורי שוקולד וציפוי של פירורי עוגה המדמה אדמה. 

המרכיבים לעוגה בתבנית 20 ס"מ:
1 כוס קמח
1/2 כוס קקאו
1 כוס סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס מים
1/2 כוס שמן קנולה
2 ביצים L

ספריי שמן
4 בננות

סירופ סוכר:
1 כף סוכר
1 כף מים חמים

לקצפת:
2 כוסות קצפת צמחית או שמנת מתוקה
3 כפות אינסטנט פודינג וניל
50 גרם שוקולד מריר, מגורר

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, טורבו.
מערבבים את המרכיבים היבשים של תערובת העוגה: הקמח, הקקאו, הסוכר ואבקת האפייה. מוסיפים את הרטובים: המים, השמן והביצים ומערבבים היטב. מרססים תבנית 20 ס"מ בספריי שמן, מניחים על תחתית התבנית עיגול נייר אפייה ויוצקים לתבנית את תערובת העוגה. אופים במרכז התנור כ-50 דקות או עד שקיסם המוכנס למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
ברגע שהעוגה מוכנה, מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לחלוטין.
כשהעוגה כבר קרה, מוציאים מהתבנית וחותכים בעזרת סכין עיגול קצת יותר קטן מגודל העוגה. זהירות לא לחתוך עד למטה, אלא רק לסמן את העיגול עם הסכין. בעזרת הסכין מתחילים להוציא את העיגול שחתכנו, שוב לא עד למטה כי אנחנו צריכים את התחתית (את הפירורים שומרים לאח"כ).
מכינים את סירופ הסוכר על ידי ערבוב הסוכר במים החמים ומברישים את העוגה היטב בסירופ. לוקחים את הבננות וחותכים לרוחב לשניים ואז כל חצי חותכים לאורך לשניים. מניחים את הבננות בתוך העיגול שיצרנו ומברישים בסירופ הסוכר.
מכינים את הקצפת: מקציפים את השמנת עם האינטסנט פודינג לקצפת יציבה. מוסיפים את פירורי השוקולד ומקפלים לתערובת אחידה. מניחים את הקצפת על הבננות ועל כל העוגה, בצורה כזו שיוצרים מעין תלולית גבוהה. לוקחים את פירורי העוגה ומפוררים אותם. מצפים את הקצפת בפירורי העוגה ומעבירים את העוגה למקרר להתייצבות לפחות לשעתיים.


And since I talked here so much that I could make a hole, I have decided to share with you this mole cake. It is a German cake that is qquite similar to a mole burrow and I guess that's why it is called a mole cake. The base of the cake is chocolate cake with banana slices on top, a whipped cream and grated chocolate and a coating of the cake crumbs that resembles ground.

Ingredients for 20 cm / 8 inch cake pan:
1 cup flour
1/2 cup cocoa powder
1 cup sugar
1 tsp. baking powder
1/2 cup water
1/2 cup canola oil
2 L eggs

oil spray
4 bananas

Sugar syrup:
1 Tbsp. sugar
1 Tbsp. hot water

Whipping cream:
2 cups whipping cream
3 Tbsp. instant vanilla pudding
50 gram / 1.8 oz. grated bittersweet chocolate

Preparation:
Preheat oven to 180C/350F, turbo.
Mix the dry ingredients of the cake mixture: flour, cocoa, sugar and baking powder. Add the wet ingredients: water, oil and eggs and mix well. Spray the cake pan with oil spray and place a round baking paper on the bottom of the pan. Pour the mixture inside the pan and bake for about 50 minutes in the center of the oven, until a toothpick inserted to the center of the cake comes out with wet crumbs.
Once the cake is ready, let it chill completely.
When the cake has chilled, take it our of the pan and using a knife, cut a circle smaller than the circumference of the cake. Careful not to get to the bottom, but only mark the circle on the cake. Using a knife, start taking out the inside circle, again not reaching the bottom because we need a bottom for our cake (Keep the cake leftovers for later).
Prepare the sugar syrup by mixing the sugar with the hot water and brushing the cake. Take the bananas and cut in half across, then cut each piece into two lengthwise. Place the bananas on the cake and brush with the sugar syrup.
Whip the whipping cream with the instant pudding until you get a stable cream. Add the grated chocolate and fold into the cream to get a unified cream. Take the cream and place on the cake, making a small hillock. Crumble the cake crumbs we saved and cover the cake with it.
Place in the fridge for at least 2 hours and enjoy!