12/16/2017

סלט שווארמה - Shawarma salad

Yum
בס"ד

grilled shawarma salad סלט שווארמה בגריל

סלט שווארמה עוף נפלא, קל הכנה ובריא.

Wonderful chicken shawarma salad, healthy and easy to make.

 




יש לי כל כך הרבה מתכונים שאני רוצה לנסות ולהכין, אבל רוב הזמן אני פשוט לא מגיע אליהם והם נשכחים בתיקיה במחשב. 
הפעם החלטתי להכין את אחד המתכונים ששמרתי לי לזמנים שרוצים משהו טעים ובריא.
המתכון של סלט השווארמה מבוסס על המתכון הזה עם כמה שינויים ממש קלים. אתם יכולים לשנות מהכמויות ולהשמיט מה שאתם לא אוהבים. אני למשל פעם הבאה הייתי מוסיפה גם קוביות עגבניה.
כיף של ארוחה בריאה ומאוד טעימה, נסו ותחזרו לספר איך יצא :-)

I have so many recipes I keep for later to make, but I just don't find the time for them and they left forgotten in my computer's folder.
This time I have decided to make one of those recipes for times you want something healthy and tasty. 
This recipe of grilled chicken shawarma salad is based on this recipe of overtimecook with mild changes. You can change the quantities in the recipe and omit the things you don't like. I for instance will probably add tomatoes next time.
A fun and healthy meal, try and let me know what your thought :-) .


סלט שוארמה טעים ובריא Healthy tasty shawarma salad

המרכיבים:
כ-900 גרם שניצל, פרוס לרצועות
1/4 כוס שמן + עוד קצת בצד
2 כפות תבלין שווארמה
1 בצל, חתוך לפרוסות
כרוב אדום, קצוץ
חסה ערבית, קרועה לחתיכות
חמוצים, חתוכים לפרוסות
גרגרי חומוס,משימורים
1 כוס טחינה גולמית
1 כוס מים (עדיף קרים)
2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
2 שיני שום, כתושות
מיץ מ-1 לימון או לפי הטעם
מלח, לפי הטעם

אופן ההכנה:
מערבבים יחדיו את נתחי השניצל, תבלין השווארמה והשמן ומטגנים על מחבת פלאנצ'ה חמה כ-4 דקות מכל צד או עד שמוכן. תוך כדי מטגנים באותה פלנצ'ה את פרוסות הבצל עם מעט שמן זית. מטגנים על אש בינונית-גבוהה ובמידת הצורך מנמיכים את האש חשוב מדי פעם לערבב את הבצל.
בינתיים מכינים את הטחינה: מערבבים את הטחינה עם המים, השום, הפטרוזיליה, מיץ הלימון והמלח ומערבבים היטב. בודקים תיבול.
מסדרים את צלחת ההגשה:
מסדרים קרעי חסה ערבית, מעל את הכרוב הסגול, מעל חמוצים, מעל את הבצל שטיגנו ובסוף חותכים את העוף לקוביות או לגודל רצוי ויוצקים מעל מהטחינה. להגיש מיד.
בתאבון!


Ingredients:
about 900 gram schnitzel, sliced into strips
1/4 cup oil + a bit more on the side
2 Tbsp. shawarma spice
1 onion, sliced
red cabbage, chopped
Arabic lettuce, torn into pieces
pickles, sliced
canned chickpeas
1 cup raw tahini
1 cup water (cold preferred)
2 Tbsp. fresh parsley, chopped
2 garlic cloves, minced
juice from 1 lemon or according to taste
salt, according to taste

Preparation:
Mix the schnitzel strips with the oil and shawarma spice and fry on a hot plancha for 4 minutes on each side or until done. At the same time fry the onion slices on the side of that plancha with a bit of oil. Fry on medium-high heat and if needed lower the heat and stir the onion every once in a while.
Meanwhile make the tahini: mix the tahini with water, garlic, parsley, lemon juice and salt and mix well. Check seasoning.
Arrange the platter:
Place the lettuce, then the cabbage on top, then pickles, fried onion and take the chicken pieces and cut into cubes or desired size and pour the tahini on top. Serve immediately.
Enjoy!