1/10/2018

שעועית מאש וניוקי - Mung beans and gnocchi

Yum
בס"ד


שעועית מאש וניוקי mung beans and gnocchi

שעועית מאש היא מאוד בריאה ומכילה ערכים תזונתיים רבים, אז זו הייתה הזדמנות טובה לקנות ולנסות אותה במטבח בתבשיל שעועית עם ניוקי.

Mung beans are very healthy and nutritious, so it was a good chance to buy and try it in the kitchen in a beans and gnocchi casserole.



תבשיל מחמם של שעועית מש וניוקי mung beans and gnocchi casserole vegan


זו הייתה הפעם הראשונה שהכנתי שעועית מאש במטבח. מדובר בעצם בקטניה שהיא בין שעועית לעדשים. זמן הבישול שלה לא ארוך, אולם יש צורך להשרות אותה לילה קודם.

הבנתי כי השעועית הזו מתאימה למטבחים ההודיים ומשכך, החלטתי לשלב מגוון תבלינים ההולכים במטבח ההודי. התקבל תבשיל מעט חריף, טעים, מחמם ומשביע והפלוס כמובן זה הבריאות.
המנה הזו מתאימה לטבעונים ואם תשתמשו בניוקי ללא גלוטן, יש לכם גם יופי של ארוחה למי שנמנע מגלוטן מסיבות כאלו ואחרות.

It was the first time I used mung beans in my kitchen. It is a legume that is between beans to lentils. The cooking time isn't long, however there is a need to soak the beans for the night before using.

I understood these beans are suitable for the Indian cuisine, so I tried combining seasonings that go in Indian dishes. I got a casserole that was a bit spicy, warming, filling and a bonus for being healthy.
This dish is suitable for vegans and if you use gluten free gnocchi, you will have a great meal for those who doesn't consume gluten.

תבשיל חורפי מחמם של שעועית מאש winter casserole of mung beans

המרכיבים:
2 כפות שמן זית
1 בצל, קצוץ
1 כף פטרוזיליה יבשה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כף כוסברה יבשה
1 כף מלח
1 כפית פלפל שחור או לפי הטעם
500 גרם שעועית מאש יבשה, שהושרתה לפחות 12 שעות, מסוננת ממים
400 גרם עגבניות חתוכות דק, מקופסת שימורים
1/2 2 כוסות מים (מופרד ל-1 כוס, 1 כוס ו-1/2 כוס)
500 גרם ניוקי מאריזת ואקום, לא מבושל (ניתן להשתמש בללא גלוטן)

אופן ההכנה:
מחממים בסיר שטוח רחב את השמן. מוסיפים את הבצל ומטגנים כ-3 דקות, מערבבים מדי פעם. מוסיפים את כל התבלינים: הפטרוזיליה, הכמון, הכורכום, הכוסברה, המלח והפלפל ומטגנים תוך כדי ערבוב כ-30 שניות. מוסיפים את השעועית ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות והמים ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה על אש גבוהה. ברגע שרותח, מנמיכים את האש ומבשלים מכוסה כ-15 דקות. כעבור 15 דקות, מערבבים היטב, מוסיפים 1/2 כוס מים ומערבבים שוב. מכסים ומבשלים עוד 5 דקות. לאחר מכן, מערבבים שוב. מוסיפים את כוס המים האחרונה, מערבבים קלות, מוסיפים את הניוקי ומערבבים היטב. מכסים ומבשלים 5 דקות נוספות וזהו, הארוחה מוכנה בתאבון!

Ingredients:
2 Tbsp. olive oil
1 onion, chopped
1 dried parsley
1 tsp. cumin
1 tsp. turmeric
1 Tbsp. dried coriander
1 Tbsp. salt
1 tsp. black pepper or according to your flavor
500 gram dried mung beans, soaked for at least 12 hours, drained
400 gram can of finely diced tomatoes
2 1/2 cups water (separated for 1 cup, 1 cup and 1/2 cup)
500 gram uncooked gnocchi, you can use gluten free

Preparation:
Preheat in a wide flat pot oil. Add the onion and cook for about 3 minutes, mix occasionally. Add the spices: parsley, cumin, turmeric, coriander, salt and pepper and fry for 30 seconds while mixing. Add the mung beans and mix well. Add the tomatoes and 1 cup of water and mix. Bring to a boil on high heat. Once boiling, lower the heat,  cover with a lid and cook for 15 minutes.
After 15 minutes, mix well, add 1/2 cup water and mix again. Cook for another 5 minutes covered. Then mix again, add 1 cup of water, mix a bit and add the gnocchi. Mix and cook with a cover for another 5 minutes and that's it. Enjoy!