2/14/2018

אוזני המן מיני מאוס - Minnie mouse's hamantaschen

Yum
בס"ד
 

minnie mouse hamantaschen אוזני המן מיני מאוס


לפני כמה זמן קראתי שדיברו על אוזני מיני מאוס, וחשבתי לעצמי: "וואו איזה רעיון גדול, אוזני המן מיני מאוס?!". בסוף הבנתי שדיברו על קשת אוזניים ולא אוזני המן, אבל אני החלטתי ליישם את הרעיון שלי.

Not long ago I read a conversation about Minnie mouse ears, so I thought to myself:" Wow, what a great idea, Minnie mouse's ears?! (hamantaschen are called in Israel Haman's ears). Eventually I understood they were referring to a bow and not hamantaschen, but I decided to make my idea.




 

המתכון הזה לאוזני המן מאוד פשוט וקל להכנה, ואפשר להכין אותו כאוזני המן רגילות או להכין כאוזני המן שהתחפשו למיני מאוס או פרצופים מצחיקים אחרים שמתחשק לכם לקשט איתם את שוולחן החג או לתת כמשלוח מנות.
במתכון יש אבקת אפייה שגורמת לבצק לתפוח, ולכן חשוב מאוד לרדד את הבצק דק. אני ניסיתי בהתחלה לרדד לא דק, ויצאו לי אוזניים אבו-נפחא שהן גם פחות טעימות וגם פחות יפות.
אני לא אוהבת את הטעם של הבצק סוכר, ולכן החלטתי להכין את הפפיון של מיני מאוס עם מעין בצק שוקולד באמצעות שני מרכיבים בלבד: שוקולד לבן וצבע מאכל ג'ל טבעי.


This recipe of Hamantaschen cookies is very easy to make and wonderful, and you can make it as regular hamantaschen or make as hamantaschen with a custom of  Minnie mouse or funny faces as I did. You can decorate your holiday table with them or send in Mishloah Manot.
The recipe contains baking powder which makes the dough puff, so it is very important to roll it thinly. I first tried not rolling it thinly and I got puffer-fish ears that were also less tasty and less pretty.
I don't like fondant flavor, so I have decided to make Minnie Mouse's bow with two ingredients: melted white chocolate mixed with natural food coloring gel.


פרצוף אוזן המן משעשע funny hamantaschen

המרכיבים ל-10-11 אוזני המן בקוטר 8 ס"מ:
100 גרם חמאה
1/2 1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כוס אבקת סוכר
3 חלמונים L

מלית: ממרח שוקולד שאוהבים

לקישוט:
עוגיות מיני סנדוויץ קטנטנות
שוקולד לבן
צבע מאכל ג'ל טבעי לבנדר
לקישוט היצור: עדשי שוקולד ומטבעות שוקולד לבן

אופן ההכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות, טורבו.
במעבד מזון מעבדים לפירורים את החמאה, הקמח, אבקת הסוכר ואבקת האפייה. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד שנוצר גוש בצק כמעט אחיד. מעבירים לניילון נצמד ולשים מעט לבצק אחיד. משטחים לצורת דיסק, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.
כעבור שעה מרדדים את הבצק על משטח, במידת הצורך מפזרים קמח על משטח העבודה. מרדדים לבצק דק. מאוד ממליצה לרדד לבצק דק כי בעקבות האבקת אפייה, הבצק תופח. קורצים עיגולים בקוטר 8 ס"מ. חותכים חריצים עם סכין בשני צדדים של העיגול ומכניסים פנימה את העוגיות לאוזניים. סוגרים את אותו קצה למשולש. ממלאים בהרבה מלית שוקולד וסוגרים את יתר הקצוות למשולש (הכי קל להבין על ידי צפייה בסרטון, ואם במקרה אתם עדיין לא רשומים לעמוד היוטיוב שלי לעוד סרטונים נפלאים, זה הזמן. לחצו כאן להרשמה :-) ).
מעבירים לאפייה באמצע התנור ל-15 דקות ומוציאים החוצה להתקרר. לאחר שהאוזן התקררו והתקשו, מכינים את הסרט של מיני מאוס.
ממיסים שוקולד לבן ומניחים לו להתקרר. משאירים מעט מהשוקולד בצד ואת היתר צובעים עם צבע מאכל הג'ל הטבעי. ברגע שתצבעו את השוקולד, תראו איך הוא מתקשה. מעצבים את השוקולד לצורת פפיון ומהשוקולד הלבן הנותר מזלפים נקודות על הפפיון.
מעבירים למקפיא ל-2-3 דקות להתייצבות ואז מדביקים את הפפיון באמצעות מעט שוקולד לבן מומס ליד אחת האוזניים. מגישים ובתאבון!


Ingredients for 10-11 hamantaschen 8cm diameter:
100 gram butter
1 1/2 cups flour
1 tsp. baking powder
1/2 cup powdered sugar
3 L egg yolks

filling: chocolate spread

Decor:
mini sandwich cookies
white chocolate
lavender natural food coloring gel
for the creature decor: m&m's and white chocolate coins.

Preparation:
Preheat oven to 180C/356F, turbo.
Process in a food processor the butter, flour, powdered sugar and baking powder to crumbs. Add the egg yolks and process to almost a unified dough. Transfer to a surface with cling film and knead a bit to get a unified dough, Flatten into a disc and wrap with the cling film. Place in the fridge for an hour.
Then roll on a surface, if needed flour the surface and roll thinly. The dough rises in the oven so I really recommend to roll it thinly. Cut into 8cm rings, and on two sides make a cut using a knife, to insert the cookies inside and close that edge to a triangle (see video for more understanding and if you still haven't subscribed to my YouTube channel, now is the time :-) click here to subscribe). Fill with the filling and close the rest of the edges to a triangle.
Transfer to the oven on middle rack for 15 minutes and then set outside to cool. Once chilled, make Minnie's bow. Melt white chocolate and let it cool a bit. Save a bit for later and the rest dye with natural food coloring gel. It will harden and be workable for shaping. Shape into a bow and using a piping bag and the rest of the white chocolate, draw dots on the bow. Set in the freezer for 2-3 minutes to set and then using the melted white chocolate, stick it under one of Minnie Mouse's ear. Serve and enjoy!