בס"ד
מוס שוקולד לבן שהתחפש במיוחד לפורים לחבורת רחוב סומסום.
המתכון למוס שוקולד עצמו מבוסס על מתכון של פיית העוגיות מכאן, אך עם כמה שינויים, תוספות ושדרוגים הפכתי את המוס הזה מושלם לרגל חג הפורים המתקרב אלינו בצעדי ענק.
יש לנו כאן את מוישה אופניק, עוגיפלצת, כרובי וביג בירד (ציפורת). האמת את האחרון אני לא זוכרת אם היה בגרסה הישראלית, אבל עדיין החלטתי ללכת עליו.
המרכיבים ל-4 מנות:
1 כוס שמנת מתוקה או קצפת צמחית
225 גרם גבינת שמנת 16% או 25%
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
200 גרם שוקולד לבן
137 גרם עוגיות סנדוויץ לדוג' אוראו
כ-50 גרם חמאה, מומסת
לקישוט:
עדשי שוקולד גדולים וקטנים
מטבעות שוקולד לבן לעיניים
עוגיות אוראו חצויות לשתיים
50 גרם שוקולד מריר
שוקולד מריר לציור על העיניים
עוגיית שוקולד צ'יפס קטנה
צבעי מאכל ג'ל טבעיים - כחול, צהוב
אופן ההכנה:
מפוררים את 137 גרם עוגיות האוראו ומערבבים עם החמאה המומסת. מניחים בצד.
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו, עד לקבלת המסה אחידה. להמיס כ-20-30 שניות ולערבב אחרי כל המסה, על מנת שהשוקולד לא ישרף.
מניחים בצד להתקרר ובינתיים מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג והגבינה לקצפת יציבה. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים להטמעה.
מחלקים את הבלילה ל-3 קערות: קערה אחת שתהיה כמות מספיקה להכנת עוגיפלצת וכרובי, קערה שתספיק למוישה אופניק וקערה נוספת לציפורת.
לקערה עם הכמות הכי גדולה מערבבים פנימה צבע מאכל ג'ל כחול טבעי. לקערה אחרת מוסיפים צבע מאכל צהוב ואת הקערה האחרונה תשאירו כרגע בצד.
מעבירים את התערובת הכחולה לשקית זילוף עם צנתר דשא. לוקחים 4 קעריות הגשה ובכל קערה שמים מפירורי האוראו.
מזלפים על שתי קערות את חוטי הדשא. לעוגיפלצת: שמים שתי עיניים פוזלות ועוגיית שוקולד צ'יפס קטנה. לכרובי: שמים עדש שוקולד אדום או ורוד בתור אף, עיניים ופה מחצי עוגיית סנדוויץ.
לציפורת (ביג בירד): מזלפים בתחילה שכבת קרם חלקה ואז מתחילם ליצור שכבת כוכבים בעזרת צנתר כוכב. לוקחים את העיניים ובאמצעות הקרם הכחול, מזלפים פס מעל האישונים. מניחים על הקרם ומשתמשים בשני עדשים צהובים גדולים כמקור ובאמצע בעדש שוקולד אדום קטן כמקור (ניתן לחתוך אותו מעט שיהיה קל להניח אותו).
למוישה אופניק, בן דודו של אוסקר האמריקאי: לוקחים ככף מהקערה שנותרה ומניחים בקערה נפרדת. ממיסים גרם שוקולד מריר ומניחים לא להתקרר. מוסיפים לקערה הגדולה ומקציפים לקצפת יציבה. לוקחים ככפית מהקצפת לקערה הקטנה ומערבבים את התערובת בקערה הקטנה לקבלת גוון חום בהיר.
לוקחים את הקערית הגשה עם פירורי האוראו ומניחים עליה חצי עוגיית סנדוויץ לפה. מזלפים מסביב לפה וקצת גם על הפה את הקצפת החומה הכהה באמצעות צנתר דשא. מניחים עיניים, אף מעדש אדום ובאמצעות התערובת הבהירה מזלפים גבה אחת ארוכה.
בתאבון וחג פורים שמח!
מוס שוקולד לבן שהתחפש במיוחד לפורים לחבורת רחוב סומסום.
White chocolate mousse that was disguised into sesame street characters.
המתכון למוס שוקולד עצמו מבוסס על מתכון של פיית העוגיות מכאן, אך עם כמה שינויים, תוספות ושדרוגים הפכתי את המוס הזה מושלם לרגל חג הפורים המתקרב אלינו בצעדי ענק.
יש לנו כאן את מוישה אופניק, עוגיפלצת, כרובי וביג בירד (ציפורת). האמת את האחרון אני לא זוכרת אם היה בגרסה הישראלית, אבל עדיין החלטתי ללכת עליו.
The white chocolate mousse is based on the cookie fairy recipe from here, but I made few changes and upgrades to turn it into a perfect purim dessert.
We have here Moishe Oofnik (Oscar's cousin in the Israeli version), cookie monster, grover and big bird. I actually don't remember if we had big bird on the Israeli version, but I decided to make it anyway.
המרכיבים ל-4 מנות:
1 כוס שמנת מתוקה או קצפת צמחית
225 גרם גבינת שמנת 16% או 25%
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
200 גרם שוקולד לבן
137 גרם עוגיות סנדוויץ לדוג' אוראו
כ-50 גרם חמאה, מומסת
לקישוט:
עדשי שוקולד גדולים וקטנים
מטבעות שוקולד לבן לעיניים
עוגיות אוראו חצויות לשתיים
50 גרם שוקולד מריר
שוקולד מריר לציור על העיניים
עוגיית שוקולד צ'יפס קטנה
צבעי מאכל ג'ל טבעיים - כחול, צהוב
אופן ההכנה:
מפוררים את 137 גרם עוגיות האוראו ומערבבים עם החמאה המומסת. מניחים בצד.
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו, עד לקבלת המסה אחידה. להמיס כ-20-30 שניות ולערבב אחרי כל המסה, על מנת שהשוקולד לא ישרף.
מניחים בצד להתקרר ובינתיים מקציפים את השמנת המתוקה עם האינסטנט פודינג והגבינה לקצפת יציבה. מוסיפים את השוקולד המומס ומקציפים להטמעה.
מחלקים את הבלילה ל-3 קערות: קערה אחת שתהיה כמות מספיקה להכנת עוגיפלצת וכרובי, קערה שתספיק למוישה אופניק וקערה נוספת לציפורת.
לקערה עם הכמות הכי גדולה מערבבים פנימה צבע מאכל ג'ל כחול טבעי. לקערה אחרת מוסיפים צבע מאכל צהוב ואת הקערה האחרונה תשאירו כרגע בצד.
מעבירים את התערובת הכחולה לשקית זילוף עם צנתר דשא. לוקחים 4 קעריות הגשה ובכל קערה שמים מפירורי האוראו.
מזלפים על שתי קערות את חוטי הדשא. לעוגיפלצת: שמים שתי עיניים פוזלות ועוגיית שוקולד צ'יפס קטנה. לכרובי: שמים עדש שוקולד אדום או ורוד בתור אף, עיניים ופה מחצי עוגיית סנדוויץ.
לציפורת (ביג בירד): מזלפים בתחילה שכבת קרם חלקה ואז מתחילם ליצור שכבת כוכבים בעזרת צנתר כוכב. לוקחים את העיניים ובאמצעות הקרם הכחול, מזלפים פס מעל האישונים. מניחים על הקרם ומשתמשים בשני עדשים צהובים גדולים כמקור ובאמצע בעדש שוקולד אדום קטן כמקור (ניתן לחתוך אותו מעט שיהיה קל להניח אותו).
למוישה אופניק, בן דודו של אוסקר האמריקאי: לוקחים ככף מהקערה שנותרה ומניחים בקערה נפרדת. ממיסים גרם שוקולד מריר ומניחים לא להתקרר. מוסיפים לקערה הגדולה ומקציפים לקצפת יציבה. לוקחים ככפית מהקצפת לקערה הקטנה ומערבבים את התערובת בקערה הקטנה לקבלת גוון חום בהיר.
לוקחים את הקערית הגשה עם פירורי האוראו ומניחים עליה חצי עוגיית סנדוויץ לפה. מזלפים מסביב לפה וקצת גם על הפה את הקצפת החומה הכהה באמצעות צנתר דשא. מניחים עיניים, אף מעדש אדום ובאמצעות התערובת הבהירה מזלפים גבה אחת ארוכה.
בתאבון וחג פורים שמח!
Ingredients for desserts:
1 cup whipping cream
225 gram cream cheese
2 Tbsp. instant vanilla pudding
200 gram white chocolate
137 gram sandwich cookies, like Oreo
about 50 gram butter, melted
Decor:
large and small m&m's
white chocolate coins for the eyes
Oreo cookies, cut into two
50 gram bittersweet chocolate
bittersweet chocolate for making the eyes
mini chocolate chip cookie
Natural gel food coloring - blue, yellow
Preparation:
Crumble the 137 gram Oreo cookies and mix with the melted butter. Set aside.
Melt the white chocolate in the micro, until you get a well melted mixture. Careful not to burn the chocolate, so melt for 20-30 seconds and mix. Do so in intervals.
Set aside to cool and meanwhile whip the whipping cream with the instant vanilla and cream cheese to a stable cream. Add the chocolate and mix until unified.
Divide into 3 bowls: one with a larger amount for cookie monster and Grover and one for big bird and the other for Moishe oofnik.
Add blue color to the large bowl, yellow to another bowl and the last set aside for now.
Transfer the blue cream to a bag with grass nozzle. Take 4 serving bowls and divide the Oreo and butter mixture between them. Pipe on two bowl with the grass nozzle and then, to create cookie monster: place two eyes crossed and mini chocolate chip cookie. For Grover: place large red or pink m&m as a nose, eyes and half sandwich cookie as a mouth.
For big bird: Pipe smooth layer and then a layer of stars using the star nozzle. Take the eyes and pipe on each a blue line above the pupils and place on the cream. Use two large yellow m&m's for the beak and small red one for the tongue (if needed, cut the small so it will sit easily).
For Oscar's cousin - Moishe Oofnik - Take a spoon of the large bowl and transfer into a small bowl. Melt 50 gram bittersweet chocolate, let cool and whip to a stable cream. Take a teaspoon and mix to the small bowl. Take the bowl with the Oreo crumbs and place half sandwich cookie on top to use as a mouth. Pipe around and a bit on top of the mouth and then place the eyes and the red nose and using the light brown mixture, pipe one eyebrow.
Enjoy and happy Purim!
1 cup whipping cream
225 gram cream cheese
2 Tbsp. instant vanilla pudding
200 gram white chocolate
137 gram sandwich cookies, like Oreo
about 50 gram butter, melted
Decor:
large and small m&m's
white chocolate coins for the eyes
Oreo cookies, cut into two
50 gram bittersweet chocolate
bittersweet chocolate for making the eyes
mini chocolate chip cookie
Natural gel food coloring - blue, yellow
Preparation:
Crumble the 137 gram Oreo cookies and mix with the melted butter. Set aside.
Melt the white chocolate in the micro, until you get a well melted mixture. Careful not to burn the chocolate, so melt for 20-30 seconds and mix. Do so in intervals.
Set aside to cool and meanwhile whip the whipping cream with the instant vanilla and cream cheese to a stable cream. Add the chocolate and mix until unified.
Divide into 3 bowls: one with a larger amount for cookie monster and Grover and one for big bird and the other for Moishe oofnik.
Add blue color to the large bowl, yellow to another bowl and the last set aside for now.
Transfer the blue cream to a bag with grass nozzle. Take 4 serving bowls and divide the Oreo and butter mixture between them. Pipe on two bowl with the grass nozzle and then, to create cookie monster: place two eyes crossed and mini chocolate chip cookie. For Grover: place large red or pink m&m as a nose, eyes and half sandwich cookie as a mouth.
For big bird: Pipe smooth layer and then a layer of stars using the star nozzle. Take the eyes and pipe on each a blue line above the pupils and place on the cream. Use two large yellow m&m's for the beak and small red one for the tongue (if needed, cut the small so it will sit easily).
For Oscar's cousin - Moishe Oofnik - Take a spoon of the large bowl and transfer into a small bowl. Melt 50 gram bittersweet chocolate, let cool and whip to a stable cream. Take a teaspoon and mix to the small bowl. Take the bowl with the Oreo crumbs and place half sandwich cookie on top to use as a mouth. Pipe around and a bit on top of the mouth and then place the eyes and the red nose and using the light brown mixture, pipe one eyebrow.
Enjoy and happy Purim!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!