בס"ד
אני מאוד אוהבת במבה (וזו לא פרסומת, זה באמת החטיף המלוח שאני הכי אוהבת), אך כמובן בפסח אין לנו את האפשרות לאכול במבה, אז מחפשים חטיפים אחרים לנשנש.
מפה לשם, כמעט בכל שנה בפסח אנחנו קונים תפוצ'יפס ואני לא כל כך מתחברת לחטיף הזה, אז מה עשיתי הפעם?
ראיתי בספר בישול של אן לודר - the kosher Celiac's Passover, מתכון לדג בציפוי תפוצ'יפס.
בשנים עברו כמעט ולא יצא לי לאפות משהו לפסח, כי להכשיר תנור זה פשוט סיפור וסוף סוף כשקנינו טוסטר אובן קטן לפסח, המתכונים התחילו יותר לזרום.
אז את המתכון של אן לודר שיניתי ממש מעט, ואני החלטתי להשתמש דווקא בסלמון שאנחנו מאוד אוהבים.
לפי המתכון המקורי ניתן להשתמש גם בסול, קרפיון ודגים דומים.
המתכון כמובן מתאים לפסח, ללא חשש קטניות וללא שרויה.
המרכיבים:
6 חתיכות סלמון, ללא עור
2 ביצים
1 לימון קטן
פלפל שחור לפי הטעם או כ-1/4 כפית
שמן זית לשימון התבנית ולזילוף על הדגים
100 גרם תפוצ'יפס, מפורר היטב
אופן ההכנה:
משמנים תבנית תנור או טוסטר אובן.
שוטפים את נתחי הדג ומייבשים היטב בנייר סופג.
סוחטים את הלימון לקערה. מוסיפים את הביצים והפלפל השחור ומערבבים (אם מעדיפים מליחות נוספת חוץ מהתפוצ'יפס אז מוסיפים מעט מלח לקערה).
בקערה נפרדת מניחים את התפוצ'יפס ההמפורר וטובלים את הדגים משני הצדדים בביצה ואז בפירורי התפוצ'יפס. מניחים בתבנית המשומנת ומזלפים מעל עוד מעט שמן זית.
מעבירים לאפייה בטוסטר אובן שחומם כמה דקות מראש על 190 מעלות חימום עליון ותחתון כ-20 דקות.
מגישים ובתאבון!
אני מאוד אוהבת במבה (וזו לא פרסומת, זה באמת החטיף המלוח שאני הכי אוהבת), אך כמובן בפסח אין לנו את האפשרות לאכול במבה, אז מחפשים חטיפים אחרים לנשנש.
מפה לשם, כמעט בכל שנה בפסח אנחנו קונים תפוצ'יפס ואני לא כל כך מתחברת לחטיף הזה, אז מה עשיתי הפעם?
I love Bamba (and this is not an advertisement, it is my favorite snack), but of course in Passover, we don't have that option, so we look for other snacks.
Almost every Passover we buy potato chips and since I don't like it that much, this time I made this.
Almost every Passover we buy potato chips and since I don't like it that much, this time I made this.
ראיתי בספר בישול של אן לודר - the kosher Celiac's Passover, מתכון לדג בציפוי תפוצ'יפס.
בשנים עברו כמעט ולא יצא לי לאפות משהו לפסח, כי להכשיר תנור זה פשוט סיפור וסוף סוף כשקנינו טוסטר אובן קטן לפסח, המתכונים התחילו יותר לזרום.
אז את המתכון של אן לודר שיניתי ממש מעט, ואני החלטתי להשתמש דווקא בסלמון שאנחנו מאוד אוהבים.
לפי המתכון המקורי ניתן להשתמש גם בסול, קרפיון ודגים דומים.
המתכון כמובן מתאים לפסח, ללא חשש קטניות וללא שרויה.
I saw on Anne Luder's cookbook - The kosher Celiac's Passover, a recipe for oven-baked fish using potato chips.
Few years ago I didn't have the chance to bake, since koshering the oven is quite a fuss, so eventually, when we bought a small toaster oven, the recipes started flowing.
So the recipe of Anne Luder I only changed a bit, and I decided to use salmon because we really love this fish.
The original recipe calls for carp, flounder and similar fishes.
The recipe, of course, is suitable for Passover, and for non Gebrokts eaters.
Few years ago I didn't have the chance to bake, since koshering the oven is quite a fuss, so eventually, when we bought a small toaster oven, the recipes started flowing.
So the recipe of Anne Luder I only changed a bit, and I decided to use salmon because we really love this fish.
The original recipe calls for carp, flounder and similar fishes.
The recipe, of course, is suitable for Passover, and for non Gebrokts eaters.
המרכיבים:
6 חתיכות סלמון, ללא עור
2 ביצים
1 לימון קטן
פלפל שחור לפי הטעם או כ-1/4 כפית
שמן זית לשימון התבנית ולזילוף על הדגים
100 גרם תפוצ'יפס, מפורר היטב
אופן ההכנה:
משמנים תבנית תנור או טוסטר אובן.
שוטפים את נתחי הדג ומייבשים היטב בנייר סופג.
סוחטים את הלימון לקערה. מוסיפים את הביצים והפלפל השחור ומערבבים (אם מעדיפים מליחות נוספת חוץ מהתפוצ'יפס אז מוסיפים מעט מלח לקערה).
בקערה נפרדת מניחים את התפוצ'יפס ההמפורר וטובלים את הדגים משני הצדדים בביצה ואז בפירורי התפוצ'יפס. מניחים בתבנית המשומנת ומזלפים מעל עוד מעט שמן זית.
מעבירים לאפייה בטוסטר אובן שחומם כמה דקות מראש על 190 מעלות חימום עליון ותחתון כ-20 דקות.
מגישים ובתאבון!
Ingredients:
6 salmon slices, skinless
2 eggs
1 small lemon
black pepper to taste or about 1/4 tsp.
olive oil to grease the pan and a bit more for drizzling over the fish
100-gram potato chips (crisps), crushed finely
Preparation:
Grease a baking pan. Rinse the fish and pat dry it well using a paper towel.
Squeeze the juice of the lemon into a bowl, add the eggs and black pepper and mix (If you want extra saltiness, except the salt coming from the potato chips then add it to the bowl).
Place the potato chips crumbs on another bowl and dip the fish on both sides in the egg mixture and then the potato crumbs mixture.
Place on the greased pan and drizzle with olive oil.
Transfer to a toaster oven that was preheated a few minutes earlier to 190C lower and upper heating and bake for 20 minutes.
Serve and enjoy!
6 salmon slices, skinless
2 eggs
1 small lemon
black pepper to taste or about 1/4 tsp.
olive oil to grease the pan and a bit more for drizzling over the fish
100-gram potato chips (crisps), crushed finely
Preparation:
Grease a baking pan. Rinse the fish and pat dry it well using a paper towel.
Squeeze the juice of the lemon into a bowl, add the eggs and black pepper and mix (If you want extra saltiness, except the salt coming from the potato chips then add it to the bowl).
Place the potato chips crumbs on another bowl and dip the fish on both sides in the egg mixture and then the potato crumbs mixture.
Place on the greased pan and drizzle with olive oil.
Transfer to a toaster oven that was preheated a few minutes earlier to 190C lower and upper heating and bake for 20 minutes.
Serve and enjoy!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!