בס"ד
עדשים הן קטניה נפלאה וטעימה, אבל למה בכלל כדאי לצרוך אותה? הו הו תתפלאו לגלות כמה היא מעולה!
1. סיבים רבותיי, סיבים!
הסיבים התזונתיים חשובים למערכת העיכול. מסייעים להפחית את רמות הסוכר והכולסטרול בדם ואף מפחיתים את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס.
2. אינדקס גליקמי נמוך
אם כבר עסקנו בסוכר בדם, כדאי לדעת כי העדשים בעלות ערך גליקמי נמוך. כלומר, העדשים הן פחמימה שאינה מתפרקת מהר, ובכך הגוף לא צריך להתמודד עם כמות סוכר גדולה שהתפרקה בבת אחת.
כמובן שאין לצרוך בהגזמה, שכן העדשים הן עדיין פחמימה.
3. בריא ללב
בנוסף לסיבים המסייעים בהפחתת הכולסטרול, בעדשים תמצאו מגוון
ויטמינים ומינרלים כאשלגן, מגנזיום, ויטמין B1, אבץ, ברזל וחומצה פולית, העוזרים להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
4. מקור טוב לחלבון
העדשים מהוות מקור מצויין לחלבונים. החלבונים חשובים לגוף האדם, מכיוון שהם מספקים אנרגיה, בונים את השרירים, חשובים לבניית התאים והרקמות בגוף ועוד.
5. טובים לירידה במשקל
העדשים תורמות לתחושת שובע והן יחסית דלות בקלוריות עם כ-230 קלוריות לכוס עדשים מבושלות . כמובן שאין כאן נוסחת קסם לירידה במשקל, שכן אם תאכלו הרבה, תעלו במשקל.
6. נוגדי חמצון
רבות מדובר על נוגדי החמצון (אנטי אוקסידנטים), אבל מה זה בעצם? חמצון הוא תגובה כימית העלולה לייצר רדיקלים חופשיים, שעלולים להוביל לפגיעה בתאי הגוף.
נוגדי החמצון עוזרים להילחם בפגיעה הזו, ובכך תורמים להגנה מפני אותם רדיקלים חופשיים המזיקים לגוף ועלולים לגרום למחלות קשות לא עלינו.
7. טובים לראייה
העדשים הכתומות מכילוות בטא קרוטן העוזר לשיפור הראייה והעדשים הירוקות (חומות) מכילות לוטאין, האמור להאט את תהליך הזדקנות העין ומניעת קטרקט.
השתכנעתם?
מוזמנים להכין את אחד מהמתכונים הבאים עם עדשים: מרק עדשים, מג'דרה עדשים ואורז ותבשיל עדשים.
כמובן שאין במידע האמור להחליף ייעוץ רופא, ובכל שאלה יש לגשת לרופא מומחה.
Of course, this information should not be replaced by a doctor's advice, and any question should be referred to a specialist.
עדשים הן קטניה נפלאה וטעימה, אבל למה בכלל כדאי לצרוך אותה? הו הו תתפלאו לגלות כמה היא מעולה!
Lentils are a wonderful and delicious legume, but why should you consume it? You'll be surprised by its benefits.
1. סיבים רבותיי, סיבים!
הסיבים התזונתיים חשובים למערכת העיכול. מסייעים להפחית את רמות הסוכר והכולסטרול בדם ואף מפחיתים את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס.
2. אינדקס גליקמי נמוך
אם כבר עסקנו בסוכר בדם, כדאי לדעת כי העדשים בעלות ערך גליקמי נמוך. כלומר, העדשים הן פחמימה שאינה מתפרקת מהר, ובכך הגוף לא צריך להתמודד עם כמות סוכר גדולה שהתפרקה בבת אחת.
כמובן שאין לצרוך בהגזמה, שכן העדשים הן עדיין פחמימה.
3. בריא ללב
בנוסף לסיבים המסייעים בהפחתת הכולסטרול, בעדשים תמצאו מגוון
ויטמינים ומינרלים כאשלגן, מגנזיום, ויטמין B1, אבץ, ברזל וחומצה פולית, העוזרים להפחית את הסיכון למחלות לב וכלי דם.
4. מקור טוב לחלבון
העדשים מהוות מקור מצויין לחלבונים. החלבונים חשובים לגוף האדם, מכיוון שהם מספקים אנרגיה, בונים את השרירים, חשובים לבניית התאים והרקמות בגוף ועוד.
5. טובים לירידה במשקל
העדשים תורמות לתחושת שובע והן יחסית דלות בקלוריות עם כ-230 קלוריות לכוס עדשים מבושלות . כמובן שאין כאן נוסחת קסם לירידה במשקל, שכן אם תאכלו הרבה, תעלו במשקל.
6. נוגדי חמצון
רבות מדובר על נוגדי החמצון (אנטי אוקסידנטים), אבל מה זה בעצם? חמצון הוא תגובה כימית העלולה לייצר רדיקלים חופשיים, שעלולים להוביל לפגיעה בתאי הגוף.
נוגדי החמצון עוזרים להילחם בפגיעה הזו, ובכך תורמים להגנה מפני אותם רדיקלים חופשיים המזיקים לגוף ועלולים לגרום למחלות קשות לא עלינו.
7. טובים לראייה
העדשים הכתומות מכילוות בטא קרוטן העוזר לשיפור הראייה והעדשים הירוקות (חומות) מכילות לוטאין, האמור להאט את תהליך הזדקנות העין ומניעת קטרקט.
השתכנעתם?
מוזמנים להכין את אחד מהמתכונים הבאים עם עדשים: מרק עדשים, מג'דרה עדשים ואורז ותבשיל עדשים.
כמובן שאין במידע האמור להחליף ייעוץ רופא, ובכל שאלה יש לגשת לרופא מומחה.
1. fibers, ladies and gentleman, fibers!
The fibers are essential for digestion. They help in reducing sugar levels and cholesterol in the blood and even reduce the risk of colon cancer.
2. Low glycemic index
2. Low glycemic index
Since we discussed the sugar levels in the blood, you should also know that lentils have a low glycemic index. Meaning, the lentils are carbohydrates that don't disintegrate quickly. Thus the body doesn't have to deal with a large portion of sugar that was disintegrated at once.
Of course, don't over consume it, after all, they are still carbohydrates.
3. Healthy heart
3. Healthy heart
In addition to the fibers that help reduce cholesterol, lentils contain a variety of vitamins and minerals such as potassium, magnesium, vitamin B1, zinc, iron and folic acid, which help reduce the risk of cardiovascular disease.
4. Good source of protein
4. Good source of protein
Lentils are an excellent source of protein. Protein is vital to the human body, for it provides energy, builds muscle, cells and tissues and more.
5. Good for weight loss
5. Good for weight loss
Lentils contribute to the feeling of satiety and are relatively low in calories with about 230 calories per cup of cooked lentils. Of course, this is not some magic for losing weight, since if you eat a lot, you'll gain those extra pounds.
6. Antioxidants
6. Antioxidants
A lot is being said about antioxidants and their importance, but what is it really?
Oxidation is a chemical reacti0on that can produce free radicals that can cause damage to body cells. Antioxidants help fight those radicals, thus contributing protection against those free radicals that are harmful to the body and can cause serious illnesses.
7. Good for your sight
7. Good for your sight
The orange lentils contain beta-carotene, which helps in improving vision, and the green (brown) lentils contain lutein, which is meant to slow the eye's aging and prevent cataracts.
So, were you convinced to add lentils to your diet?
If so, you can prepare one of these recipes found on my blog: Lentils soup, lentil and rice mujaddara and lentils casserole.
So, were you convinced to add lentils to your diet?
If so, you can prepare one of these recipes found on my blog: Lentils soup, lentil and rice mujaddara and lentils casserole.
Of course, this information should not be replaced by a doctor's advice, and any question should be referred to a specialist.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!