12/05/2021

איך להכין סופגניות קלאסיות עם ריבה

בס"ד

סופגנייה קלאסית במילוי ריבה מוחזקת ביד



עם כל החידושים במילויי הריבות, אני מוצאת שהמילוי הכי טעים שיש לסופגנייה זה המילוי הפשוט של ריבת תות.
אז הפעם הכנתי סופגניות קלאסיות במילוי ריבת תות ויצאו סופגניות חבל"ז! 

ביס מסופגניה קלאסית במילוי ריבה



המתכון לסופגניות מבוסס על מתכון מהחוברת "טעימות של אושר" גיליון 8 שחילקו בסופר אושר עד בחנוכה. המתכון הוא של תמי פילפ, אך אני עשיתי בו כמה שינויים קטנים. 

דבר ראשון, במתכון המקורי זמן התפיחה השני היה מאוד קצר לטעמי, מהיכרות עם ניסיונות עבר להכנת סופגניות. השינוי השני היה הוספת גלוטן. 

הוספת גלוטן היא לא חובה, אבל היא עוזרת מאוד לבצק לשמור על צורתו. במיוחד אם מדובר בבצק שצריך לתפוח הרבה זמן או בצק המכיל ביצים או חמאה בכמות רבה. ושינויים קלים נוספים עשיתי באופן ההכנה של הבצק.

שינוי נוסף שעשיתי, אבל פה זה כבר לא בדיוק שינוי, זה פשוט הקטנת כמות המרכיבים. כל מתכון לסופגניות בא בחצי קילו או קילו, וזה הרבה מאוד סופגניות.
אני רציתי להכין סופגניות בדיוק לכמה שנאכל, אחרי הכול סופגניות הכי טעים לאכול טרי. 


סופגניה קלאסית אוורירית



מהכמות שהכנתי יצאו לי 11 סופגניות מיני. יכולתי באותה מידה להכין 5 סופגניות גדולות, אבל העדפתי בכוונה להכין קטנות מסיבה אחת פשוטה.
רובנו אוכלים עם העיניים, ושתי סופגניות קטנות מרגיש שאכלנו הרבה יותר מסופגניה אחת גדולה, אז בדיוק בגלל זה הכנתי מיני סופגניות.

הסופגניות המתקבלות כאלה אווריריות, כאלה טעימות ופשוט מושלמות שכבר חשבתי לעצמי: "הייתי צריכה להכין כמות כפולה" 😂😂
תקפידו על התפחה כמו שצריך, על גובה שמן יחסית נמוך, ותקבלו סופגניות באמת נפלאות ומושלמות, והכי חשוב - טעימות טעימות!


מגש עם סופגניות במלית ריבת תות

אל תשכחו לעקוב גם בפייסבוק, בקבוצת הפייסבוק, באינסטגרם וביוטיוב שלי.
ואם מתחשק לכם סופגניות אם מילויים, נסו את המתכון שלי לסופגניות כמו ברולדין.

סופגניות קלאסיות ריבה מיני/מתכון: תמי פילפ עם שינויים שלי - מיכל con delight (כתבתי לפי איך שאני הכנתי)
המדידות נעשו במשקל ובכוסות וכפות מידה אוניברסליים
המרכיבים:
250 גרם קמח לבן, מנופה
1/2 כף שמרים יבשים
1/2 כף גלוטן (לא חובה, אבל מומלץ)
1/8 כוס סוכר
1/4 כוס + 1/8 כוס חלב
1 ביצה L
25 גרם חמאה, מומסת
1/2 כף וודקה או ברנדי

ספריי שמן, לשימון הקערה והבצק
שמן קנולה, לטיגון עמוק
ריבת תות אמיתית איכותית

אופן ההכנה:
1.בקערת מיקסר מערבבים קמח ושמרים.
2.מוסיפים סוכר וגלוטן ומערבבים היטב.
3.מוסיפים את החלב, הביצה, החמאה והוודקה ולשים במהירות 2 במיקסר כ-10 דקות. מתקבל בצק חלק, גמיש ולא דביק.
4.אוספים את הבצק לכדור חלק ועגול. 
5.מעבירים לקערה משומנת בספריי שמן או שמן רגיל ומצפים את הכדור בשמן מכל צידיו.
6.מניחים לתפוח מכוסה בניילון נצמד כשעה או עד הכפלת הנפח.
7.בסיום ההתפחה מחלקים את הבצק לכדורים שווים. אני שקלתי את הכדורים - יצאו לי 10 כדורים במשקל של כ-40 גרם ו-1 כדור במשקל של כ50 גרם.
8.לאחר שסיימנו לחלק את הכדורים, לוקחים כדור בצק אחד. סוגרים את כל קצוותיו לפינה אחת ומתחילים לגלגל את הכדור על משטח עבודה לקבלת כדור חלק.
9.ממשיכים כך עם יתר הכדורים, ובסיום מניחים את הכדורים על ניירות אפייה החתוכים לריבועים.
10.מניחים בצד כשהם מכוסים לתפיחה שנייה של כשעה, עד שהם מכפילים את נפחם.
11.כשמגיע הזמן, מחממים שמן עמוק ל160 מעלות. מומלץ שגובה השמן לא יהיה גבוה מדי.
12.מכניסים כ-3-4 כדורים בכל פעם, כאשר החלק העליון שלהם פונה למטה.
13.מטגנים כ-2 דקות מצד אחד, לאחר מכן הופכים, מסירים את נייר האפייה ומטגנים עוד 2 דקות.
14.מחכים שהסופגניות יתקררו מעט ואז עם צנתר עושים חור במרכז הסופגניה וממלאים בריבה באמצעות שקית זילוף וצנתר.
15.מפדרים היטב באבקת סוכר ובתאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use