2/11/2018

חיתוכיות שוקולד צ'יפס - Chocolate chip bars

Yum
בס"ד

chocolate chip cookie bars

לפני כמה שנים טובות, קרובת משפחה שלי הכינה לאירוע חיתוכיות שוקולד צ'יפס. ניסיתי לברר איתה מה המתכון לחיתוכיות המושלמות האלה.

A few years ago, A relative of mine made chocolate chip bars for an occasion. I asked her about that recipe of those perfect bars.



 

התברר שהיא פשוט השתמשה במתכון לעוגיות השוקולד צ'יפס על גב אריזת השוקולד צ'יפס של חברת אופנהיימר, המירה את המרגרינה בשמן ואפתה כעוגה.

מאז שכחתי מאותו מתכון, עד שעלה בי לפני כמה ימים הזכרון באותו מתכון טעים. הפעם החלטתי לצמצם כמה שאפשר את כמויות הסוכר, להוריד מכמות הקמח (לפי כמה המלצות שראיתי ברחבי האינטרנט) ולאפות מעט שונה ממה שרשום על גב האריזה.
התקבלו חיתוכיות כל כך טעימות, ומתוקות מספיק כי יש מספיק שוקולד בכל ביס. הכי מומלץ להגיש טרי, אך גם כשהן לא חמות הן נעלמות במהירות. פשוט תענוג של חיתוכיות שוקולד צ'יפס שלוקח פחות מחצי שעה, מההכנה ועד לביס הראשון :-) .


It turned out that she used the chocolate chip cookie recipe on the back of the Opheneimer's chocolate chip pack and just substituted the margarine with oil and baked as a cake.

Since then I completely forgot about the recipe, until it came to me couple of days ago. This time I decided to deduct the amount of sugar as much as possible with the amount of flour (according to couple recommendations I saw online) and bake differently from what the recipe on the package said. I got delicious chocolate chip cake bars that were sweet enough as there is enough chocolate on every bite. It is really recommended to serve it fresh, but they tend to disappear even when they are not warm. It is just a delight of chocolate chips bars that take no more than 30 minutes from prep time till the first bite :-) .


chocolate chip cake bar חיתוכיות שוקולד צ'יפס

ונגלה לכם טיפ קטן באפייה למקרה ולא ידעתם:
במתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס יש סוכר חום, נכון? אז כן הסוכר נותן צבע, אבל למה כמעט בכל מתכון שמופיע בו סוכר חום יש גם סודה לשתייה?
הסוכר החום ומרכיבים אחרים כמיץ לימון, חומץ ועוד אשר תורמים טעם נפלא לעוגות ועוגיות הם בעצם חומציים, והדרך היחידה (למיטב ידיעתי) שניתן לנטרל את אותה חומציות ומרירות היא על ידי הוספת אבקת סודה. לא אבקת אפייה, אלא רק אבקת סודה. אבקת אפייה מכילה רק כשליש אבקת סודה והיתר מרכיבים אחרים, ולכן לא נקבל את אותו אפקט.


And let me tell you a little tip in case you didn't know it already:
On almost every chocolate chip cookie recipe there is brown sugar, right? so yeah it gives the cookie its color, but why almost every recipe containing brown sugar, also contains baking soda?
Brown sugar and other ingredients like lemon juice, vinegar and more which adds wonderful flavor to cookies and baked goods are acidic, and the only way (as far as I know) to neutralize it is by using baking soda. Not baking powder, as baking powder contains only a third of baking soda and the rest is other ingredients so you don't get the same effect.

חיתוכית שוקולד ציפס chocolate chips bar

המרכיבים לתבנית 32X26 ס"מ:
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום דחוס
1 כפית אבקת סודה
250 גרם שוקולד צ'יפס 
קמצוץ מלח
2 ביצים L
3/4 כוס שמן קנולה
2 כפיות תמצית וניל

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות, טורבו.
מערבבים היטב את הקמח, סוכר לבן, סוכר חום, אבקת סודה, שוקולד צ'יפס ומלח. מוסיפים את הביצים, שמן ותמצית וניל ומערבבים היטב. אפשר ללוש אם יותר קל לאחד את כל המרכיבים. מעבירים לתבנית עם נייר אפיה ומשטחים. אופים באמצע התנור כ-20 דקות ומניחים להתקרר מעט לפני ההגשה. מומלץ במיוחד להגיש טרי כשהשוקולד צ'יפס עדיין נוזליים מעט. 


Ingredients for 32X26cm pan:
2 cups flour
1/2 cup white sugar
1/2 cup packed brown sugar
1 tsp. baking soda
250 gram dark chocolate chips
pinch of salt
2 L eggs
3/4 cup canola oil
2 tsp. vanilla extract

Preparation:
Preheat oven to 200C/400F, tubro.
Mix the flour, sugars, baking soda, chocolate and salt. Add eggs, oil and vanilla extract and mix well. If needed, knead by hand to mix it well. Transfer to a baking pan with baking paper and flatten the mixture. Bake at middle rack for 20 minutes and let cool a bit before eating. It is beast served fresh when the chocolate chips are still a bit melty.