בס"ד
תנובה יצאו עם מגוון מוצרים חדשים לרגל חג השבועות ומכיוון שקיבלתי את המוצרים החדשים להתנסות, החלטתי להכין מאחד מהם מתכון לפחזניות גבינה במילוי זיתים.
המוצרים שקיבלתי לסקירה היו: גבינת שמנת בטעם פלפל חלפיניו, פתיתי מוצרלה, קרם פרש, גבינה בולגרית 5% בפרוסות וקרם גבינת שמנת בנוסח טוסקנה.
אני החלטתי להכין פחזניות גבינה עם פתיתי המוצרלה שיצאו זהובות ומושלמות. את שאר המוצרים טרם ניסיתי, אך אשתדל לעדכן את הרשומה לאחר שאנסה אותם ואכתוב את דעתי עליהם.
ראיתי מתכון לכדורי גבינה בספר שנקרא Mary Berry's supper for friends, וזה מה שנתן לי את ההשראה בסוף למתכון הזה. את המתכון המקורי החלטתי לשנות די הרבה ובנוסף להעדיף לאפות ולא לטגן, התוצאה הייתה מעין פחזניות טעימות ומלוחות. שימו לב שזה לא קינוח.
מתכון מעולה לשבועות ולכל זמן, ממש חטיפים קטנים שיכולים לשמש כפינגר פוד מצויין.
המרכיבים ל-12 פחזניות:
1 כוס מים חמים
50 גרם חמאה
1 כוס קמח
1 ביצה L
1 חלמון L
1 כוס פתיתי מוצרלה
1/2 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור
זיתים ללא גרעינים
* תיבול ניתן לפי מה שכתבתי או לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות, טורבו.
ממיסים את החמאה במיקרו ומערבבים עם המים החמים. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את הביצה השלמה והחלמון ומערבבים שוב. מבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד שנוצר מעין בצק דביק (דומה לבצק רבוך של הפחזניות), מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
מוסיפים פנימה את פתיתי המוצרלה, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
עובדים עם ידיים רטובות ולוקחים חתיכות בצק, יוצרים עיגל, משטחים, ממלאים בזיתים וסוגרים לכדור.
אופים כ-25 דקות ובתאבון, זהירות זה חם!
תנובה יצאו עם מגוון מוצרים חדשים לרגל חג השבועות ומכיוון שקיבלתי את המוצרים החדשים להתנסות, החלטתי להכין מאחד מהם מתכון לפחזניות גבינה במילוי זיתים.
Tnuva hae launched new products for Shavuot holiday and because I got them to try, I have decided to use one of them in my cheese puffs filled with olives.
המוצרים שקיבלתי לסקירה היו: גבינת שמנת בטעם פלפל חלפיניו, פתיתי מוצרלה, קרם פרש, גבינה בולגרית 5% בפרוסות וקרם גבינת שמנת בנוסח טוסקנה.
The new products I got to review were: jalapeno flavored cream cheese, mozzarella flakes, cream fraiche, slices of 5% Bulgarian cheese and Tuscany style cream cheese.
כך הבצק נראה לאחר הבישול This is how the dough looks like after cooking it |
אני החלטתי להכין פחזניות גבינה עם פתיתי המוצרלה שיצאו זהובות ומושלמות. את שאר המוצרים טרם ניסיתי, אך אשתדל לעדכן את הרשומה לאחר שאנסה אותם ואכתוב את דעתי עליהם.
ראיתי מתכון לכדורי גבינה בספר שנקרא Mary Berry's supper for friends, וזה מה שנתן לי את ההשראה בסוף למתכון הזה. את המתכון המקורי החלטתי לשנות די הרבה ובנוסף להעדיף לאפות ולא לטגן, התוצאה הייתה מעין פחזניות טעימות ומלוחות. שימו לב שזה לא קינוח.
מתכון מעולה לשבועות ולכל זמן, ממש חטיפים קטנים שיכולים לשמש כפינגר פוד מצויין.
I have decided to make cheese puffs using the mozzarella flakes and they came out golden and perfect. The rest of the products I haven't tried yet, but I will try to update this post after I will try them.
I saw a recipe of something that looks like cheese balls from Mary Berry's supper for friends cookbook and that is what inspired me to make these cheese puffs. I decided not to stick with the original recipe and have changed it quite a bit, including baking it and not frying it, the result was tasty salty cheese puffs, pay attention it is not a dessert.
This recipe is excellent for Shavuot and basically any time, a real small snacks that can be used as an excellent finger food.
המרכיבים ל-12 פחזניות:
1 כוס מים חמים
50 גרם חמאה
1 כוס קמח
1 ביצה L
1 חלמון L
1 כוס פתיתי מוצרלה
1/2 כפית מלח
1/8 כפית פלפל שחור
זיתים ללא גרעינים
* תיבול ניתן לפי מה שכתבתי או לפי הטעם.
אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-200 מעלות, טורבו.
ממיסים את החמאה במיקרו ומערבבים עם המים החמים. מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים את הביצה השלמה והחלמון ומערבבים שוב. מבשלים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב עד שנוצר מעין בצק דביק (דומה לבצק רבוך של הפחזניות), מורידים מהאש ומעבירים לקערה.
מוסיפים פנימה את פתיתי המוצרלה, המלח והפלפל ומערבבים היטב.
עובדים עם ידיים רטובות ולוקחים חתיכות בצק, יוצרים עיגל, משטחים, ממלאים בזיתים וסוגרים לכדור.
אופים כ-25 דקות ובתאבון, זהירות זה חם!
Ingredients for 12 puffs:
1 cup hot water
50 gram butter
1 cup flour
1 L egg
1 L egg yolk
1 cup mozzarella flakes
1/2 tsp. salt
1/8 tsp. black pepper
pitted olives
*You can season according to my quantities or to your liking.
Preparation:
Preheat oven to 200C, turbo.
Melt the butter in the microwave and then mix with the water. Add flour and mix well. Add the whole egg and egg yolk and mix well. Place on a high heat and cook while mixing, until you get a sticky dough (resembles to éclair dough), take off the heat and transfer to a bowl. Add the seasoning and mozzarella and mix well.
Work with wet hands, take a piece of the dough, shape into a ball, flatten, fill with olives and close to a ball.
Bake for 25 minutes and enjoy, be careful it's warm!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!