8/25/2018

מאפינס דבש שלמות - Perfect honey muffins

בס"ד


מתכון נפלא לעוגת דבש במילוי קצפת, התחלה מעולה לשנה טובה ומתוקה.

Wonderful recipe for honey cake filled with cream, a perfect start for a sweet and wonderful year.
עוגת דבש honey cake

בראש השנה חייב לאכול עוגת דבש. אישית, אני פחות אוהבת עוגות דבש, אבל עוגת הדבש הזו היא פשוט להיט שכל מי שלא אוהב עוגות דבש, יחסל אותה במהירות!
המתכון המצויין לעוגת הדבש הוא של הקונדיטור נמרוד שרייבר, שאני רק הוספתי למתכון קצפת ממותקת, שיניתי מעט מהמרכיבים שבו והחלטתי לאפות בתבניות מאפינס אישיות.

On Rosh Hashana, you gotta eat honey cake. Personally, I don't like honey cakes much, but this one is a sure pleaser that any honey cake hater will love!
This is a recipe of Nimrod Shriver and I decided to bake it into muffin tins, change a bit the ingredients and add whipped cream inside.



honey muffins




המרכיבים ל-8 מאפינס:
100 מ"ל תה צונן (כלומר מים שערבבתם עם תמצית תה, השתמשתי בויסצוקי רגיל)
200 גרם דבש
50 גרם סילאן (השתמשתי בדבש)
2 ביצים L
190 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית אבקת סודה לשתייה
100 גרם סוכר
1/4 כפית קינמון (לא היה לי)
קורט ציפורן או ג'ינג'ר (לא היה לי)

ספריי שמן לשימון התבנית

לסירופ:
100 מ"ל מים
50 גרם דבש
50 גרם סוכר

אופן ההכנה:
מחממים מראש תנור ל-170 מעלות, טורבו.
מערבבים יחדיו את התה, הדבש, הסילאן והביצים.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, אבקת הסודה לשתייה, הסוכר, הקינמון והציפורן ומערבבים עד שמתאחד.
מעבירים לתבניות מאפינס עם חור במרכז משומנות ואופים כ-25 דקות.
לקראת סוף האפייה, מערבבים יחדיו בסיר את הסוכר, הדבש והמים, ומבשלים עד שהסוכר נמס כ-2-3 דקות ומורידים מהאש.
מוציאים בזהירות את המאפינס מהתבנית ויוצקים את הסירופ מעל.
מניחים לעוגות מעט להתקרר ומקציפים קצפת עם מעט סוכר ומזלפים בתוך העוגות ועל העוגות.
בתאבון :-)


Ingredients for 8 muffins:
100 ml / 3.38 oz. cold tea (meaning water mixed with a tea bag)
200 gram / 7 oz. honey
50 gram / 1.76 oz. silan (I used honey)
2 L eggs
190 gram / 6.7 oz. flour
1 tsp. baking powder
1/4 tsp. baking soda powder
100 gram / 3.527 oz. sugar
1/4 tsp. cinnamon (I didn't have )
pinch of ginger or cloves (I didn't have)
Oil spray
Syrup:
100 ml / 3.38 oz. water
50 gram / 1.76 oz. honey
50 gram / 1.76 oz. sugar
Preparation:
Preheat oven to 170C/338F, turbo.
Mix together the tea, honey, silan, and eggs.
Add the flour, baking powder, baking soda, sugar, cinnamon and ginger and mix just until unified.
Spray muffin tin with a hole in it with oil spray and transfer the mixture.
Bake for around 25 minutes.
Just before the end of baking, mix together the syrup ingredients in a pot and cook just until the sugar has dissolved for about 2-3 minutes.
When the muffins are done baking, take out of the mold and pour the syrup on top.
Let it chill a bit and then you can pipe with sweetened whipped cream inside and on top.
Enjoy :-)




Linking up at:

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה

Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!

ניוזלטר Subscribe

הירשמו לניוזלטר שלנו לקבלת עדכונים באימייל

Subscribe to get our updates by email

We use Sendinblue as our marketing platform. By Clicking below to submit this form, you acknowledge that the information you provided will be transferred to Sendinblue for processing in accordance with their terms of use