בס"ד
אני ממש אוהבת את הפשטידה הזו - פשטידת בצל עם תחתית בצק, סופר טעימה וקלה להכנה.
הכנתי את פשטידת הבצל הזו כל כך הרבה פעמים, ובד"כ הייתי מכינה אותה לפי העין ולא עם מדידות, אך זו אחת הפעמים שבה החלטתי למדוד וגם לעלות לבלוג.
אני מאוד אוהבת בצל מטוגן, כל עוד מוסיפים אותו למאכל נוסף וגם כאן בפשטידה הזו, הבצל עובר טיגון לפני הכניסה לתנור.
המרכיבים:
מלית:
אני ממש אוהבת את הפשטידה הזו - פשטידת בצל עם תחתית בצק, סופר טעימה וקלה להכנה.
I really love this pie - onion pie with a crust, super yummy and really easy to make.
הכנתי את פשטידת הבצל הזו כל כך הרבה פעמים, ובד"כ הייתי מכינה אותה לפי העין ולא עם מדידות, אך זו אחת הפעמים שבה החלטתי למדוד וגם לעלות לבלוג.
I've made this onion pie for many times now, and I usually just throw the ingredients inside the bowl and not measuring them, but this is one of the times I've decided to measure and upload to the blog.
אני מאוד אוהבת בצל מטוגן, כל עוד מוסיפים אותו למאכל נוסף וגם כאן בפשטידה הזו, הבצל עובר טיגון לפני הכניסה לתנור.
הכנתי בעבר בלי טיגון מקדים, ואומנם הפשטידה טעימה, אך אין מה להשוות לפשטידה שבה הבצל טוגן מראש.
I really love fried onion, as long as it is added to other ingredients and in this onion pie, the onion gets fried before entering the oven.
I made this pie once without frying the onion first, and although it was tasty, there's no comparison when frying the onion.
המרכיבים:
לבצק (אופציונלי - אפשר להכין גם ללא בצק):
1 כוס קמח
1/4 כפית מלח
2 כפות שמן קנולה
1 ביצה L
מלית:
1 כף שמן קנולה
2 בצלים גדולים מאוד, קצוצים
1/2 כוס + 2 כפות פרמזן מגוררת או גבינה צהובה רגילה מגוררת
3 ביצים L
ככפית מלח או יותר לפי הטעם
קמצוץ פלפל שחור
1/2 כוס חלב
1 כוס קמח
תבנית מרובעת 30X30
ספריי שמן או שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה:
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות, טורבו.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומרססים בספריי שמן את נייר האפייה.
מערבבים יחדיו את חומרי הבצק, רק עד לקבלת בצק.
מרדדים למרובע דק עד מה שאפשר, מעבירים לתבנית ובמידה והמרובע קטן מדי, מותחים שיכסה את תחתית התבנית או את רובה.
מטגנים בכף השמן את הבצל על אש גבוהה-בינונית כ-10 דקות, או עד שמזהיב.
מעבירים לקערה ומערבבים ביחד עם יתרת החומרים.
משטחים על גבי הבצק ואופים בין 35-40 דקות.
Ingredients:
Dough (optional - you can make without the dough):
1 cup flour
1/4 tsp. salt
2 Tbsp. canola oil
1 L egg
Dough (optional - you can make without the dough):
1 cup flour
1/4 tsp. salt
2 Tbsp. canola oil
1 L egg
Filling:
1 Tbsp. canola oil
2 very large onions, chopped
1/2 cup + 2 Tbsp. grated Parmesan or other grated cheese
3 L eggs
About 1 tsp. salt or more according to flavor
pinch of black pepper
1/2 cup milk
1 cup flour
1 Tbsp. canola oil
2 very large onions, chopped
1/2 cup + 2 Tbsp. grated Parmesan or other grated cheese
3 L eggs
About 1 tsp. salt or more according to flavor
pinch of black pepper
1/2 cup milk
1 cup flour
30X30cm (11.8X11.8inch) square pan
oil spray or oil for greasing
oil spray or oil for greasing
Preparation:
Preheat oven to 180C/356F, turbo.
Arrange the pan with baking paper and grease the paper with the spray.
Mix together the dough ingredients, just until you get a dough.
Roll it into a thin square, transfer into the pan and if the square is too small, just stretch the dough so it will cover the bottom of the pan or most of it.
Fry the onion with one tablespoon of oil on a high-medium heat for 10 minutes, or until golden.
Transfer into a bowl and mix with the rest of the ingredients.
Flatten onto the dough and bake for 35-40 minutes.
Preheat oven to 180C/356F, turbo.
Arrange the pan with baking paper and grease the paper with the spray.
Mix together the dough ingredients, just until you get a dough.
Roll it into a thin square, transfer into the pan and if the square is too small, just stretch the dough so it will cover the bottom of the pan or most of it.
Fry the onion with one tablespoon of oil on a high-medium heat for 10 minutes, or until golden.
Transfer into a bowl and mix with the rest of the ingredients.
Flatten onto the dough and bake for 35-40 minutes.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!