בס"ד
כשאמא שלי מבקשת, חייבים להכין והפעם הכנו קרעפלך האהובים מאוד על אימי. הקרעפלך הפעם מגיעים במגוון מילויים טעימים ומעולים במרק ירקות או מרק בשרי.
את הקרפלך לרוב אוכלים לפני צום יום כיפור, אולם הם מתאימים לכל זמן ונראה לי שמי שאוהב, בוחר לאכול אותם כל הזמן. אני אישית פחות מתחברת לטעם הקרפלך, אך הם בהחלט יצאו מאוד טעימים.
הקרעפלך כאן מגיעים בשלושה מילויים: מילוי בטטה ובצל, מילוי תפוח אדמה ובצל ומילוי עוף קצוץ.
הפעם המתכון הוא רק לקרפלך מכיוון שמבחינת מרק, הכנו מרק פשוט עם ירקות וגרונות הודו. אתם יכולים להכין איזה מרק שאוהבים ולקראת סוף הבישול של המרק להוסיף את הקרפלעך ולבשל עד שמוכן (כ10-15 דקות).
למען האמת אם אתם לא בוחרים במילוי הבשר, הקרפלך האלה מתאימים גם לטבעונים.
המרכיבים לבצק (מבוסס על המתכון הזה):
2 כוסות קמח
1 כוס מים
1 כפית מלח
1 כף שמן זית
2 כפיות קורנפלור
קמח לקימוח המשטח
למליות:
מלית 1:
1 תפוח אדמה גדול
מלח ופלפל שחור
1 בצל גדול קצוץ דק, שמתחלק בין שלושת המליות
שמן
מלית 2:
1 בטטה בינונית
מלח ופלפל שחור
חלק מהבצל שבמלית 1
מלית 3:
2 שוקי עוף, להוריד הבשר מהעצם
שמן
מלח ופלפל שחור
כרבע כפית כמון
חלק מהבצל שבמלית 1
אופן ההכנה:
מכינים קודם את המליות:
מטגנים את הבצל במעט שמן עד שנהיה זהוב ורך.
קולפים את תפוח האדמה, חותכים לחתיכות ומבשלים בקופסה אטומה במיקרו כ-4 דקות. במידה ולא התרכך, מכניסים לעוד כמה דקות עד לריכוך מלא ומרסקים לפירה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מעט מהבצל ומניחים בצד.
מכינים את המלית ה-2:
מקלפים את הבטטה, חותכים לחתיכות וכמו עם התפוח אדמה, גם כאן מבשלים במיקרו בקופסה סגורה עד שהבטטה מתרככת לגמרי. מועכים לפירה ומתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מהבצל.
מכינים את המלית ה-3:
מטגנים את חתיכות השוק בלי העצם במחבת עם מעט שמן. מתבלים בכמון, מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שמוכן. מורידים מהאש וקוצצים דק. מערבבים ביחד עם יתרת הבצל ומניחים לכל המליות להתקרר.
מכינים את בצק הקרפלך:
לשים יחדיו את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. הבצק אולי יהיה רטוב וזה בסדר. לאחר שלשתם, מניחים בצד לשתי דקות ואז ממשיכים ללוש מעט על משטח מקומח. מרדדים לעלה דק, אך לא יותר מדי דק, וקורצים לעיגולים. לפני שממלאים, חשוב לוודא שהעיגולים לא נדבקו למשטח ובמידת הצורך לקמח את העיגול קלות. ממלאים באחת המליות וסוגרים לחצי עיגול. את שני הקצוות של העיגול סוגרים יחדיו לצורת הקרפלך. מבשלים במרק כ-10-15 דקות או עד שמוכן ובתאבון :-) .
כשאמא שלי מבקשת, חייבים להכין והפעם הכנו קרעפלך האהובים מאוד על אימי. הקרעפלך הפעם מגיעים במגוון מילויים טעימים ומעולים במרק ירקות או מרק בשרי.
When my mother asks something, you got to make it and this time we made kreplach, which are one of my mom's favorite. This time we made kreplah in variety of flavors and they are great in vegetable soup or meat soup.
את הקרפלך לרוב אוכלים לפני צום יום כיפור, אולם הם מתאימים לכל זמן ונראה לי שמי שאוהב, בוחר לאכול אותם כל הזמן. אני אישית פחות מתחברת לטעם הקרפלך, אך הם בהחלט יצאו מאוד טעימים.
הקרעפלך כאן מגיעים בשלושה מילויים: מילוי בטטה ובצל, מילוי תפוח אדמה ובצל ומילוי עוף קצוץ.
Kreplach are mostly eaten before Yom Kippur fast, but they are suitable for every occasion and I think that if you love them, you'll probably choose to eat them every time. I personally don't like them much, but they definitely turned out great.
The kreplach dumplings come in three fillings: yam and onion, potato an onion and chicken filling.
הפעם המתכון הוא רק לקרפלך מכיוון שמבחינת מרק, הכנו מרק פשוט עם ירקות וגרונות הודו. אתם יכולים להכין איזה מרק שאוהבים ולקראת סוף הבישול של המרק להוסיף את הקרפלעך ולבשל עד שמוכן (כ10-15 דקות).
למען האמת אם אתם לא בוחרים במילוי הבשר, הקרפלך האלה מתאימים גם לטבעונים.
This time the recipe is only for the kreplach dumplings, because as for the soup, we made plain vegetable and Turkey throat soup. You can make any soup you prefer and at the end of cooking, add the kreplach and cook until done (about 10-15 minutes).
Actually, if you don't use the meat filling, this kreplach are suitable for vegan.
המרכיבים לבצק (מבוסס על המתכון הזה):
2 כוסות קמח
1 כוס מים
1 כפית מלח
1 כף שמן זית
2 כפיות קורנפלור
קמח לקימוח המשטח
למליות:
מלית 1:
1 תפוח אדמה גדול
מלח ופלפל שחור
1 בצל גדול קצוץ דק, שמתחלק בין שלושת המליות
שמן
מלית 2:
1 בטטה בינונית
מלח ופלפל שחור
חלק מהבצל שבמלית 1
מלית 3:
2 שוקי עוף, להוריד הבשר מהעצם
שמן
מלח ופלפל שחור
כרבע כפית כמון
חלק מהבצל שבמלית 1
אופן ההכנה:
מכינים קודם את המליות:
מטגנים את הבצל במעט שמן עד שנהיה זהוב ורך.
קולפים את תפוח האדמה, חותכים לחתיכות ומבשלים בקופסה אטומה במיקרו כ-4 דקות. במידה ולא התרכך, מכניסים לעוד כמה דקות עד לריכוך מלא ומרסקים לפירה. מתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מעט מהבצל ומניחים בצד.
מכינים את המלית ה-2:
מקלפים את הבטטה, חותכים לחתיכות וכמו עם התפוח אדמה, גם כאן מבשלים במיקרו בקופסה סגורה עד שהבטטה מתרככת לגמרי. מועכים לפירה ומתבלים במלח ופלפל ומוסיפים מהבצל.
מכינים את המלית ה-3:
מטגנים את חתיכות השוק בלי העצם במחבת עם מעט שמן. מתבלים בכמון, מלח ופלפל וממשיכים לטגן עד שמוכן. מורידים מהאש וקוצצים דק. מערבבים ביחד עם יתרת הבצל ומניחים לכל המליות להתקרר.
מכינים את בצק הקרפלך:
לשים יחדיו את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד. הבצק אולי יהיה רטוב וזה בסדר. לאחר שלשתם, מניחים בצד לשתי דקות ואז ממשיכים ללוש מעט על משטח מקומח. מרדדים לעלה דק, אך לא יותר מדי דק, וקורצים לעיגולים. לפני שממלאים, חשוב לוודא שהעיגולים לא נדבקו למשטח ובמידת הצורך לקמח את העיגול קלות. ממלאים באחת המליות וסוגרים לחצי עיגול. את שני הקצוות של העיגול סוגרים יחדיו לצורת הקרפלך. מבשלים במרק כ-10-15 דקות או עד שמוכן ובתאבון :-) .
Ingredients for the dough (based on thie recipe):
2 cups flour
1 cup water
1 tsp. salt
1 Tbsp. olive oil
2 tsp. cornstarch
flour for dusting the counter
2 cups flour
1 cup water
1 tsp. salt
1 Tbsp. olive oil
2 tsp. cornstarch
flour for dusting the counter
Fillings:
filling 1;
1 large potato
salt and peper to taste
1 large onion chopped finely , divides between 3 fillings
oil
filling 1;
1 large potato
salt and peper to taste
1 large onion chopped finely , divides between 3 fillings
oil
filling 2:
1 medium yam
salt and pepper to taste
some of the onion from the first filling
1 medium yam
salt and pepper to taste
some of the onion from the first filling
filling 3:
2 chicken drumsticks, flesh off the bone
oil
salt and pepper to taste
about 1/4 tsp. cumin
some of the onion from the first filling
2 chicken drumsticks, flesh off the bone
oil
salt and pepper to taste
about 1/4 tsp. cumin
some of the onion from the first filling
Preparation:
Make the fillings first:
Fry the onion with a bit of oil until golden and soft.
Peel the potato, cut into small pieces and cook in a covered box in the microwave for 4 minutes. If the potato hasn't softened, cook more until fully softened. Mash into potato puree and season with salt and pepper. Add a bit of the onion and set aside.
Make second filling:
Peel the yam, cut into small chunks and same as the potato, cook in the microwave with a lid until softened. Mash into a puree, season with salt and pepper and mix a bit of the fried onion.
Make the third and last filling:
Fry in a bit of oil the deboned drumsticks. Season with cumin, salt and pepper and fry until ready. Then shredd into small pieces and mix with the fried onion.
Make the fillings first:
Fry the onion with a bit of oil until golden and soft.
Peel the potato, cut into small pieces and cook in a covered box in the microwave for 4 minutes. If the potato hasn't softened, cook more until fully softened. Mash into potato puree and season with salt and pepper. Add a bit of the onion and set aside.
Make second filling:
Peel the yam, cut into small chunks and same as the potato, cook in the microwave with a lid until softened. Mash into a puree, season with salt and pepper and mix a bit of the fried onion.
Make the third and last filling:
Fry in a bit of oil the deboned drumsticks. Season with cumin, salt and pepper and fry until ready. Then shredd into small pieces and mix with the fried onion.
Set aside all the fillings and wait until chilled, it is important to wirk with cool fillings.
Make the kreplah dumplings dough:
Knead all the ingredients together until you get a unified dough. The dough might be wet and that is okay. After you knead the dough, set aside for about 2 minutes and then knead a bit more on a floured surface. Roll into a thin, but not too thin, dough and cut circles. Before filling the circles, it is importnt to check that the rounds didn't stick to the surface and if needed, dust them with abit of flour. Fill the circles and close into half circle. Then take the two edges and tight together to make the kreplach shape. Cook for about 10-15 minutes or until ready in a soup and enjoy :-)
Knead all the ingredients together until you get a unified dough. The dough might be wet and that is okay. After you knead the dough, set aside for about 2 minutes and then knead a bit more on a floured surface. Roll into a thin, but not too thin, dough and cut circles. Before filling the circles, it is importnt to check that the rounds didn't stick to the surface and if needed, dust them with abit of flour. Fill the circles and close into half circle. Then take the two edges and tight together to make the kreplach shape. Cook for about 10-15 minutes or until ready in a soup and enjoy :-)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!