בס"ד
קאפקייקס שוקולד טבעוניים, מושחתים להפליא ומאוד פשוטים להכנה.
אם אתם מחפשים מתכון מושלם ליום הולדת למישהו שהוא טבעוני, הקאפקייק הזה הוא בדיוק בשבילכם וגם כשאין יום הולדת, פשוט רוצו למטבח ותכינו כי זה מושלם!
הקאפקייקס עשויים מעוגה לבנה כל כך רכה וכל כך טעימה בפני עצמה. את העוגה הכנתי עם משקה השקדים של תנובה שקיבלתי לסקירה. הרכות הזו של העוגה מתקבלת בעקבות הכנה מקדימה, של 10 דקות בלבד לא לדאוג, שבה מערבבים את משקה השקדים עם מיץ לימון. הערבוב הזה יוצר מעין ריוויון טבעוני ולמי שלא יודע, ריויון בד"כ מעניק לעוגות את העסיסיות, הרכות והקלילות שלהן וכך קרה גם כאן בשימוש עם משקה השקדים.
בתוך העוגה יש קרם שוקולד טעים-טעים וכל כך פשוט ומעל העוגה זילפתי מוס שוקולד-קוקוס פשוט מאוד להכנה שמכינים עם קרם קוקוס. אם לא אוהבים קוקוס, ניתן כמובן להמיר לקצפת צמחית.
המרכיבים ל-4 קאפקייקס:
לעוגות:
1 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כוס סוכר
1/8 כוס שמן קנולה
1/2 כוס משקה שקדים
1 כפית מיץ לימון
לקרם בתוך העוגה:
4 כפיות משקה שקדים
80 גרם שוקולד מריר
למוס:*
פחית קרם קוקוס 21% 400 מ"ל, שנחה לה לילה במקרר או קצפת צמחית כ-200 מ"ל
200 גרם שוקולד מריר
קוקוס טחון, לקישוט הקאפקייקס
*מהכמות של המוס נשאר לי יותר ממה שהייתי צריכה, אני מניחה שחצי כמות יכולה להספיק, או שנראה לי שאפשר מהכמות הנותרת לשים את הקרם במקרר ולמחרת ליצור מעין טראפלס משגעים שמצפים אותם בקקאו.
אופן ההכנה:
לעוגה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, חימום עליון ותחתון.
מערבבים את מיץ הלימון ומשקה השקדים ומניחים בצד ל-10 דקות.
מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר, שמן הקנולה ומערבבים פנימה את תערובת השקדים שהשארנו בצד. מעבירים את התערובת ל-4 עטרות נייר ואופים בחלק האמצעי של התנור כ-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
בתום האפייה מוציאים את הקאפקייקס מתבנית האפייה ומניחים להתקרר כ-10-15 דקות. בעזרת סכין, חותכים עיגול בכל קאפקייקס במרכז הקאפקייק (ראו תמונה) ומוציאים אותו הצידה (שומרים אותו, כי עוד מעט נתעסק בו). אם לא הוצאתם מספיק מפנים העוגה, מוציאים בזהירות בלי להגיע לתחתית.
מכינים את קרם השוקולד:
ממיסים במיקרו את משקה השקדים והשוקולד המריר, בפולסים על מנת שהשוקולד לא יישרף. תקבלו מעין קרם מעט נוקשה. ממלאים כל קפקייק בקרם. לוקחים את החלק של העוגה שהשארנו בצד, חותכים אותו לחתיכה עגולה דקה וסוגרים את הקאפקייק (ראו תמונה).
מכינים את המוס:
ממיסים את השוקולד במיקרו, בבקשה בפולסים של כ-30-40 שניות כל פעם שלא יישרף לכם ומניחים לו להתקרר.
מוציאים מפחית הקוקוס רק את החלק הקשה, את הנוזל שופכים לכיור. מקציפים את הקוקוס בעזרת מיקסר ידני, כך שמתקבלת מעין קצפת. מוסיפים את השוקולד המקורר ומקפלים בעזרת כף. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על הקפקייקס, מפזרים מעט קוקוס טחון בתאבון!
קאפקייקס שוקולד טבעוניים, מושחתים להפליא ומאוד פשוטים להכנה.
These vegan chocolate cupcakes are just incredibly scrumptious and oh so easy to make you won't believe it.
אם אתם מחפשים מתכון מושלם ליום הולדת למישהו שהוא טבעוני, הקאפקייק הזה הוא בדיוק בשבילכם וגם כשאין יום הולדת, פשוט רוצו למטבח ותכינו כי זה מושלם!
הקאפקייקס עשויים מעוגה לבנה כל כך רכה וכל כך טעימה בפני עצמה. את העוגה הכנתי עם משקה השקדים של תנובה שקיבלתי לסקירה. הרכות הזו של העוגה מתקבלת בעקבות הכנה מקדימה, של 10 דקות בלבד לא לדאוג, שבה מערבבים את משקה השקדים עם מיץ לימון. הערבוב הזה יוצר מעין ריוויון טבעוני ולמי שלא יודע, ריויון בד"כ מעניק לעוגות את העסיסיות, הרכות והקלילות שלהן וכך קרה גם כאן בשימוש עם משקה השקדים.
If you are looking for the perfect birthday recipe for vegans, this cupcake is the one for you and even if there isn't any birthday coming up, just go to your kitchen and make it because it is perfect!
The cupcakes are made of soft and tender white cake that is delicious by itself. I made the cake with an almond drink of Tnuva I got to review. The tenderness of the cake is achieved due to an early prep, don't sweat it is only a 10 minute prep that all you got to do is mix the almond drink with lemon juice and let it sit for 10 minutes. The mixing of the two creates vegan buttermilk and in case you don't know, buttermilk gives cakes their tenderness, softness and lightness and in this vegan buttermilk version all is achieved.
בתוך העוגה יש קרם שוקולד טעים-טעים וכל כך פשוט ומעל העוגה זילפתי מוס שוקולד-קוקוס פשוט מאוד להכנה שמכינים עם קרם קוקוס. אם לא אוהבים קוקוס, ניתן כמובן להמיר לקצפת צמחית.
Inside the cake there is a chocolate cream that is so tasty and simple to make and on top I piped with chocolate-coconut mousse that I made with coconut cream. If you don't like the taste of coconut, just substitute it with vegan whipping cream.
המרכיבים ל-4 קאפקייקס:
לעוגות:
1 כוס קמח
1/4 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כוס סוכר
1/8 כוס שמן קנולה
1/2 כוס משקה שקדים
1 כפית מיץ לימון
לקרם בתוך העוגה:
4 כפיות משקה שקדים
80 גרם שוקולד מריר
למוס:*
פחית קרם קוקוס 21% 400 מ"ל, שנחה לה לילה במקרר או קצפת צמחית כ-200 מ"ל
200 גרם שוקולד מריר
קוקוס טחון, לקישוט הקאפקייקס
*מהכמות של המוס נשאר לי יותר ממה שהייתי צריכה, אני מניחה שחצי כמות יכולה להספיק, או שנראה לי שאפשר מהכמות הנותרת לשים את הקרם במקרר ולמחרת ליצור מעין טראפלס משגעים שמצפים אותם בקקאו.
אופן ההכנה:
לעוגה:
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות, חימום עליון ותחתון.
מערבבים את מיץ הלימון ומשקה השקדים ומניחים בצד ל-10 דקות.
מערבבים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הסוכר, שמן הקנולה ומערבבים פנימה את תערובת השקדים שהשארנו בצד. מעבירים את התערובת ל-4 עטרות נייר ואופים בחלק האמצעי של התנור כ-25 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
בתום האפייה מוציאים את הקאפקייקס מתבנית האפייה ומניחים להתקרר כ-10-15 דקות. בעזרת סכין, חותכים עיגול בכל קאפקייקס במרכז הקאפקייק (ראו תמונה) ומוציאים אותו הצידה (שומרים אותו, כי עוד מעט נתעסק בו). אם לא הוצאתם מספיק מפנים העוגה, מוציאים בזהירות בלי להגיע לתחתית.
מכינים את קרם השוקולד:
ממיסים במיקרו את משקה השקדים והשוקולד המריר, בפולסים על מנת שהשוקולד לא יישרף. תקבלו מעין קרם מעט נוקשה. ממלאים כל קפקייק בקרם. לוקחים את החלק של העוגה שהשארנו בצד, חותכים אותו לחתיכה עגולה דקה וסוגרים את הקאפקייק (ראו תמונה).
מכינים את המוס:
ממיסים את השוקולד במיקרו, בבקשה בפולסים של כ-30-40 שניות כל פעם שלא יישרף לכם ומניחים לו להתקרר.
מוציאים מפחית הקוקוס רק את החלק הקשה, את הנוזל שופכים לכיור. מקציפים את הקוקוס בעזרת מיקסר ידני, כך שמתקבלת מעין קצפת. מוסיפים את השוקולד המקורר ומקפלים בעזרת כף. מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על הקפקייקס, מפזרים מעט קוקוס טחון בתאבון!
Ingredients for 4 cupcakes:
cake:
1 cup flour
1/4 tsp. baking powder
1/4 tsp. baking soda
1/4 cup sugar
1/8 canola oil
1/2 cup almond drink
1 tsp. lemon juice
cake:
1 cup flour
1/4 tsp. baking powder
1/4 tsp. baking soda
1/4 cup sugar
1/8 canola oil
1/2 cup almond drink
1 tsp. lemon juice
Cream inside the cake:
4 tsp. almond drink
80 gram bittersweet chocolate
4 tsp. almond drink
80 gram bittersweet chocolate
Mousse:*
400 ml can of coconut cream 21%, set in the fridge for the night or about 200 ml vegan whipping cream
200 gram bittersweet chocolate
400 ml can of coconut cream 21%, set in the fridge for the night or about 200 ml vegan whipping cream
200 gram bittersweet chocolate
grated coconut, for decoration
*From the mentioned amount I got more mousse then I needed, so you can either cut the quantities or I think use the leftover for gorgeous chocolate truffles - set the mixture in the fridge for the night, roll into balls and coat with cocoa powder.
Preparation:
Cake:
Preheat oven to 180C/350F, bottom and upper heat.
Mix the lemon juice and almond drink and set aside for 10 minutes.
Mix the flour, baking powder, baking soda, sugar and canola oil. Add the almond mixture we set aside and mix. Transfer into 4 baking liners and bake on the middle rack of the oven for about 25 minutes or until a toothpick comes out clean.
When finished baking, let it cool for 10-15 minutes. Then with a knife, cut a round in the center of the cupcake (see photo). Take the round out (and keep it for later). If you haven't took much cake out, carefully take more of the inside of the cake out, not reaching the bottom.
Make the chocolate cream:
Melt the chocolate with the almond drink in a microwave safe bowl, in intervals so the chocolate won't burn. You will get a bit of a stiff cream, Fill each cupcake with the cream. Take the round part we left from earlier, cut it into a thin disc and cover the center (see photo).
Make the mousse:
Melt the chocolate in a microwave safe bowl, again careful not to burn it and set aside to cool.
Take the coconut cream out of the can, only the solid parts to the bowl and the liquids to the sink. Whip the coconut cream with hand held mixer, until you get some sore of a cream. Add the chocolate and fold it inside the cream with a spoon. Transfer to a piping bag and pipe on the cupcake. Sprinkle with coconut and serve, bon appetite!
Cake:
Preheat oven to 180C/350F, bottom and upper heat.
Mix the lemon juice and almond drink and set aside for 10 minutes.
Mix the flour, baking powder, baking soda, sugar and canola oil. Add the almond mixture we set aside and mix. Transfer into 4 baking liners and bake on the middle rack of the oven for about 25 minutes or until a toothpick comes out clean.
When finished baking, let it cool for 10-15 minutes. Then with a knife, cut a round in the center of the cupcake (see photo). Take the round out (and keep it for later). If you haven't took much cake out, carefully take more of the inside of the cake out, not reaching the bottom.
Make the chocolate cream:
Melt the chocolate with the almond drink in a microwave safe bowl, in intervals so the chocolate won't burn. You will get a bit of a stiff cream, Fill each cupcake with the cream. Take the round part we left from earlier, cut it into a thin disc and cover the center (see photo).
Make the mousse:
Melt the chocolate in a microwave safe bowl, again careful not to burn it and set aside to cool.
Take the coconut cream out of the can, only the solid parts to the bowl and the liquids to the sink. Whip the coconut cream with hand held mixer, until you get some sore of a cream. Add the chocolate and fold it inside the cream with a spoon. Transfer to a piping bag and pipe on the cupcake. Sprinkle with coconut and serve, bon appetite!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה
Thank you for commenting!
Really enjoy hearing from you!
תודה על שהגבתם! מאוד שמחה לשמוע מכם!